Žvanírna 2

Nezařaditelné
JirkaE
Reputace: 91
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Žvanírna 2

Nový příspěvek od JirkaE »

gupa píše: pát led 17, 2025 11:06 am
JirkaE píše: pát led 17, 2025 7:51 am

Mnoho mladých v EU by něco takového potřebovalo zažít na pár let, vážili by si jinak - jak se tady máme...
Jak se máme? Všude je chléb o dvou kůrkách. Vyměnilo se akorát krmivo.

Opravdu ? Bojiš se něco někomu něco říct, nebo někam napsat ? Bojíš se jít za plentu při volbách...

Opravdu si zažil a pamatuješ černé puntíky v seznamu u lidí co před rokem 1989 za plentu při volbách šli ?

U rozjeté zábavy v létě s přáteli s otevřenými okny brzdil, aby to někdo náhodou neslyšel...?

Šeptal na zastávce autobusu u Obecního výboru ? (protože všichni věděli že je tam pod střechou mikrofon...)
Bojler 1 nyní na zimu z DS.
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
gupa
Reputace: 118
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od gupa »

Pohádky na dobrou noc. Volby jsou stále na občanku a puntík že jsi splnil. Okna je slušné zavřít aby jsi neobtěžoval svými projevy sousedy. A pohádku o zastávce si přenes na mikrofony kterých je nyní na 1m2 mnohem více.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
gupa

Nový příspěvek od gupa »

Svoboda projevu a právo na informace? Cenzura jménem zákona funguje stále. Rozdíl je opět v tom krmivu. Civilizovaný národ to jako informaci utne, protože v tom vidí bezpečnostní riziko. Divoký západ to krmivo zabalí do svobodného záznamu. A spoléhá na přebytek takových záznamů a to, že to v tom množství pravd velmi rychle zapadne. V podstatě to nikoho nezajímá krom kolegů kteří to krmivo vyrábí.

https://www.bbc.com/news/videos/czx8dxl5w45o
Naposledy upravil(a) gupa dne pát led 17, 2025 1:05 pm, celkem upraveno 1 x.
eman
Reputace: 188
Lokalita: Praha

Nový příspěvek od eman »

On je za vypuštění voleb nějaký postih? Tebe předvolali před závodní výbor?
Akorát já si pamatuju, jak mě učitel v 5 třídě zmlátil za nápis Los Angeles na triku, které jsem obnošené zdědil po příbuzném z NSR.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
gupa

Nový příspěvek od gupa »

Akce reakce. Do školních lavic se chodí ve stejnokroji. V mnoha zemích. Protože výchova je základem státnosti nebo národa. Který se vyžaduje v pozdním věku. Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Nebo to vyžaduje víra. Nejsme v česku pupkem světa. Co je tam dnes? Drogy gangy zbraně mobily učitelé kteří se bojí nezformovaných děcek tak že dělají že tu nevychovanost raději nevidí a těší se na svůj důchod. Nesmí už ani ústně někoho zdrbat aby z toho neměl problém.

Byla doba kdy to podle tabulek bylo nejhorší zaměstnání a mladých nebylo a dělali to na prvním a druhé stupni jen opráskaní důchodci. Potom se stanovilo že to musí být jen vysokoškoláci no a dnes to vypadá jak na bezcenném, ale svobodném běžícím pásu. Děcka která zpravidla nemají o nic zájem krom stálého přísunu peněz a pohodlí a čekání co ze starých kápne.

Ekonomická gramotnost je v tak katastrofálním stavu, že to živí jiné generace majitelů nebytových prostor a banky které rádi na podnikání které do půl roku skončí půjčí.
Nortonko
Reputace: 6
Lokalita: Horná Nitra
Výkon panelů [Wp]: 5330
Kapacita baterie [kWh]: 6

Nový příspěvek od Nortonko »

ono takýchto videí o číne/z číny je youtube plné. dokonca aj od číňanov som videl. a je jasné keďže nič sa von nedostane hlavne na google služby tak to prešlo schválením teda realita je niekde inde. toto som raz zažil na dovolenke v nemenovanej africkej krajine kde som si nechtiac prisadol k partii rusov(nebolo pri bare inde voľné miesto) spýatali sa ma odkiaľ som, potom sa jeden z nich nachvíľu vzdialil a keď sa vrátil, tak že OK možem pri nich sedieť :o :shock:

FV: Risen RSM40-8-410M - 5ks V, 8ks JZ - 5.3kWp, 2xMPPT Victron 250/70 VE.Can, MP II 5000 GX, zatiaľ 120Ah v LiFePo 16S. SW: Proxmox na HP t630 - HA, MQTT, MariaDB, InfluxDB, Grafana, Telegram, SearXNG, Lyrion. HW: MySensors, RFLink, ESPHome, Shelly
JirkaE
Reputace: 91
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh

Nový příspěvek od JirkaE »

gupa píše: pát led 17, 2025 1:13 pm
Byla doba kdy to podle tabulek bylo nejhorší zaměstnání a mladých nebylo a dělali to na prvním a druhé stupni jen opráskaní důchodci. Potom se stanovilo že to musí být jen vysokoškoláci no a dnes to vypadá jak na bezcenném, ale svobodném běžícím pásu. Děcka která zpravidla nemají o nic zájem krom stálého přísunu peněz a pohodlí a čekání co ze starých kápne.
Rád bych opustil anonimní svět a doporučil Ti na chvilku zasednout na jednu z hodin mé dcery.
Po dvou VŠ se vrátila do stejné ZŠ do které chodila před pár lety (obě moje starší dcery jsou dnes zaměstané ve své staré ZŠ)

Aby jsi viděl že to tak není a není učitel/ka jako učitel/ka a že nahrazení moderních metod funguje lépe než strach z facek bývalých tupých učitelů bez vzdělání...
Třídu ve které utichnou i největší zlobiči a paní učitelku poslouchají.....
Zapojí se a mění se.
Jenže paní učitelka nejen opravuje písemky a úkoly, na každý další den se i připravuje a její pracovní týden má obvykle cca 50h...
Ne jako u jiných, které v hodinách opravují včerejší písemky a poobědě jim padla.

Ale zdá se, že ty už máš svět rozdělený, na černou a bílou.
Nortonko píše: pát led 17, 2025 1:29 pm
ono takýchto videí o číne/z číny je youtube plné. dokonca aj od číňanov som videl.
Takových videi jako má ten slovák, je jak šafránu.
To není úplně obvyklý youtuber a už vůbec ne youtuber z Číny tolik detailů nikdo nemá a šíří se velmi anonymně a beze jména.
Tahle videa jdou na jeho jméno a tvář
Naposledy upravil(a) JirkaE dne pát led 17, 2025 2:02 pm, celkem upraveno 1 x.
Bojler 1 nyní na zimu z DS.
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
Lubik
Reputace: 25
Lokalita: Praha

Nový příspěvek od Lubik »

JozefSK píše: pát led 17, 2025 12:18 am
Lubik: "Zatím nikdo nevyrábí lidové vozítko na ježdění kolem baráku."
Ze nie ? :celebrate4:
Priznam sa, ja som sa v tom uz viezol a bol to zazitok ... este teraz sa mi trasu kolena ... :eek2:
Zas tak lidový být nemusí :D
Dacia by šla. Zkusím ještě rok dva vydržet. Uvidíme kam půjde vývoj a ceny.
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 5kVA,48V 230 Ah
gupa

Nový příspěvek od gupa »

Ale zdá se, že ty už máš svět rozdělený, na černou a bílou.
Ano, to je to krmivo. Že se stále někdo snaží vnucovat názor a lepit nálepky na druhé místo diskuze o něčem a ne o někom. Přímo totalitní praktika o někom psát že rozděluje bíle a černě. Jak se mám proti tomu bránit? Důkaz o tom, že svoboda neexistuje? Protože stále jde jen oto jak kdo krmí. Vše ostatní jako nástroje politik jsou hodně podobné.
gupa

Nový příspěvek od gupa »

Učivo pro děti od občankářů. Co mi to jen připomíná. Koho chléb jíš toho píseň zpíváš. Já si to ze školy pamatuji také, akorát to učivo sypal někdo jiný a bylo víc do ruda.
Občankáři _ Asociace učitelů občanské výchovy.png
https://www.obcankari.cz/

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek