Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2244
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od fugas »

Nemůžu to znovu najít.Ale pro kamaráda jsme objednávali noname za 7500Kč.Německý kus v polské licenci.3kW tři fáze se startérem.Nijak jsem to nezkoumal,ale sytič vyřeší případně termostat z Felicie.Zatím víc než rok vrčí.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Matess
Příspěvky: 1577
Registrován: pon zář 09, 2013 5:16 pm
Lokalita: Šumperk
Bydliště: Šumperk

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od Matess »

ne nema elektricky sytic... mam ho rucne lehce pootevreny... se zavrenym syticem to nenastartuje. Co se tyka serva, tak mam prave v rezerve jeste jedne rele na sytic...

staci na to v pohode neco takoveho...

http://www.aliexpress.com/item/Tower-Pr ... eb201560_9

zatim ho tam jeste nemam. Nestihl jsem to doresit.. musi se to pridelat na nejaky kousek plechu, ktery pres pracko svorky prisroubim k ramu centraly. Pak jen poladit tahlo a melo by to jet. Ja osobne jsem se servem jeste nedelal ale kamarad to pouziva na vsechno mozne. Posledne jsem se musel smat jak jednoduse to mel udelane... ja bych to resil asi komplikovane pres mikrospinace na konci drah jako dojezdy, ale on to mel vyresene packovym prepinacem provrtanym ve stredu s protahlym lankem a s pruzinkama na obou koncich... takze pri dojezdu na konec byla sila pruzinky tak velka ze prepinac prepla a servo vypla.... jednoduche a funkcni.
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2579
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od tomas »

A co automatický sytič:
http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... tartovani/
funguje automaticky a nepotřebuje žádné řízení ani koncové spínače. Jen nevím jestli by tam šel do karburátoru naroubovat. Případně je něco podobného i ve ventilátorech s automatickou žaluzií. Také je tam takový "lineární termo motor" který se po chvíli zahřeje a otevře žaluzii. Mám přesně tento:
http://www.ebay.co.uk/itm/Qty-5-ELTEK-T ... Sw9mFWINNe
Vysouvá se o cca 6mm a má dost velkou sílu že by se to dalo přes páku "zpřevodovat" na větší dráhu.
http://www.eltekgroup.it/p/prod-101
ale nemám centrálu na vyzkoušení :-(

Zapojil bych to na výstupní napětí z centrály, jak by centrála nastartovala, tak by se po chvíli lineární termopohon zahřál a sytič by se uvolnil. Po vypnutí centrály by termopohon po chvíli vychladl a zase automaticky zatáhl za sytič atd....
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
Matess
Příspěvky: 1577
Registrován: pon zář 09, 2013 5:16 pm
Lokalita: Šumperk
Bydliště: Šumperk

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od Matess »

prijde mi to moc drahe... poresim to asi tim servem to vyjde na par....
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2579
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od tomas »

Klidně ti ten tepelný lineární pohon dám jestli to chceš vyzkoušet, můžu je vybrat z vyřazených ventilátorů
http://www.conrad.cz/vestavny-ventilato ... cm.k560185
kde převážně odešel pouze časový spínač, vlivem přepěťové špičky.
I když s tím servem to může být také výhodné, jen to budou komplikovat koncové spínače. Na druhou stranu řídící elektronika bude vědět v jakém stavu je sytič a kontrolovat jeho funkčnost.
Když by se ten tepelný lineární pohon pokazil nebo odpojil od napájení, tak centrála pojede i se sytičem a zničí se i centrála.

Jaký tam máš ten elektroventil na plyn?
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
Matess
Příspěvky: 1577
Registrován: pon zář 09, 2013 5:16 pm
Lokalita: Šumperk
Bydliště: Šumperk

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od Matess »

je to neco co se pouziva na LPG bomby v autech... neptej se me na vic, proste jsem zajel k plynarovi a rekl ze chci ten ventil a bylo. Jedine co je blbe je ze bomba musi byt otevrena... z toho nejsem uplne nadseny. Kdyby ten ventil sel alespon namontovat primo ze reduktor plynu, tak by to bylo lepsi... takhle je mezi tim jeste hadice a jsem z toho lehce nervozni.
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2579
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od tomas »

Souhlas. Nejlepší by byl ventil přímo na bombě, ale nic takového jsem nenašel. A má nějaké označení, co je na něm napsáno?
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
Matess
Příspěvky: 1577
Registrován: pon zář 09, 2013 5:16 pm
Lokalita: Šumperk
Bydliště: Šumperk

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od Matess »

MareC3k
Příspěvky: 491
Registrován: pát říj 05, 2012 8:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od MareC3k »

Nemate nahodou niekto skusnosti s elektrocentralami od vyrobcu "rato" ? mam vyhliadnutu verziu RATO R3000iS-2, odhlucnena s trvalym elektrickym vykonom 2,8kW, invertorova.
Aktualne sem tam pouzivam Kipor IG-2600, ma nabehanych mozno 80 hodin, ale vyskytol sa problem, ze berie olej a strasne dymi... po niekolkych hodinach prevadzky je sviecka cela od karbonu a bez jej vycistenia sa uz neda nastartovat.
+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6
sipj
Příspěvky: 77
Registrován: pon zář 03, 2012 7:12 pm

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od sipj »

Máme v práci tu 10kW verzi. Utáhne bez problemu 10kw online ups zatízenou 3.5kW. Jen dělá strašný kravál. Jinak za tu cenu asi dobre. Kipor už prý nejde koupit.
Ukonvej
Příspěvky: 39
Registrován: stř bře 26, 2014 10:34 am

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od Ukonvej »

MareC3k píše:Nemate nahodou niekto skusnosti s elektrocentralami od vyrobcu "rato" ? mam vyhliadnutu verziu RATO R3000iS-2, odhlucnena s trvalym elektrickym vykonom 2,8kW, invertorova.
Aktualne sem tam pouzivam Kipor IG-2600, ma nabehanych mozno 80 hodin, ale vyskytol sa problem, ze berie olej a strasne dymi... po niekolkych hodinach prevadzky je sviecka cela od karbonu a bez jej vycistenia sa uz neda nastartovat.
Kipor IG XXXX žere olej. Pokud má naběháno jen 80 motohodin tak je nejspíše:
- nezaběhnutá správně a časem se to zlepší (pokud nekouří moc)
- prasklý pístní kroužek (stírací nejčastěji)
- poškozená vodítka ventilů, olej prolíná kolem sacího...
- propálený píst (bude snížený výkon)
- olej je přisáván odvzdušněním klikové skříně. (Špatná hladina, nesprávná specifikace oleje)

Olej je v malých motorech maže válec rozstřikem pomocí lžíce na ojnici. Je naprosto zásadní dodržet specifikaci nebo alespoň viskozní třídu oleje (např 15W40...)
Uživatelský avatar
zefiik
Příspěvky: 1
Registrován: pon kvě 13, 2024 2:34 pm
Lokalita: Praha
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 2000
Kapacita baterie [kWh]: 5
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od zefiik »

Dobrý den, trochu oživím tohle vlákno :) zdejší odkazy už neplatí :) Máte na doporučení centrálu na plyn, benzín s dálkovým startem ? nejlíp invertorovou, která si dokáže regulovat točky ? Máme na táboře panely 2kwp, 5kwh baterii a rádi bychom tam měli i troubu, rád bych v případě deště nebo podpětí na baterii automaticky spustil centrálu s výkonem 1,2 kw (mám nabíječku na lifepo 48V) a nebo výš, pak bych různě přepínal spotřebiče, že místo z měniče pojedou z centrály v době, kdy beží.
Hyp
Příspěvky: 324
Registrován: ned zář 19, 2021 7:38 pm

Centrala z polska ? Kraft&Dele KD125 ?

Příspěvek od Hyp »

Co rikate na tuto cntralu KD125 ? Prijde mi to dobry pomer ceny a vykonu, ale asi bude osekana?da se verit polakum ze to da az 3800 watt? :-))

Chci to na svarecku z Lidlu (tech 3000/3800W by snad melo stacit a za ~4500,- (s dopravou) nejspis nic lepsiho nesezenu - ale aby to neodvarilo invertorovou svarecku co myslite)? I kdyz mam i trafo svarecku, kdyz bude nejhur.

Elektrický nářadí má většinou rozběhové kondenzátor, Nebo regulaci chodu, tím myslím velkou Flexu a další.

Otázka taky je, co z toho leze jestli sinus jak je regulovaný napětí, recenze tam žádná není, takže to bude asi úplný základ

https://elektrocentraly.heureka.cz/kraf ... west_price
Hyp
Příspěvky: 324
Registrován: ned zář 19, 2021 7:38 pm

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvek od Hyp »

Nikdo nevi?

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek