Máte někdo doporučení na projektanta pro (možná) pasivní dům?
-
- Reputace: 18
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7640
- Kapacita baterie [kWh]: 19+Nádrž
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Máte někdo doporučení na projektanta pro (možná) pasivní dům?
Zdravím,
bohužel nám nedopadla dobře příprava projektu domu, tak se chci zeptat, jestli mi doporučíte někoho.
Realizace bude středočeský kraj (okraj Prahy)
Je to v režimu "rekonstrukce", takže půdorys je daný +-metr drobná odchylka je možná.
Zbyly nám předběžně nakreslené plány, ale byly tam plánované ještě drobné úpravy.
Dům je ve svahu, jižní orientace.
Rozdělen na 3 patra, obytný "sklep" (podlaha jenom kousek po terénem), patro a obytné podkroví, počítá se s vysokou nadezdívkou a strmou střechou a otevřeným prostorem. Zastavěná plocha cca 100m2 pro sklep, další patra mají cca o 10m2 méně, protože v prvním patře je část jako zimní zahrada a nad tou pak už podkroví není, je celá prosklená.
K domu je připojená dílna/garáž cca 110m2.
Jediné, co je u domu asi ke zvážení je umístění schodiště.
Zvažovaná technologie, založení na xps, sklep i garáž betonové, pokračování domu vpc. Může být k diskuzi.
bohužel nám nedopadla dobře příprava projektu domu, tak se chci zeptat, jestli mi doporučíte někoho.
Realizace bude středočeský kraj (okraj Prahy)
Je to v režimu "rekonstrukce", takže půdorys je daný +-metr drobná odchylka je možná.
Zbyly nám předběžně nakreslené plány, ale byly tam plánované ještě drobné úpravy.
Dům je ve svahu, jižní orientace.
Rozdělen na 3 patra, obytný "sklep" (podlaha jenom kousek po terénem), patro a obytné podkroví, počítá se s vysokou nadezdívkou a strmou střechou a otevřeným prostorem. Zastavěná plocha cca 100m2 pro sklep, další patra mají cca o 10m2 méně, protože v prvním patře je část jako zimní zahrada a nad tou pak už podkroví není, je celá prosklená.
K domu je připojená dílna/garáž cca 110m2.
Jediné, co je u domu asi ke zvážení je umístění schodiště.
Zvažovaná technologie, založení na xps, sklep i garáž betonové, pokračování domu vpc. Může být k diskuzi.
Ostrov založený na Epever IP5000-42-Plus + 2 pole s Tracer5420AN a Tracer6420AN + 18x Envision 305Ah LiFePO4