Epsolar 30 A poraďte. Sníží napětí na panelech i výkon dobij
Diskuze o regulátorech EP Solar
-
Re: Epsolar 30 A poraďte. Sníží napětí na panelech i výkon dobij
Mně to dělá i Tracer 4210 AN. Mám dvě asi 1000Wp amorfní pole na kůlně, tak jsem na to zapojil Lumiax 4010 na jednu půlku a Tracer 4210 AN na druhou (oba se válely doma, bylo to "co dům dal").
Amorfy mají Ump asi 46 V, takže tam s napětím asi problém nebude. Ale občas to prostě padá na panelech až na napětí baterie +1V. A to jak ráno, večer, ale i přes den, když se dost zatáhne. Zajímavý na tom je, že na druhý půlce Lumiax 4010 (kterej je hardwarově téměř stejnej), to nedělá, ten drží Ump pořád třeba na 35 voltech.
Na zahraničních fórech psali, že Tracery prostě při malém výkonu padají a neumí dělat MPPT. Někdo tam tvrdil 10W, ale mně to neumí ani při 30W. Pak už jo. Pak tam někdo tvrdil, že v napsal výrobci a ten mu poslal nový firmware. Tam to pozoroval asi 14 dní a prý to přestalo dělat. Ale firmware neposlal a na webu výrobce není žádné. Aspoň jsem ho nenašel.
Lumiax to nedělá a jede pořád dobře. Vzhledově je téměř stejnej.
Takže jedině zkusit napsat výrobci o ten novej firmware.
Mně píše Tracer Device Version V2.01+V1.22 - vůbec nevím, co mají znamenat ty dvě verze firmware, co to hlásí, zřejmě jsou tam dvě části kódu někde. A tahle verze mi právě blbne. Štve mě to právě v zimě, protože výkony jsou nízké a tudíž ta ztráta MPPT a místo toho PWM je pak hodně znát. Ten druhý Lumiax udělá třeba dvojnásobek za den klidně.
Amorfy mají Ump asi 46 V, takže tam s napětím asi problém nebude. Ale občas to prostě padá na panelech až na napětí baterie +1V. A to jak ráno, večer, ale i přes den, když se dost zatáhne. Zajímavý na tom je, že na druhý půlce Lumiax 4010 (kterej je hardwarově téměř stejnej), to nedělá, ten drží Ump pořád třeba na 35 voltech.
Na zahraničních fórech psali, že Tracery prostě při malém výkonu padají a neumí dělat MPPT. Někdo tam tvrdil 10W, ale mně to neumí ani při 30W. Pak už jo. Pak tam někdo tvrdil, že v napsal výrobci a ten mu poslal nový firmware. Tam to pozoroval asi 14 dní a prý to přestalo dělat. Ale firmware neposlal a na webu výrobce není žádné. Aspoň jsem ho nenašel.
Lumiax to nedělá a jede pořád dobře. Vzhledově je téměř stejnej.
Takže jedině zkusit napsat výrobci o ten novej firmware.
Mně píše Tracer Device Version V2.01+V1.22 - vůbec nevím, co mají znamenat ty dvě verze firmware, co to hlásí, zřejmě jsou tam dvě části kódu někde. A tahle verze mi právě blbne. Štve mě to právě v zimě, protože výkony jsou nízké a tudíž ta ztráta MPPT a místo toho PWM je pak hodně znát. Ten druhý Lumiax udělá třeba dvojnásobek za den klidně.
-
- Lokalita: nedaleko od Trencina
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
- Kapacita baterie [kWh]: 9,6
- Chci/Mám dotaci: NE
epever ma fw takto oznaceny pre olovo + litium.
ak si dobre pamatam, tak fw 2.01 uz ma algoritmus na nabijanie litia vo verzi 1.22.
ak sa mylim, opravte ma...
ak si dobre pamatam, tak fw 2.01 uz ma algoritmus na nabijanie litia vo verzi 1.22.
ak sa mylim, opravte ma...
stacionárny dom :
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 75Ah olovo
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 75Ah olovo
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7640
- Kapacita baterie [kWh]: 19+Nádrž
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Jo ten Tracer se musí správně vybrat velikostí, mají tam nějaké procento proudu, kdy se to zapíná. Ideálně pro něj mít o kousek víc panelů, než je max výkon.
Jestli mají nějaký FW kde to posunou níž, je to zajímavé
Jestli mají nějaký FW kde to posunou níž, je to zajímavé
Ostrov založený na Epever IP5000-42-Plus + 2 pole s Tracer5420AN a Tracer6420AN + 18x Envision 305Ah LiFePO4
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Mppt Epsolar tracer 3210 meranie napeti.
od servis-sk » » v EP Solar
Mppt Epsolar tracer 3210 meranie napeti.
- 2 Odpovědi
- 1098 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od servis-sk
-
-
-
Nová membrána sníží cenu baterií pro ukládání energie
od karelkilian » » v Magazín MyPower.CZ
Nová membrána sníží cenu baterií pro ukládání energie
- 3 Odpovědi
- 921 Zobrazení