Ceny LiFePo4 aku
Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Ceny LiFePo4 aku
Nepodařilo se mi najít téma, kde jsme probírali ceny aku, tak zakládám nové.
Náhodu jsem zavítal na Eshop Docanu a EVE 280Ah už mají za $64 s dopravou zdarma z EU skladu.
EVE 280Ah
Mají tam i levnější typy od jiného výrobce.
Škoda, že prodávají tak draze tu kopii bedny od Seplosu.
Náhodu jsem zavítal na Eshop Docanu a EVE 280Ah už mají za $64 s dopravou zdarma z EU skladu.
EVE 280Ah
Mají tam i levnější typy od jiného výrobce.
Škoda, že prodávají tak draze tu kopii bedny od Seplosu.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Lokalita: nedaleko od Trencina
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
- Kapacita baterie [kWh]: 9,6
Re: Ceny LiFePo4 aku
bez dane.
takze este treba pripočítať DPH. na slovensko je to 66usd, co s 20% dph je 73€ a od 1.1.2025 vdaka birmovanej bolsevickej vlade 75€
takze este treba pripočítať DPH. na slovensko je to 66usd, co s 20% dph je 73€ a od 1.1.2025 vdaka birmovanej bolsevickej vlade 75€
stacionárny dom :
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 75Ah olovo
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
-
To je z EU skladu, tam už je to včetně DPH.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
ex. VAT, cena bude bez DPH...
-
- Lokalita: Žabčice
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
bral jsem druhou várku na ali a po nějakým psaní s panem Wu to dopadlo na 64/pcs
-
Spíš ten jejich eshop neumí různé ceny. Ani když dám zaplatit, tak započítá jenom manipulák za CC, jinak nic.
-
- Lokalita: nedaleko od Trencina
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
- Kapacita baterie [kWh]: 9,6
na stranke mi to zobrazuje ze "66usd bez dane"
a potom vyznaj sa v tom.
stacionárny dom :
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
-
Kupoval někdo ty solar grade články?
Je to velký riziko?
Je to velký riziko?
3xMultiplus 5000VA<=>48V 550Ah LiFePO4
FVE1 - 3,9kWp (JJZ) => Fronius 5kW => AC-OUT / FVE2 - 15,2kWp (JJV, JZ, SZS) => RS 450/200 => DC Busbar
FVE3 - 9,36kWp (JJZ) => SE10k => AC-OUT / FVE4 - 9,36kWp (SVV) => SE17k => AC-IN
FVE1 - 3,9kWp (JJZ) => Fronius 5kW => AC-OUT / FVE2 - 15,2kWp (JJV, JZ, SZS) => RS 450/200 => DC Busbar
FVE3 - 9,36kWp (JJZ) => SE10k => AC-OUT / FVE4 - 9,36kWp (SVV) => SE17k => AC-IN
-
- Lokalita: Okolí Uherského Brodu
solar grade? to je něco jako gradeA+?
kdo si hraje nezlobí
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
-
- Lokalita: Žabčice
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
a ty jsou levnější nebo jaký? vždyť už ty ceny jsou tak do pohody když počítám z 280 využitelnou 250 vychází na 1800/kwh...
-
- Lokalita: Česká Lípa
A Grade jsou obvykle tzv. Automotive Grade (primárně určené pro EV) zatímco Solar Grade (spíš nevhodné pro EV) jsou spíš články B Grade. Mrkněte na popis k tomu, ale je v tom dost zmatek a ani napříč různými výrobci článků nepanuje shoda na konkrétně specifikovaném rozsahu parametrů pro jednotlivé kategorie. Nicméně dělení na Automotive/Solar Grade je víceméně jiná obecnější forma dělení oproti A, B, C Grade viz tento popis.
Označení B grade u článků EVE
Výrobce EVE tiskne zhruba od poloviny roku 2022 QR kódy se specifikací B grade na všechny články, které nesplňují neveřejné třídicí procesy tohoto výrobce pro A grade články. To je něco, co v minulosti nedělali. Řada prodejců však vyměňuje QR kódy na článcích a z původně výrobcem deklarovaných článků B grade dělá A grade. Dokonce i některé datasheety, které se tváři jako od výrobce, mohou být ve skutečnosti falešné.
EVE je velká společnost, která má několik továren různého stáří, a jak je každá továrna postavena, technologie je upgradována, aby byla lepší, než byla v minulosti. Například je velmi pravděpodobné, že nové články verze 3 jsou produkovány novější továrnou. Když se otevře nová továrna, prochází obdobím měsíců, kdy až 50 % velkých článků jako je 300Ah, je klasifikováno jako B grade. To dále roste, dokud nedosáhne přibližně 85-90 %. To je důvod proč je na trhu tolik článků B grade.
Obecně články B Grade si nesou určité stigma, kterému se řada prodejců snaží vyhýbat díky čemuž se některé tzv. B Grade prodávají jako A Grade a zároveň je zde určitá snaha změnit rozdělování kategorií na obecnější zatím tolik nestigmatizované viz již zmíněné Automotive/Solar Grade.Co tedy dělá buňku A grade
Testování po dobu asi 3-4 týdnů se provádí v továrně, články jsou několikrát cyklovány s počátečním nabitím, které má také galvanizovat lithium na katodu a anodu. Jedním z nejlepších používaných testů je test X-RAY, a zejména tento test umožňuje výrobci nahlédnout do budoucnosti a brzy vidět zjevné problémy.
To je to, co odlišuje produkt A grade a produkt B grade . Podle těchto testů dobrý produkt B grade pravděpodobně vydrží jen někde mezi polovinou až 1/8 dobrého produktu A grade, nicméně to přináší mnoho upozornění, zejména jak jsou buňky spravovány během jejich životnosti.
Některé ze značek, které vyrábějí stejný článek LF280 a LF302, jsou CATL, EVE, Li Shen, Hithium, CALB, Ganfeng, ETC, Sundowa, REPT a vlastně ještě pár dalších. Jedná se o identický článek, liší se pouze míra defektů a kvalita chemického složení, liší se věci jako čistota uhličitanu lithného. Je to trochu jako lakování, které můžete získat u různých výrobců automobilů. Výroba lithiových článků je extrémně přesná. Všechny stroje musí běžet optimálně, aby se snížila míra závad.
Jednou z výzev, kterým výrobci článků čelí, je kontrola kvality jejich produktů. Ne všechny články jsou vyrobeny stejné a některé z nich mohou mít chyby nebo vady, které jim brání v použití ve vozidlech nebo jiných vysoce výkonných aplikacích. Tyto články jsou obvykle klasifikovány jako B grade nebo i nižší a pro výrobce představují významnou ztrátu příjmů. Stále však existuje trh pro tyto články nižší třídy, zejména pro méně náročná použití, jako jsou powerbanky, solární zdroje nebo kutilské projekty.
Články B grade jsou běžnou volbou pro stacionární aplikace, jako jsou například projekty baterií pro vlastní potřebu. Na rozdíl od článků C grade, které mají často viditelné vady a mohou pocházet z recyklovaných zdrojů, články B grade vypadají bezchybně a mají drobné vnitřní vady, které významně neovlivňují jejich výkon. Neexistuje žádný předpis, který by zakazoval použití článků B grade pro skladování energie a mnoho lidí toho využívá k výrobě vlastních bateriových sad za nižší cenu.
Označení B grade u článků EVE
Výrobce EVE tiskne zhruba od poloviny roku 2022 QR kódy se specifikací B grade na všechny články, které nesplňují neveřejné třídicí procesy tohoto výrobce pro A grade články. To je něco, co v minulosti nedělali. Řada prodejců však vyměňuje QR kódy na článcích a z původně výrobcem deklarovaných článků B grade dělá A grade. Dokonce i některé datasheety, které se tváři jako od výrobce, mohou být ve skutečnosti falešné.
EVE je velká společnost, která má několik továren různého stáří, a jak je každá továrna postavena, technologie je upgradována, aby byla lepší, než byla v minulosti. Například je velmi pravděpodobné, že nové články verze 3 jsou produkovány novější továrnou. Když se otevře nová továrna, prochází obdobím měsíců, kdy až 50 % velkých článků jako je 300Ah, je klasifikováno jako B grade. To dále roste, dokud nedosáhne přibližně 85-90 %. To je důvod proč je na trhu tolik článků B grade.
-
Někteří kupující se "rozplývají" nad tím jak výhodně za nízkou cenu nakoupili články A grade, ale ve skutečnosti se stále častěji jedná jen o přeznačené články B grade, které jsou v novém stavu v současnosti běžným měřením prakticky nerozlišitelné od skutečných článků A grade. Rozšiřování přeznačených B grade článků je i důvod v řadě případů klesajících cen. Vyměňování QR kódů se dostalo na vyšší level až tak, že je v současnosti pro koncového zákazníka prakticky nulová šance na to spolehlivě rozlišit, které články byly výrobcem původně označeny za A grade, a které výrobcem původně označené B grade byly následně některým dodavatelem přeznačeny na A grade. Testery QR kódů kontrolují jen konzistenci dat v rámci samotného QR kódu, ale v reálu neumožňují určit, zda samotný QR kód není falšován a že ho lze zfalšovat to jsem předvedl v tématu viz tento odkaz. Navíc parametry pro rozlišení A, B, C grade jsou u jednotlivých výrobců neveřejné a neexistuje pro to ani žádná obecně uznávaná norma, která by toto rozlišováni konkrétně specifikovala.
-
Takže si mám nakoupit B-grade zde v CZ a budu vědět na čem jsem??
-
mobilní elektrárna: viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A, Orion 30A
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
-
Tiez som z "grade A, B" pouzijem slova klasika: "akysi zmateny" ...
Pred par mesiacmi som kupoval Eve LF280K v3 Prismatic 280Ah. Povodne som myslel, ze su kategorie "grade - A". Az ked mi dosli domov som zistil, ze su to "grade A-".
Len usudzujem, ze asi je to lepsie ako "B", ale asi horsie ako "A". Ale znova opakujem, s LiFePO4 vela skusenosti nemam a svoju prvu 24V baterku sa len teraz pokusam neponahlajuc sa poskladat.
PS: Pozeram, ze keby som tie clanky kupil teraz, este "par" eciek by som usetril ...
Pred par mesiacmi som kupoval Eve LF280K v3 Prismatic 280Ah. Povodne som myslel, ze su kategorie "grade - A". Az ked mi dosli domov som zistil, ze su to "grade A-".
Len usudzujem, ze asi je to lepsie ako "B", ale asi horsie ako "A". Ale znova opakujem, s LiFePO4 vela skusenosti nemam a svoju prvu 24V baterku sa len teraz pokusam neponahlajuc sa poskladat.
PS: Pozeram, ze keby som tie clanky kupil teraz, este "par" eciek by som usetril ...
-
- Lokalita: okr. Vyškov
- Výkon panelů [Wp]: 5800
- Kapacita baterie [kWh]: 24
Oficiálně existuje jen grade A a ne-grade A. Stručně na ty, co prošly kontrolou kvality a co neprošly kontrolou kvality. Nějakě A mínus, FVE grade, ESS grade,... je jen marketingová snaha (pře)prodejců, jak vytřískat co nejvíc peněz z přebraného odpadu, co levně nakoupili. EVE žádné dělení B, C nebo EV, ESS, B,... nedělá, tam existuje jen bezchybné a s (větším či menším) nedostatkem. Pak jde hlavně o to, jak dobře to ten prodejce, který koupil kontejner zmetků, přebere, přeměří a kde udělá tu čáru, co ještě prodá (zisk) a co už bude odpad (ztráta).
K tomu uvedenému A- záleží, co přesně to má být. Dle popisu to má být Ačko, jen jelikož je to směs z různých šarží, tak přestože A, nebudou se všechny články chovat úplně stejně a nehodí se tak pro HV baterie, jak tam píší. Protože u baterií v serii, tak celá baterie má kapacitu jako nejslabší článek, proto je tam větší požadavek na vyrovnanost. Jinde bych byl víc podezíravý, ale v případě nkonu bych jim to vysvětlení věřil, ale je to na každém, jak se rozhodne
K tomu uvedenému A- záleží, co přesně to má být. Dle popisu to má být Ačko, jen jelikož je to směs z různých šarží, tak přestože A, nebudou se všechny články chovat úplně stejně a nehodí se tak pro HV baterie, jak tam píší. Protože u baterií v serii, tak celá baterie má kapacitu jako nejslabší článek, proto je tam větší požadavek na vyrovnanost. Jinde bych byl víc podezíravý, ale v případě nkonu bych jim to vysvětlení věřil, ale je to na každém, jak se rozhodne
-
Zdroj: NKON: Popis k Eve B grade článkům 22Ah
Mivvy také prodává články Eve 22Ah B grade a dokonce za nižší cenu než NKON.NKON píše:Články B grade jsou články, které výrobce nekvalifikuje jako A grade. To může být způsobeno optickými nedokonalostmi, vyšším samovybíjením, nižší kapacitou a/nebo vyšším vnitřním odporem. Bohužel výrobci neříkají, které aspekty jsou důvodem k označení konkrétní buňky jako B grade. Testovali jsme několik článků Eve B grade a jeden měl asi o 2% nižší kapacitu, u ostatních jsme nenašli rozdíl s A grade články. Nedoporučujeme B grade pro elektrická vozidla, ale pro domácí skladování energie budou fungovat dobře. V případě, že od nás dostanete článek, který je výrazně horší než ostatní, jako např. nižší kapacitou, vysokým samovybíjením nebo rychlým opotřebením, vyměníme jej. Pokud si koupíte a otestujete např. 16 článků a 15 z nich bude 100% a jeden článek bude mít o 5 % horší výsledky, pak ten jeden vyměníme. Mnoho prodejců v Číně nakupuje články B grade, testuje je, dokonce vyměňuje QR kódy a následně je prodává jako A grade. Věříme, že naše články B grade jsou stejné jako mnoho článků A grade z Číny. Na tyto články poskytujeme pravidelnou záruku (minimálně 2 roky).
-
- Lokalita: okr. Vyškov
- Výkon panelů [Wp]: 5800
- Kapacita baterie [kWh]: 24
Problém s B grade je ale ten, že na to není žádná jednotná definice. Takže pokud prodejce nelže, tak Ačko od jednoho je stejně dobré jako Ačko od druhého. Jenže za B může každý prohlásit cokoliv se mu zachce. Nejde tedy porovnávat kvalitu a v důsledku toho ani poměr kvalita/cena.
-
Koukám na Nkon, netušítě prosím, proč jsou EVE o tolik dražší?
Obojí je "grade A". Dá se tak kvalita srovnat?
díky
Obojí je "grade A". Dá se tak kvalita srovnat?
díky
-
- Lokalita: Okolí Uherského Brodu
zajímavé je, že u NKONU neposkytují testreport, který by obdrželi pokud berou od výrobce, tož tak
kdo si hraje nezlobí
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 999 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dracekvo
-
- 19 Odpovědi