Deye hybridný menič
Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
-
Re: Deye hybridný menič
Pokud je baterie na cestě, tak to teď neřeš, jak startování MPPT, tak asymetrie se chová s baterií lépe.
-
- Lokalita: B.Bystrica
- Výkon panelů [Wp]: 10000
- Chci prodávat energii: ANO
Startovanie MPPT teda riesit nebudem, ked pride bateria uvidim.
Ten firmware update sa riesi manualne, ci sa to deje automaticky?
Ten firmware update sa riesi manualne, ci sa to deje automaticky?
-
Politika Deye je aktualizovat jenom, když něco nefunguje . Máš v podstatě tři možnosti:
1. požádáš na podpoře Deye a oni ti nahrají firmware vzdáleně přes solarman dongle
2. máš registraci v Solarman Business a požádáš podporu Deye a oni ti do portálu nahrají firmware, který pak můžeš nahrávat vzdáleně klientům /takto to mám já/
3. autorizuješ ve svém Solarmanu někoho kod má Business a firmwary a oni je to zaktualizuje vzdáleně
1. požádáš na podpoře Deye a oni ti nahrají firmware vzdáleně přes solarman dongle
2. máš registraci v Solarman Business a požádáš podporu Deye a oni ti do portálu nahrají firmware, který pak můžeš nahrávat vzdáleně klientům /takto to mám já/
3. autorizuješ ve svém Solarmanu někoho kod má Business a firmwary a oni je to zaktualizuje vzdáleně
-
Dalsia vec, ktora ma trochu trapi je vysokofrekvencne piskanie tohoto menica pocas dna, ked generuje energiu z FV panelov, v noci to nastasie prestane. Ale cez den je to dost otravne ak by som sa mal dlhsie zdrziavat v jeho blizkosti. Mate podobne skusenosti?
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
-
Je to vysoka frekvencia, tazko to odhadnut, ale typujem niekde medzi 12-15khz. Robievam v garazi a tento zvuk je dost neprijemny,
-
Měl jsem 3,6k a teď mám 8k a nepíská ani jeden. Mám teda baterku, takže nemohu potvrdit, jak bez baterky. Jediný, co mi v garáži píská, jsou balancery na olovo.
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Deye SUN-8K-SG04LP3-EU | olovo mix 492Ah/48V
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
-
https://onlinetonegenerator.com/
Tak to je pěkný hnus. No asi bych si vzal hadičku a zkusil zjistit co vlastně píská, to dělá stále od novoty nebo je to nějaký starší měnič u kterého lze předpokládat nějaké opotřebení zřejmě součástky v FV vstupním MPPT segmentu.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
Menic je uplne novy, ma 4 tyzdne Nepamatam si ci piskal uplne od zaciatku, nejak sa to postupne ukazalo. Mozno som bol na zaciatku z neho tak nadseny, ze som to nevnimal )
-
U Victron MPPT regulátoru (starší hranatá verze) se projevil jakýsi zvuk, zavolal jsem do Neosolaru, pán mi sdělil, že to nic na funkci nemění a není nebezpečné, ale že ho mám poslat a dají mi druhý. Hotová věc. Tak jak sdělil se stalo. Jak to funguje u Deye?
-
Tvůj dotaz je už trošku OT, ale když se ptáš, já od lokálního oficiálního distributora mám 10let záruku na Deye produkty, pokud nakupuješ v Neosolaru, tak máš za úplatu také možnost 10let záruky na Victron. Ještě jsem nic nereklamoval, tak nemohu posoudit, jak je můj distributor (Solarity) vstřícný, pokud by v budoucnu vstřícný nebyl, budu brát jinde.
Samozřejmě, pokud někdo koupí jeden kus čehokoliv a má smůlu na konkrétní kus i prodejce, je to blbé, ale těžko z toho dělat závěry o výrobci. Zatím jsem pískání nezaznamenal u žádného kusu.
-
Nasiel som video, kde je nahrany presne ten zvuk co pocujem aj ja. Ono sa to z toho videa mozno javi, ze ide o tichy zvuk,ale nazivo to takto pocujem v celej garazi a je naozaj neprijemne.
-
OT?Tvůj dotaz je už trošku OT, ale když se ptáš, já od lokálního oficiálního distributora mám 10let záruku na Deye produkty,
Edit: No zvědavý jak probíhá reklamace u výrobku, bych byl.
-
Jako vážně? Deye to údajně řeší firmwarem
Google heslo: "deye low noise mode", je fakt, že první odkaz u mně byl do origo manuálu, i když z jiné řady měničů.
Tak možná by se šlo zeptat mailem podpory Deye.
Google heslo: "deye low noise mode", je fakt, že první odkaz u mně byl do origo manuálu, i když z jiné řady měničů.
Tak možná by se šlo zeptat mailem podpory Deye.
-
Podporu som uz kontaktoval, zatial cakam na odpoved. Ten LOW NOISE MODE som vygooglil aj ja. LOW NOISE MODE v mojom aktualnom firmware nemam, mozno mi ho nahraju a objavi sa to tam.
Trochu ma zaraza, ze sa to nastavuje pod Battery Settings, ked to nema s bateriou nic spolocne, teda u mna, lebo ja bezim zatial bez baterie.
Trochu ma zaraza, ze sa to nastavuje pod Battery Settings, ked to nema s bateriou nic spolocne, teda u mna, lebo ja bezim zatial bez baterie.
-
Podpora DEYE funguje velmi dobre. Po kontaktovani supportu sa mi hned ozval nejkay cinan, vypytal si seriove cislo menica a opytal sa, ci moze urobit upgrade firmwareu. Po upgrade ide menic tichucko, ledva z neho pocujem nejaky zvuk.
Co je zaujimave, ze odo mna nepotreboval vobec nic, ziadne heslo, to znamena, ze maju urobene zadne vratka ako sa k menicu pripojit, co zase nastoluje otazku... Ked ich nasere... vypnu vsetky cinske menice a sme v prdeli
Co je zaujimave, ze odo mna nepotreboval vobec nic, ziadne heslo, to znamena, ze maju urobene zadne vratka ako sa k menicu pripojit, co zase nastoluje otazku... Ked ich nasere... vypnu vsetky cinske menice a sme v prdeli
-
Tak super, že to pomohlo. "Zadní vrátka" jsou v tom wifi bazmeku do RS232. Stačí vytáhnout a místo toho použít třeba Solar Assistant.
-
- Lokalita: Horná Orava
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Zaznamenal som hybridný DEYE 20 kW s nízkonapäťovými batériami 48 V
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 64f720ijTw
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 64f720ijTw
8,64 kWp JJZ 12 % sklon, 24 x 360 Wp Longi Full Black , 3 x PIP 5048 MK na 1 f, Batéria Li-ion Tesla 12s - 40 kWh/ pracovný rozsah batérii 42 - 49 V
-
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
To někdo chce, 20kW měnič s LV baterkami?
To někdo chce dobrovolně tahat 400A?
To někdo chce dobrovolně tahat 400A?
-
- Lokalita: Horná Orava
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Lenže lepšie ti je LV - 400 A /50 V DC ako HV 50 A / 400 V DC. Proste doma HV batériu nenabastlíš a ak aj sám vieš koľko tam je úskalí a problemov.
Lepšie ti je LV 60 - 100 euro/kWh ako HV za 150 -200 euro/kWh za original k FVE.
Mám na firme DEYE 12 kW, kábel 50 mm2 k baterií, trošku sa kábel hreje. Na 20 kW by mohol stačiť 95 mm2, batérie čo najbližšie k meniču,
nožové poistky
Ešte 15 kWp, 50 kWh.
Domácnosť by išla bez obmedzení a wallbox 11 kW naraz aj v ostrove.
Lepšie ti je LV 60 - 100 euro/kWh ako HV za 150 -200 euro/kWh za original k FVE.
Mám na firme DEYE 12 kW, kábel 50 mm2 k baterií, trošku sa kábel hreje. Na 20 kW by mohol stačiť 95 mm2, batérie čo najbližšie k meniču,
nožové poistky
Ešte 15 kWp, 50 kWh.
Domácnosť by išla bez obmedzení a wallbox 11 kW naraz aj v ostrove.
8,64 kWp JJZ 12 % sklon, 24 x 360 Wp Longi Full Black , 3 x PIP 5048 MK na 1 f, Batéria Li-ion Tesla 12s - 40 kWh/ pracovný rozsah batérii 42 - 49 V
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 1296 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rva
-
- 63 Odpovědi