EPEVER Tracer 10420AN nastavení
Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
-
Re: EPEVER Tracer 10420AN nastavení
Tak jak to vypada zafungovala zdejsi rada nebo to jdes reklamovat ? Diky V.
-
- Lokalita: Táborsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 14,2kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 24kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Včera jsem to zresetoval, nastavil všechny parametry na LiFePo4 baterky a přišly mraky, takže bylo po testování. Dám tomu šanci ještě dneska, snad bude rozumnější počasí. Záruku mám ještě 3 roky, takže jinak to jde příští týden zpět prodejci.
Ještě mě napadlo, jestli si ten regulátor jako by „nemyslí“, že má připojenou 12V baterku. V takovém případě omezuje podle návodu výkon na 1250W, což by cca tak nějak odpovídalo. Ale zase na druhou stranu, neměl by to zřejmě omezovat jen těmi píky.
Ještě mě napadlo, jestli si ten regulátor jako by „nemyslí“, že má připojenou 12V baterku. V takovém případě omezuje podle návodu výkon na 1250W, což by cca tak nějak odpovídalo. Ale zase na druhou stranu, neměl by to zřejmě omezovat jen těmi píky.
-
Ok dej vedet.
-
Problém je vyřešen. Dnes jsem regulátor přivezl z reklamace, byl vyměněn za nový (ještě, že jsem si to prodloužení na 5let připlatil). Nahrál jsem do něj původní nastavení a v podvečerním slunci, když zrovna nebyly mraky, tlačil do baterek v pohodě 60-70A, takže ten původní byl skutečně vadný.
-
-
Tak, že je regulátor skutečně funkční jsem se dneska přesvědčil, asi tím nejhorším způsobem. I když, jsem tam nahrál původní nastavení, přesto došlo k tomu, že se jeden pár článků přebil a napětí stouplo na 3,55V, zatímco ostatní měli pod 3,4V. V tom okamžiku zareagovala BMS a vypnula přívod do regulátoru od panelů. Bohužel po poklesu napětí na článku opět panely zapnula a na 3,55 zase vypnula... Takhle to cyklovalo, dokud jsem nepřišel z práce Zřejmě, jak měl ten vadný regulátor slabší výkon, tak ten akumulátor nedokázal přebít. Těch původně nastavených 54,4V na akumulátory, už bylo z nového regulátoru, při tom proudu, moc. Budu se muset pokusit nějak mezi sebou proházet ty paralelně spojené články, aby se to v budoucnu lépe srovnalo. Zatím jsem alespoň snížil nabíjecí napětí na 53,8V.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Epever Tracer 10420AN - přebíjení baterie, firmware
od marsal64 » » v EP Solar
Epever Tracer 10420AN - přebíjení baterie, firmware
- 7 Odpovědi
- 1007 Zobrazení