Mikro FVE atyp
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Lokalita: Pardubicko
- Výkon panelů [Wp]: 2700
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Mikro FVE atyp
Ahoj,
tak nakonec asi "nejlepší" řešení, které jsem našel je měnič Deye (SUN 6k), jen jsem nikde nenašel možnosti zapojení stringů (zda-li se mohou lišit množstvím panelů mezi sebou, a tedy i výsledným napětím). Mppt jsou 2, ale jestli jsou vstupi nějak "lépe" odděleny nevím.
SUN 6kW_Datasheet
Nemáte někdo s tímto zkušenost?
Díky
tak nakonec asi "nejlepší" řešení, které jsem našel je měnič Deye (SUN 6k), jen jsem nikde nenašel možnosti zapojení stringů (zda-li se mohou lišit množstvím panelů mezi sebou, a tedy i výsledným napětím). Mppt jsou 2, ale jestli jsou vstupi nějak "lépe" odděleny nevím.
SUN 6kW_Datasheet
Nemáte někdo s tímto zkušenost?
Díky
-
- Lokalita: Frenštát pod Radhoštěm
Jeden string může mít max 13 A a mppt musí mít napětí v rozsahu 150-425 V
Jinak je to ongrid s limiterem, musíš mu pro ostrov s podporou ds pro případné dobíjení odpojovat AC in např. pomocí relé podle napětí baterky, neumí SBU
Jinak je to ongrid s limiterem, musíš mu pro ostrov s podporou ds pro případné dobíjení odpojovat AC in např. pomocí relé podle napětí baterky, neumí SBU
-
Takže bych čistě teoreticky mohl připojit 8S (Vmp330V) na první vstup/string (západ), a 4S(Vmp165) na druhý vstup/string východ, a pokud to bude v rozmezí MPPT tak by nebyl problém a pojedou obě pole?
Takže tento měnič také není ideální volba?
Nabyl jsem dojmu, že je to hybrid a tím CT (proudový tranformátor), snímá a "zamezuje případné přetoky do sítě"
(Programmable multiple operation modes: On grid, off grid and UPS)
Zero Export To CT: Hybridní měnič bude dodávat energii nejen připojenému záložnímu zatížení, ale také připojenému domácímu zatížení. Pokud je energie z fotovoltaiky a baterií nedostatečná, vezme si jako doplněk energii ze sítě. Hybridní měnič nebude prodávat energii do sítě. V tomto režimu je zapotřebí CT. Způsob instalace CT naleznete v kapitole 3.6 Připojení CT. Externí CT bude detekovat výkon proudící zpět do sítě a sníží výkon měniče pouze pro napájení místního zatížení, nabíjení baterie a domácího zatížení.
Takže tento měnič také není ideální volba?
Nabyl jsem dojmu, že je to hybrid a tím CT (proudový tranformátor), snímá a "zamezuje případné přetoky do sítě"
(Programmable multiple operation modes: On grid, off grid and UPS)
Zero Export To CT: Hybridní měnič bude dodávat energii nejen připojenému záložnímu zatížení, ale také připojenému domácímu zatížení. Pokud je energie z fotovoltaiky a baterií nedostatečná, vezme si jako doplněk energii ze sítě. Hybridní měnič nebude prodávat energii do sítě. V tomto režimu je zapotřebí CT. Způsob instalace CT naleznete v kapitole 3.6 Připojení CT. Externí CT bude detekovat výkon proudící zpět do sítě a sníží výkon měniče pouze pro napájení místního zatížení, nabíjení baterie a domácího zatížení.
-
- Lokalita: Frenštát pod Radhoštěm
Dělá pak ale i tak pidipřetoky, které ti sečte chytřejší elěktroměr a za každou kW je pak několik tisíc kaček poplatek čezu. Už by jim tu buzeraci snad měla znemožnit nová směrnice v rámci green dealu. Je to přesně proti idei obnovitelných zdrojů. Škrtit měnič, když by mohl dodávat free energii do sítě.
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Hybridy pokud jsou nastaveny aby přicucávaly energii z DS budou vždy dělat přetoky, i když je zakážeš vždy nějaký malý unikne než zareagují regulační obvody a jak tu psaly novější elektroměry to sečtou a budou poplatky pokud to nebudeš mít ofiko připojené.....
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
No tak toto mohla řešit právě balkonová elektrárná, jenže ČEZ... (Eon to umožnuje podle PPDS, ČEZ nemusí...),
a tady je ofiko všechno problém..
Jak mám tedy FVE pořešit, abych s tíme neměl problémy? (ofiko připojit?)
Na co máme harmonizované normy a nařízení EU, když si z toho polostátní organizace zase vykroutí?
a tady je ofiko všechno problém..
Jak mám tedy FVE pořešit, abych s tíme neměl problémy? (ofiko připojit?)
Na co máme harmonizované normy a nařízení EU, když si z toho polostátní organizace zase vykroutí?
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Nepřipojovat to k DS, nastavit měnič aby nepřicucával z DS, koupit ostrovní HW, připojovat DS pouze když nemůže udělat přetok.
A nebo jak jsem psal ofiko to připojit jako mikrozdroj, pak technické přetoky jsou OK.
Jinak proč by to nešlo oficiálně?
Dodám papíry od měniče, revizní správu a jak je to zapojené a jde to......
A nebo jak jsem psal ofiko to připojit jako mikrozdroj, pak technické přetoky jsou OK.
Jinak proč by to nešlo oficiálně?
Dodám papíry od měniče, revizní správu a jak je to zapojené a jde to......
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
Ahoj,
tak nakonec asi to nej co jsem vyzjistil bude sloučit stringy do 4S3P (4ks východ, 8ks západ) zapojit paralelně na SmartSolar 250/85-Tr VE.Can (případně SS 250/100,ale tak velké FV nemám), (panely Voc 200VDC, při -20°C Vocw 240V, Imp ráno 10,9A, odpoledne Imp 21,8A), střídač Victron Energy MultiPlus-II GX 24V/3000VA/70A-32A v "ESS", neboť bohužel dle PPDS mi na 1F nepřipojí více jak 3,6kVA, baterie AkuModule LiFePO4 250Ah 51.2V 100A MUST LP20-51250 (Aku.
Je to tak OK, případně co dalšího by bylo vhodné (PC rozhraní pro nastavení, Cerbo??)
Děkuji za nápady.
tak nakonec asi to nej co jsem vyzjistil bude sloučit stringy do 4S3P (4ks východ, 8ks západ) zapojit paralelně na SmartSolar 250/85-Tr VE.Can (případně SS 250/100,ale tak velké FV nemám), (panely Voc 200VDC, při -20°C Vocw 240V, Imp ráno 10,9A, odpoledne Imp 21,8A), střídač Victron Energy MultiPlus-II GX 24V/3000VA/70A-32A v "ESS", neboť bohužel dle PPDS mi na 1F nepřipojí více jak 3,6kVA, baterie AkuModule LiFePO4 250Ah 51.2V 100A MUST LP20-51250 (Aku.
Je to tak OK, případně co dalšího by bylo vhodné (PC rozhraní pro nastavení, Cerbo??)
Děkuji za nápady.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Malé levné domácí úložiště energie (nabíčka+vybíječka baterií) na 3F ? (atyp? svépomoc)
od Elfman83 » » v Plánované elektrárny
Malé levné domácí úložiště energie (nabíčka+vybíječka baterií) na 3F ? (atyp? svépomoc)
- 14 Odpovědi
- 1841 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Elfman83
-
-
- 0 Odpovědi
- 493 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od danielo
-
- 47 Odpovědi