Victron - video nastavení "generátoru" jako síť

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
UTima
Reputace: 6

Victron - video nastavení "generátoru" jako síť

Nový příspěvek od UTima »

Našel jsem zajímavé video kde se řeší jak používat síť ve spojení s Victronem. Kromě jiného řeší jak pomocníky tak i zapojení přes "generátor" ta poslední možnost se mi líbí asi nejvíce, nepoužívá žádné externí relé, si vystačí s jedním na Cerbu a dává tím impuls přes AUX1 k zapnutí "gerenátoru"??? A pak si může všechny hodnoty zapnutí, přetížení nastavovat přímo přes Cerbo.
Abych se přiznal, všechno jsem z toho zatím nepobral, je tu někdo kdo jede ve stejném nastavení?
Video je zde: https://www.youtube.com/watch?v=4ZsGHi8nKGc&t=1127s a "generátor je od asi desáté minuty.
Bylo by fajn, když by to někdo uměl vysvětlit i polopaticky, to propojení měnič - Cerbo, nastavení v měniči...
1 x MPP PIP 5048MK (axpert - bez přetoků) + 12 x 330W CS + 16x280Ah - JK BMS + Solar Assistant - Home Assistant.
https://pvoutput.org/intraday.jsp?id=114933&sid=100171
Stana
Reputace: 0
Lokalita: Olomouc
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 2800+6000
Kapacita baterie [kWh]: 10

Re: Victron - video nastavení "generátoru" jako síť

Nový příspěvek od Stana »

Zdravím. Mám takhle zapojeny 2 měniče multiplus 3000 v sérii cca 1 rok. Dělali jsme to podle podobného videa. A šlape to podle mě dobře. Ale už toho zase tak moc nevím. Přehrávaly se nějaký parametry v měniči kvůli tomu relé a muselo se zakázat dobíjení baterie ze sítě. Hlavně si vyhrejte a uložte původní nastavení. Staňa
leoshavla
Reputace: 9

Nový příspěvek od leoshavla »

Taky plánuju MP2 tak zatím trénuji na PC nastavení. Mohlo by to být takto, když sepnu relém Cerba AUX1 tak to za 1s připne AC1 a když relé rozepne tak to za 1s odepne AC1,?
IMG_20250331_175702.jpg
UTima

Tak jsem na tom trošku podobně, sice je multiplus na zdi i zapojený - ale vypnutý, ale zatím jedu na Axperta. Jel jsem podle videa nahoře a nastavení mám takovéto. Jsem to pochopil, že když spojím na multiplusu aux1 tak se mi přepne ignore AC, a to přepínám dle nastavení pomocí relé 1 na cerbu.
Přílohy
victron.png
1 x MPP PIP 5048MK (axpert - bez přetoků) + 12 x 330W CS + 16x280Ah - JK BMS + Solar Assistant - Home Assistant.
Radar
Reputace: 16

Nový příspěvek od Radar »

vždyť je to všechno v tom videu...
UTima

Ano je to v tom videu, to je jako když se podívám na video o řízení auta, také mi to podle videa moc nepůjde a budu bádat jak a co...
Radar
Reputace: 16

Nový příspěvek od Radar »

Na MPII je nastaven assistant pro AC Ignore. Relay + General flag user. Ve VRM portálu jsou dané nastavené podmínky a měnič se pak chová podle stavu na AUX1, který je napojen na relé 1 Cerba. Výhodu to má tu, že ovládání stavu a změny nastavení podmínek ON/OFF se dají měnit vzdáleně. Stejně jako manual start/stop...
leoshavla
Reputace: 9

Nový příspěvek od leoshavla »

UTima píše: pon bře 31, 2025 9:29 pm
Tak jsem na tom trošku podobně, sice je multiplus na zdi i zapojený - ale vypnutý, ale zatím jedu na Axperta. Jel jsem podle videa nahoře a nastavení mám takovéto. Jsem to pochopil, že když spojím na multiplusu aux1 tak se mi přepne ignore AC, a to přepínám dle nastavení pomocí relé 1 na cerbu.
Řekl bych že to máš nastaveno správně dle videa, tak teď už nezbývá než to zkusit😀

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek