Přetoky do sítě, zase bude pokuta.
Bezpečné přepnutí ze sítě na ostrov a zpět, schémata, tipy, rady, návody
-
Přetoky do sítě, zase bude pokuta.
Slízl jsem 750Kč od Egd a už vím že dostanu za 0,46kW další flastr. Řeším jak tomu zamezit, protože by to dlouhodobě bylo neudržitelné. Nějaké nápady jak toto řešit? Mám systém od Solaxu 15ka střídač a 9.9kW panely s 2x5,8Ah baterkama. Zjistil jsem že mi to přes těch povolených 300W jde ve špičkách kdy jednak svítí třeba 4-6kW a zároven mám i podobný odběr. Může to být tím že mám většinu těch spotřebičů nevhodně rozloženou na společné fázi? Možná se tomu nelíbí že jedu pračka,sporák a sušička prádla zároveň.
-
- Lokalita: poblíž Hodonína
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7200
- Kapacita baterie [kWh]: 9
Re: Přetoky do sítě, zase bude pokuta.
Divný popis jednotek zařízení !, vypni AC in, ti nestačí výkon měniče ?David píše: ↑čtv čer 20, 2024 8:25 pm Slízl jsem 750Kč od Egd a už vím že dostanu za 0,46kW další flastr. Řeším jak tomu zamezit, protože by to dlouhodobě bylo neudržitelné. Nějaké nápady jak toto řešit? Mám systém od Solaxu 15ka střídač a 9.9kW panely s 2x5,8Ah baterkama. Zjistil jsem že mi to přes těch povolených 300W jde ve špičkách kdy jednak svítí třeba 4-6kW a zároven mám i podobný odběr. Může to být tím že mám většinu těch spotřebičů nevhodně rozloženou na společné fázi? Možná se tomu nelíbí že jedu pračka,sporák a sušička prádla zároveň.
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.9.2024 11500kWh
k 28.9.2024 11500kWh
-
Chápu moc exaktně jsem to nepopsal. Kde najdu ten AC in? Někde v menu Solaxu?
-
- Lokalita: Doubravička
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
já bych hledal hlavní jistič v rozvaděči, prostě v létě vypnout a basta.
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
-
- Lokalita: nedaleko od Trencina
- Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
- Kapacita baterie [kWh]: 9,6
mne taketo cudo spravila CO trafo zvaracka.
velky trafak ked sa jadro presyti, tak pusta pekne bomby.
zivil som ju z DS, lebo som nemal odvahu zatazovat nou menic a zjavne som dobre spravil.
nastastie mam stary elmer, co prietoky meria do spotreby, lebo by tam hned naskocilo 250Wh dodavky.
velky trafak ked sa jadro presyti, tak pusta pekne bomby.
zivil som ju z DS, lebo som nemal odvahu zatazovat nou menic a zjavne som dobre spravil.
nastastie mam stary elmer, co prietoky meria do spotreby, lebo by tam hned naskocilo 250Wh dodavky.
stacionárny dom :
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
1 x 100Wp + 12V, 100Ah
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 75Ah olovo
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
1 x 100Wp + 12V, 100Ah
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 75Ah olovo
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
tak to vyresi v lete a zime co?
Nemas sprehazene faze v mereni vykonu na fazich? Stridac by pak chtel dorovnavat spotrebu ale pral by to do jine faze. A pak pokud nemas nejake mereni po fazich tak si ho dodelat, dokoupit. Treba shelly za par korun. Jinak to je hadani
Nemas sprehazene faze v mereni vykonu na fazich? Stridac by pak chtel dorovnavat spotrebu ale pral by to do jine faze. A pak pokud nemas nejake mereni po fazich tak si ho dodelat, dokoupit. Treba shelly za par korun. Jinak to je hadani
-
Na ty fáze se můžu zkusit zaměřit a to měření snad dodělat.
-
- Lokalita: Třebívlice
- Výkon panelů [Wp]: 7130
- Kapacita baterie [kWh]: 20,48
Já mám měnič MUST a ze začátku také nějaké přetoky občas dělal. Hlavně dopoledně... VYřešil jsem to tak, že mám nyní vstup do měniče z Čezu blokovaný-vypnutý stykačem a zapínám ho (v zimě), když chci nabít baterii, přes IP relé naprogramované pouze v noci, v 5 ráno se to opět vypne.
-
Vzasade jsi jiz v Egd na listine prispevovatelu na podporu obnovu site Nekdo to hold musi podporovat.
Pretok u nas doma udelam na x 3f zarizeni, michacka, ruzne menice k motorum bez ( brzdneho odporu atp..) Nadherna je svarecka pripojena na 2faze vytvori ukazkovy pretok jiz jen z principu ze ji zapnu a provozuji. Mohu poslat typ a pri proozovani treba 5 -6 hodin neni zde problem 0,5kWh pretoku.
Nicmene tento druh pretoku je z distribuce ignorovan ! Za predpokladu ze se objevuje nahodile a reknes ze je zpusoben timto zarizenim ktere je provozovano 5 do roka. Neplati pro firmy a zarizeni trvale pripojenych na siti nebo s dennim provozem.
1 - Mas FVE priznanou ?
2- Mas ve smlouve ze jsi bez pretoku ?
Tak to musis vyresit..
Vzasade mas co delat protoze toto cabrani energie pres hodiny tam i zpet je u prevazne casti menicu. U tebe je to videt v tech grafech a zde je jasne ze ty pretoky jsou pres den a predpokladam ze jsou ve slunneho dne.
X -
Kdyz FVE neprihlasis a sem tam ti neco ulitne tak jim reknes ze pretok je z "rychlovarne konvice a nabijecky pro plysoveho medvidka z CH a posles je do pr.." At jsi to prijdou zmerit jak chcou.
Odpoj vstup FVE od site nebo to odpojuj pres dne kdyz sviti. Pripadne jsi kup zarizeni ktere maji tuto funkci alespon nejak resenou.
Hod tam ostrov (prepinac site, stykac ... automatizaci atp..) nebo poloostrov a mas klid i s prispevkami pro distributora.
Pretok u nas doma udelam na x 3f zarizeni, michacka, ruzne menice k motorum bez ( brzdneho odporu atp..) Nadherna je svarecka pripojena na 2faze vytvori ukazkovy pretok jiz jen z principu ze ji zapnu a provozuji. Mohu poslat typ a pri proozovani treba 5 -6 hodin neni zde problem 0,5kWh pretoku.
Nicmene tento druh pretoku je z distribuce ignorovan ! Za predpokladu ze se objevuje nahodile a reknes ze je zpusoben timto zarizenim ktere je provozovano 5 do roka. Neplati pro firmy a zarizeni trvale pripojenych na siti nebo s dennim provozem.
1 - Mas FVE priznanou ?
2- Mas ve smlouve ze jsi bez pretoku ?
Tak to musis vyresit..
Vzasade mas co delat protoze toto cabrani energie pres hodiny tam i zpet je u prevazne casti menicu. U tebe je to videt v tech grafech a zde je jasne ze ty pretoky jsou pres den a predpokladam ze jsou ve slunneho dne.
X -
Kdyz FVE neprihlasis a sem tam ti neco ulitne tak jim reknes ze pretok je z "rychlovarne konvice a nabijecky pro plysoveho medvidka z CH a posles je do pr.." At jsi to prijdou zmerit jak chcou.
Odpoj vstup FVE od site nebo to odpojuj pres dne kdyz sviti. Pripadne jsi kup zarizeni ktere maji tuto funkci alespon nejak resenou.
Hod tam ostrov (prepinac site, stykac ... automatizaci atp..) nebo poloostrov a mas klid i s prispevkami pro distributora.
8,08kWp (V - 1,680kWp, J - 3,04kWp, Z - 3,36kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Čuchám čuchám dotační elektrárnu -> řeš to s tím kdo za to vzal peníze.......
A pokud to není dotační no tak prostě před to dát přepínač sítí a buď ruční a nebo pomocí stykačové kombinace řešit přepínání.
PS. Teď jsem nedávno zjistil že mé musty sežraly z DS 1kWh a nic jsem na DS neměl připojeno, už mám shozené jističe, když sluníčko vše pokryje.
A pokud to není dotační no tak prostě před to dát přepínač sítí a buď ruční a nebo pomocí stykačové kombinace řešit přepínání.
PS. Teď jsem nedávno zjistil že mé musty sežraly z DS 1kWh a nic jsem na DS neměl připojeno, už mám shozené jističe, když sluníčko vše pokryje.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PŘETOKY do sítě - GridFree, dva panely a připojení do sítě
od Gandalf » » v Přepínání sítě a FVE
PŘETOKY do sítě - GridFree, dva panely a připojení do sítě
- 8 Odpovědi
- 3607 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od glottis
-
-
- 1 Odpovědi
- 1226 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od brumlaj
-
- 19 Odpovědi
- 3828 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od glottis
-
-
Lze z tohoto elektroměru poznat přetoky do sítě?
od StepanKral » » v DC-AC měniče, střídače, invertory
Lze z tohoto elektroměru poznat přetoky do sítě?
- 38 Odpovědi
- 8685 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ElektroEzs
-
-
- 94 Odpovědi
- 2275 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od jahodovák