Ovládání relé MPPT Victron - NODERED
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Reputace: 983
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Ovládání relé MPPT Victron - NODERED
jo, ale relátek není nikdy dost. Absolvovat nějaký složitosti ohledně LAN relé se mi nechce...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Reputace: 42
- Lokalita: Ostrava
- Výkon panelů [Wp]: 20820
- Kapacita baterie [kWh]: 21.6
Pokud ještě někdo řeší jak ovládat další relátka a podobně z nodered tak ideální je flashnout ESPhome, v něm si nastavit co je třeba. A teď to hlavní v nodered přibyl node ( já ho teda dřív neznal) ESPhome, je třeba si ho stáhnout.
V něm už jen nastavíte IP zařízení které musí být ve stejné síti jako cerbo a on se automaticky připojí a stáhne si z ESPhome všechny senzory, relé, tlačítka a pod které jsou použité a můžete je ovládat.
Je to velmi jednoduché.
Není potřeba homeassistant, mqtt broker ani žádné dělání z cerba AP ke kterému se pak připojuje ESP a podobně, funguje to na API od ESPHome.
Kdo už používá doma cokoli s esphome tak to hned může vidět v cerbu.
Pokud je to známá věc tak sorry za spam, ale já jsem nadšen.
V něm už jen nastavíte IP zařízení které musí být ve stejné síti jako cerbo a on se automaticky připojí a stáhne si z ESPhome všechny senzory, relé, tlačítka a pod které jsou použité a můžete je ovládat.
Je to velmi jednoduché.
Není potřeba homeassistant, mqtt broker ani žádné dělání z cerba AP ke kterému se pak připojuje ESP a podobně, funguje to na API od ESPHome.
Kdo už používá doma cokoli s esphome tak to hned může vidět v cerbu.
Pokud je to známá věc tak sorry za spam, ale já jsem nadšen.

Střecha jih 18x445Wp, 18x455Wp, 3s12p, celkem 16200Wp. Kotec 12x385Wp, 3s4p,celkem 4620Wp. 2xVictron 150/100 , Victron Phoenix5kVA, MP2 5kVA, MP2 10kVA, v sérii, 48V, 6xpylontech us3000c,21.6kWh
-
- Reputace: 2
Tak další update: ve verzi 3.60 už Node-RED podporuje MPPT relé. Výstupní node "Solar Charger Control" má "Relay on the charger" a funguje to, odzkoušeno. Taky máme nový HW https://www.victronenergy.cz/meters-and ... tender-150 s dalšími relátky.
-
- Reputace: 261
- Lokalita: Východně od 3nce
- Výkon panelů [Wp]: 16kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 44kWh
Super, uvidíme, jak se dá programovat a jestli bude plně ovladatelný z NodeRed.
2 relé + dalších 8 se dá asi pověsit na digitální výstupy?
3700,- není úplná raketa.
Teď jsem ještě zvědavý na nový Wallbox.
2 relé + dalších 8 se dá asi pověsit na digitální výstupy?
3700,- není úplná raketa.
Teď jsem ještě zvědavý na nový Wallbox.
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
-
- Reputace: 22
A je už extender nějak více odzkoušen ...? V režimu state 0/1 na něm všechna relé, i ta PWM, fungují bez potíží.Robinson píše: stř čer 18, 2025 10:48 pmTak další update: ve verzi 3.60 už Node-RED podporuje MPPT relé. Výstupní node "Solar Charger Control" má "Relay on the charger" a funguje to, odzkoušeno. Taky máme nový HW https://www.victronenergy.cz/meters-and ... tender-150 s dalšími relátky.
PWM dimming funkci (a tím plynulou regulaci PWM OUT) jsem ale zatím nerozchodil

díky