Způsob připojení měničů k baterii
Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
-
- Reputace: 7
Způsob připojení měničů k baterii
Kolegové, objednal jsem si tento DIY box.
Na baterii budu připojovat pouze 3x MULTIPLUS 3000VA. MPPT nebude (AC Coupling).
Je nutné konstruovat nějaký DC busbar, nebo lze propojit DC kabely (samozřejmě o adekvátním průřezu, odjištěné a o stejné délce)
přímo na tyto bateriové terminály ...?
Nejde mi ani tak o úsporu, jako o vyhnutí se další komponenty, spojů navíc, atd. ...
díky za posouzení
Na baterii budu připojovat pouze 3x MULTIPLUS 3000VA. MPPT nebude (AC Coupling).
Je nutné konstruovat nějaký DC busbar, nebo lze propojit DC kabely (samozřejmě o adekvátním průřezu, odjištěné a o stejné délce)
přímo na tyto bateriové terminály ...?
Nejde mi ani tak o úsporu, jako o vyhnutí se další komponenty, spojů navíc, atd. ...
díky za posouzení
-
- Reputace: 167
- Lokalita: Východně od 3nce
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 14kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 44kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Způsob připojení měničů k baterii
Jestli je uvnitř pojistka, tak kabely přímo na vývody, ten stejnosměr budeš stejně muset někde rozdělit na ty 3 Multiplusy, nebo budeš dělat chobotnici a od batteryboxu 2 kabely ke každému měniči?
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
-
- Reputace: 7
Re: Způsob připojení měničů k baterii
Ano, vevnitř je pojistka napevno, což je sice méně pohodlné jak DC jistič u V4, ale tam se mi nelíbilo až tak to provedení vnitřní silové kabeláže
(mmt sestavení boxu zde:
Preferoval bych napojení 3 kabelů přímo na terminál pod tu krytku,
případně směrem nahoru a dolů z terminálu Cu pásovina se třemi otvory a kabely připojit na ně.
Střední oko v pásovině a jeden kabel na terminál, dva kabely pak po jednom z každé strany, aby směřovaly stejným směrem...
(mmt sestavení boxu zde:
Preferoval bych napojení 3 kabelů přímo na terminál pod tu krytku,
případně směrem nahoru a dolů z terminálu Cu pásovina se třemi otvory a kabely připojit na ně.
Střední oko v pásovině a jeden kabel na terminál, dva kabely pak po jednom z každé strany, aby směřovaly stejným směrem...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zapojení dvou ruznych měničů na jednu baterii
od Hrebik » » v Hybridní elektrárny
Zapojení dvou ruznych měničů na jednu baterii
- 28 Odpovědi
- 4074 Zobrazení