Pomoc Revo VM plus 5.5 kW - 48 V
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
- Reputace: 127
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Re: Pomoc Revo VM plus 5.5 kW - 48 V
Těmi závadami by se dalo živit ve smyslu hacknout vnitřní soft do kterého se sází firmware a přepisovat ho podle potřeb. Jenže nato musí být programátorské buňky a pitevní stůl se sondama na napojení as mikroskopem pro napojení drátů pro čtení za pojistkama.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
- Reputace: 144
- Lokalita: Lašská brána Beskyd
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 6kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 18kWh
Re: Pomoc Revo VM plus 5.5 kW - 48 V / Revo VM II 5.5 kW
Měl bych přece jen ještě nějaké dotazy k tomuto měniči. Dle popisu na netu (u různých zdrojů) se u tohoto měniče objevují dva zajímavé údaje.
a) "Spotřeba v režimu stand-by 10W." To je co za režim? A jak ho docílím? Všiml jsem si jen že po nějakém čase zhasne displej.
b) "Měnič je určen pro použití pouze v sítích TN-S nebo TN-C-S, podle aktuálně platných norem. Při použití v sítích TN-C (dvouvodičové, fáze+pracovní zem) hrozí poškození nebo nesprávná funkce zařízení." To je co za nesmysl. Samozřejmě ho mám momentáně zapojený v síti TN-C. Rozdělení TN-C-S mám až v hlavním rozvaděči za měniči a přepínači sítí.
EDIT:
c) Na boku bedny je vyveden "Generator dry contact " (NC,C,NO). Nevíte čím se ovládá?
a) "Spotřeba v režimu stand-by 10W." To je co za režim? A jak ho docílím? Všiml jsem si jen že po nějakém čase zhasne displej.
b) "Měnič je určen pro použití pouze v sítích TN-S nebo TN-C-S, podle aktuálně platných norem. Při použití v sítích TN-C (dvouvodičové, fáze+pracovní zem) hrozí poškození nebo nesprávná funkce zařízení." To je co za nesmysl. Samozřejmě ho mám momentáně zapojený v síti TN-C. Rozdělení TN-C-S mám až v hlavním rozvaděči za měniči a přepínači sítí.
EDIT:
c) Na boku bedny je vyveden "Generator dry contact " (NC,C,NO). Nevíte čím se ovládá?
SkyFVE 6 kWp (ve výstavbě) na výzkumné "chytré" chatě. 4x MPPT Epever XTRA4415N 4x40A, 1x AC Charger WATE 42V/10A, Li-Ion 3x 12s 156Ah (18 kWh/44V), SkyPowerBox LF 4810 1kVA, Victron Atlas 48/1600, REVO VM II 5.5kW, APC SmartUPS 5kVA + PLC Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, Mqtt, Zigbee2Mqtt, Samba, Tailscale)
-
- Reputace: 248
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
a) Vypnutý!
b) Netuším proč to píší stejně je někde N a PE spojeno i v síti TN-C-S. (Alibismus?)
c) Je tam relátko a podle provozního stavu je buď sepnuté nebo rozepnuté, kdy je v jakém stavu najdeš v dokumentaci - návodu.
b) Netuším proč to píší stejně je někde N a PE spojeno i v síti TN-C-S. (Alibismus?)
c) Je tam relátko a podle provozního stavu je buď sepnuté nebo rozepnuté, kdy je v jakém stavu najdeš v dokumentaci - návodu.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

-
- Reputace: 964
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
ad b: zkus se podívat, jak je obvykle zapojený odrušovací obvod v elektronických zařízeních. To stejný zapojení je i v tom tvým měniči. Tím, že překlemuješ N na vstupu s N na výstupu, tak zlikviduješ funkci toho odrušení.
A důležtá poznámka k síti TNCS: "za bodem rozdělení N a PE se už NIKDY NESMÍ SPOJIT" tj bod rozdělení máš mít před měničem, a už nikdy N a PE nespojit. Jednoduché.
A důležtá poznámka k síti TNCS: "za bodem rozdělení N a PE se už NIKDY NESMÍ SPOJIT" tj bod rozdělení máš mít před měničem, a už nikdy N a PE nespojit. Jednoduché.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Reputace: 144
- Lokalita: Lašská brána Beskyd
- Výkon panelů [Wp]: 6kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 18kWh
@kodl69: Díky za info.
Na to odrušení se budu muset ještě mrknout osciloskopem a možná raději i na celé schéma zapojení měniče (pokud jej někde seženu).
Jinak souhlas a přesně to, že máme bod rozdělení až v hlavním rozvaděči, kam mi vede i přípojka z DS (v TN-C), je důvod proč jsem tento měnič (stejně jako mé ostatní měniče) raději zapojil jako TN-C.
Do HR u nás vede přípojka DS (3xL + PEN) a přípojka FVE (3xL + PEN). Pak jsou manuální 3x 1P přepínače a dále už je HR s bodem rozdělení na 3xL + N + PE. A za bodem rozdělení samozřejmě už k žádnému spojení N a PE nedochází (Ale myslím, že probíráme již 1000x zde probírané téma).
Na to odrušení se budu muset ještě mrknout osciloskopem a možná raději i na celé schéma zapojení měniče (pokud jej někde seženu).
Jinak souhlas a přesně to, že máme bod rozdělení až v hlavním rozvaděči, kam mi vede i přípojka z DS (v TN-C), je důvod proč jsem tento měnič (stejně jako mé ostatní měniče) raději zapojil jako TN-C.
Do HR u nás vede přípojka DS (3xL + PEN) a přípojka FVE (3xL + PEN). Pak jsou manuální 3x 1P přepínače a dále už je HR s bodem rozdělení na 3xL + N + PE. A za bodem rozdělení samozřejmě už k žádnému spojení N a PE nedochází (Ale myslím, že probíráme již 1000x zde probírané téma).
SkyFVE 6 kWp (ve výstavbě) na výzkumné "chytré" chatě. 4x MPPT Epever XTRA4415N 4x40A, 1x AC Charger WATE 42V/10A, Li-Ion 3x 12s 156Ah (18 kWh/44V), SkyPowerBox LF 4810 1kVA, Victron Atlas 48/1600, REVO VM II 5.5kW, APC SmartUPS 5kVA + PLC Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, Mqtt, Zigbee2Mqtt, Samba, Tailscale)
-
- Reputace: 248
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Tak já mám od měničů kabel L+N+PE samozřejmě v rozvaděči od DS je N+PE propojen protože přívod ze sloupu je 3xL + PEN.
Podle mně je problém v tom aby se ty N a PE nepropojovaly přímo u měniče, ale až v rozvaděči dále, tím pádem ten filtr nevyřadíš natvrdo protože kabel má nějaký odpor sice maly a taky má nějakou impedanci takže podle mě pak ten filtr funguje.
Podle mně je problém v tom aby se ty N a PE nepropojovaly přímo u měniče, ale až v rozvaděči dále, tím pádem ten filtr nevyřadíš natvrdo protože kabel má nějaký odpor sice maly a taky má nějakou impedanci takže podle mě pak ten filtr funguje.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek