Způsob připojení měničů k baterii

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
Radar
Reputace: 7

Způsob připojení měničů k baterii

Nový příspěvek od Radar »

Kolegové, objednal jsem si tento DIY box.
Na baterii budu připojovat pouze 3x MULTIPLUS 3000VA. MPPT nebude (AC Coupling).
Je nutné konstruovat nějaký DC busbar, nebo lze propojit DC kabely (samozřejmě o adekvátním průřezu, odjištěné a o stejné délce)
přímo na tyto bateriové terminály ...?
Nejde mi ani tak o úsporu, jako o vyhnutí se další komponenty, spojů navíc, atd. ...

díky za posouzení
Přílohy
EEL_JK_BOX.jpg
pibi
Reputace: 167
Lokalita: Východně od 3nce
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 14kWp
Kapacita baterie [kWh]: 44kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Způsob připojení měničů k baterii

Nový příspěvek od pibi »

Jestli je uvnitř pojistka, tak kabely přímo na vývody, ten stejnosměr budeš stejně muset někde rozdělit na ty 3 Multiplusy, nebo budeš dělat chobotnici a od batteryboxu 2 kabely ke každému měniči?
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
Radar
Reputace: 7

Re: Způsob připojení měničů k baterii

Nový příspěvek od Radar »

Ano, vevnitř je pojistka napevno, což je sice méně pohodlné jak DC jistič u V4, ale tam se mi nelíbilo až tak to provedení vnitřní silové kabeláže
(mmt sestavení boxu zde:

Preferoval bych napojení 3 kabelů přímo na terminál pod tu krytku,
případně směrem nahoru a dolů z terminálu Cu pásovina se třemi otvory a kabely připojit na ně.
Střední oko v pásovině a jeden kabel na terminál, dva kabely pak po jednom z každé strany, aby směřovaly stejným směrem...

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek