Máte někdo doporučení na projektanta pro (možná) pasivní dům?

Miyuki
Reputace: 18
Lokalita: Praha
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7640
Kapacita baterie [kWh]: 19+Nádrž
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Máte někdo doporučení na projektanta pro (možná) pasivní dům?

Nový příspěvek od Miyuki »

Zdravím,
bohužel nám nedopadla dobře příprava projektu domu, tak se chci zeptat, jestli mi doporučíte někoho.
Realizace bude středočeský kraj (okraj Prahy)
Je to v režimu "rekonstrukce", takže půdorys je daný +-metr drobná odchylka je možná.
Zbyly nám předběžně nakreslené plány, ale byly tam plánované ještě drobné úpravy.

Dům je ve svahu, jižní orientace.
Rozdělen na 3 patra, obytný "sklep" (podlaha jenom kousek po terénem), patro a obytné podkroví, počítá se s vysokou nadezdívkou a strmou střechou a otevřeným prostorem. Zastavěná plocha cca 100m2 pro sklep, další patra mají cca o 10m2 méně, protože v prvním patře je část jako zimní zahrada a nad tou pak už podkroví není, je celá prosklená.
K domu je připojená dílna/garáž cca 110m2.
Jediné, co je u domu asi ke zvážení je umístění schodiště.

Zvažovaná technologie, založení na xps, sklep i garáž betonové, pokračování domu vpc. Může být k diskuzi.
Ostrov založený na Epever IP5000-42-Plus + 2 pole s Tracer5420AN a Tracer6420AN + 18x Envision 305Ah LiFePO4
kyocera
Reputace: 349

Re: Máte někdo doporučení na projektanta pro (možná) pasivní dům?

Nový příspěvek od kyocera »

Dobrý den,
Jeden známý šel do projektu s uznávaným architektem níže v odkazu a nelitoval. Byl maximálně hodně spokojený .
Čas si na Vás najde a je z Prahy což je pro Vás výhoda.
Odkaz zde
http://www.arch.cz/pleskot/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
eman
Reputace: 265
Systémové napětí: 48V

Nový příspěvek od eman »

S projektantem neporadím, já měl vždy jenom matlala, kresliče. Někdy nechápu, co je na té fakultě učí.

Ale dej si pozor na to VPC. Na první pohled super materiál, ale budeš mít všude praskliny. Jak je to těžký, tak ani perlinka neudrží omítku. Mám ztoho jenom příčky a každý rok tmelim. Sousedka ztoho má barák a vypadá jak po zemetřesení. Ta už rezignovala. Vpodstatě to funguje jenom u monolitu, kde je jistota, že nedojde k pohybu zdiva.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Miyuki
Reputace: 18
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7640
Kapacita baterie [kWh]: 19+Nádrž

Nový příspěvek od Miyuki »

kyocera píše: úte zář 23, 2025 7:52 pm
Dobrý den,
Jeden známý šel do projektu s uznávaným architektem níže v odkazu a nelitoval. Byl maximálně hodně spokojený .
Čas si na Vás najde a je z Prahy což je pro Vás výhoda.
Odkaz zde
http://www.arch.cz/pleskot/
Tam se trochu bojím ceny, ale asi to zkusím.
Předtím jsme nějaká větši studia zkoušeli, ale milion a půl za projekt jednoduchého domu se sedlovou střechou jim nedám, to je přepal.
Ostrov založený na Epever IP5000-42-Plus + 2 pole s Tracer5420AN a Tracer6420AN + 18x Envision 305Ah LiFePO4
kyocera
Reputace: 349

Nový příspěvek od kyocera »

Dobrý den,
jednoho architekta z Prahy jsem Vám poradil. Tady je ještě jeden odkaz na druhého, toho znám i osobně, ale
momentálně zakotvil v Liberci, což není zas tak daleko a třeba se domluvíte.
Oba dva jsou kvalitní. Tady je odkaz na toho druhého.
https://www.archtv.cz/profily-2/item/6- ... ranek-1961
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4