Správa IP kamer - proxmox

Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
soami
Reputace: 65
Lokalita: Posázaví
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Správa IP kamer - proxmox

Nový příspěvek od soami »

Nainstaloval jsem v proxmox xpenology, ale surveillance nejde instalovat (ověření přes net). Zjistil jsem, že pro verzi 7.2.2 je to povinné. Tak jsem přeinstaloval na verzi 7.1.x a stále to požaduje ověření přes net. Je nějaká funkční cesta nebo se na to mám vykašlat? - funkční MAC/SN bych měl z DS415+, který je EOL, ale není to pro mě preferovaná cesta. Stále slouží jako proxmox backup a pro další zálohy.
Jakou app případně zvolit? Nepotřebuji žádné AI à la frigate&coral (to běží v kamerách - Dahua). Asi by stačilo mít zálohu alarmů ve sdílené složce, ale chtěl jsem trochu lepší možnosti správy záloh...
Níže uvedené app jsou asi testované / mají instalační scripty proxmox, ale nic jsem zatím nezkoušel. Nemáte tip?

AgentDVR LXC
Frigate LXC
Channels DVR Server LXC
MotionEye NVR LXC
Scrypted LXC
Shinobi NVR LXC

díky.
TomHC
Reputace: 298
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14

Re: Správa IP kamer - proxmox

Nový příspěvek od TomHC »

Inštaloval si to cez Redpill? Ja áno a funguje... Dokonca to mám ako VM na Synology DS923+
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 01/2025 = 9 MWh AC
kodl69
Reputace: 945
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Nový příspěvek od kodl69 »

nějako dobu jsem provozoval motion eye na HA, celkem bez problému. Teď se nějak pokouším ladit frigate...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
soami

Instaloval jsem to přes redpill/arc - dal jsem 720+ a starší verzi DSM 7.1
surv.png
soami

kodl69 píše: úte led 28, 2025 10:22 pm
nějako dobu jsem provozoval motion eye na HA, celkem bez problému. Teď se nějak pokouším ladit frigate...
Ano, vím, že jsi psal o Frigate. A díky tobě jsem si o Frigate hledal info. Ale když kamery analyzují v podstatě to samé, připadá mi zbytečné to duplikovat / zatěžovat CPU.
https://www.dahuasecurity.com/be/produc ... 2TM-ASE=S3
kodl69
Reputace: 945
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Nový příspěvek od kodl69 »

jasně, ale já mám několik obyč kamer a navíc tohle by mělo mít mnohem víc možností, třeba by to mohlo rozeznat naší kočku od sousedovic kočky :)
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
soami

Uvidím, co umí samotná kamera. Jelikož je z Číny, čekám podařenou míru implementace AI - jsou na šmírovaní odborníci...

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek