Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

informace, návody, rady a diskuze ohledně sortimentu mivvy ENERGY
marty1
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 20, 2021 2:52 pm

Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od marty1 »

Zdravím.

Jen ve stručnosti.

Koupil jsem od mivvyenergy.cz akubox

AkuBox LiFePO4 105Ah 51,20V 5,37kWh
https://www.mivvyenergy.cz/cs/trakcni-b ... 37kwh.html

Po pár cyklech jeden článek vypínal akubox, poslal jsem jej na reklamaci, napsali, že byl zjištěn zvýšený přechodový odpor a jelikož byl box lepený, poslali nový, problém ale je, že má balanční proud 0,6A Já kupoval box s balančním proudem 2A.

Ohradil jsem se tedy a napsal, že chci BSM s 2A, oni mi napsali, že tam 2A byly dány zřejmě omylem, že se box prodává s balancérem 0,6A. V podstatě ze mě udělali blbce, že ani vlastně nevím co jsem si koupil, když jsem klikl na stránky, opravdu tam mají 0,6A, ale toto změnili zřejmě na základě mojí reklamace, protože měsíce před tím jej prodávali s balancérem 2A i já měl 2A.

Naštěstí pro mě existuje archiv google, který přikládám jako důkaz, že box byl prodáván v balancérem 2A

Jinak se mě snaží přesvědčit, že 0,6A je v pohodě, že není třeba 2A, ale o tohle tady nejde, jde o ten přístup, že změní specifikaci výrobku a tvrdí Vám, že to tak bylo odjakživa.

Osobně bych s balancérem 0,6A 105Ah baterku nekoupil, kupoval jsem ji i kvůli balancéru.

To je jak kdyby jsem reklamoval auto s elekrickýma okýnkama a oni mi vrátili manuální stahování oken a tvrdili, že to funguje i tak.

Kdyby byl zájem můžu se rozepsat více.
Přílohy
box-aktualni-2.PNG
box-aktualni-1.PNG
box2.PNG
box1.PNG
Atman
Příspěvky: 305
Registrován: ned čer 20, 2021 10:09 am
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11525
Kapacita baterie [kWh]: 28
Bydliště: Západné Slovensko

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od Atman »

Tak to slušne povediac "nasrdí".
Ja som u nich kupoval 16x280Ah ale keďže som nič nereklamoval, skúsenosti nemám a som spokojný.
Kvalita eshopu sa prejaví, až je potreba reklamácie, to potom človek zo spokojnosti väčšinou precitne.
spolu 11,5kWp - JVV 2,2kWp sklon 45°, JJZ 4,9kWp sklon 55°, JJZ 4,4kWp sklon 24°
Victron Easysolar 5000/48V + Epever Ipower plus 5000/48V iba na vyťažovanie TUV, ÚK, bazén + ďalší 5kW Ipower záloha a príprava na nabíjanie elektromobilu.
Victron Bluesolar MPPT 150/35, Smartsolar 250/85. Lifepo4 48V/560Ah cca 28kWh -16x 320Ah LiitoKala ( reálna kapacita 283 - 294Ah) + 16x 280Ah Eve spolu na Victron Smartshunte.
jahodovák
Příspěvky: 1935
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od jahodovák »

Já nakupoval vícekrát,jednou reklamoval a vše proběhlo velice rychle a k mé spokojenosti....nebylo to nic zásadního,docela mě překvapila rychlá odezva,hezký dden
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
unicast
Příspěvky: 1237
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od unicast »

Tak jim to ještě jednou celé zrekapituluj, předlož důkazy, jednoznačně specifikuj, čeho se domáháš a uvidíš. Důležité je, že bys měl dát jednoznačně najevo, co vlastně chceš, jestli zpět peníze nebo omluvu nebo co vlastně.
marty1
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 20, 2021 2:52 pm

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od marty1 »

unicast píše: úte dub 16, 2024 7:18 pm Tak jim to ještě jednou celé zrekapituluj, předlož důkazy, jednoznačně specifikuj, čeho se domáháš a uvidíš. Důležité je, že bys měl dát jednoznačně najevo, co vlastně chceš, jestli zpět peníze nebo omluvu nebo co vlastně.
Nechci tu přeposílat celou emailovou komnikaci, tu pošlu až případně čoice.

Emailová komunikace byla dlouhá a já jsem se chtěl nějak domluvit, ale dnes už přestali komunikovat, asi proto, že jsem jim odeslal tuto odpověď. Tam jsem specifikoval i to co opravdu chci.

Dobrý den.

Dle mě je to porušení obchodních podmínek. Já jsem měl objednaný box s balancérem 2A, Vy jste mi bez upozornění poslali box s balancérem 0,6A

Důkazy mám, záleží na Vás jak s tím naložíte.

Jelikož už jste u mě důvěru ztratili a já už od Vás nový box nechci, dám Vám 3 varianty.

1 - Pošlete mi 10 000,-Kč já tu BSM vyhodím a dám si tam novou a zřeknu se záruky na baterii a baterii si opravím sám, kdyby tam něco bylo, již jsem kvůli Vám přišel o 900,- za poslání předešlé baterie + peníze za nevyrobenou elektřinu + další případné opravy, proto těch 10 000,- Kč.

2 - Vrátím Vám box a Vy mi pošlete 29749,- za baterii + 900,- za předešlý odeslaný box a 900,- za znovu zaslaný box co bych Vám poslal. Takže dohromady 31549 ,-

3 - Můžete navrhnout vlastní řešení.

Pokud nenavrhnete řešení jiné na které bych přistoupil a zároveň nepřistoupíte na mé, přeposílám komunikaci na ČOI a ta rozhodne, kdo je v právu.
Soban
Příspěvky: 3492
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od Soban »

Pokud ta bms jde vyměnit tak by to přece nebyl problém, jinak přece nešlo domluvit aby ti poslaly tu co jsi tam měl a ty jim vrátíš tuto?

Já jsem řešil náhradní díl k mustu bez problémů.
Pak správné nastavení BMS kde mi ubraly v nastavení proud, než měl být, taky vyřešeno OK a přenastaveno.

Takže za mě OK.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
konecma
Příspěvky: 20
Registrován: stř pro 14, 2022 3:44 pm
Lokalita: Mohelnice

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od konecma »

Čau,
Taky s nimi nejsem spokojen. Koupil jsem od nich dvě baterie, které maji rozdílné napětí 2v. Nejprve byl problém s tím, že nejsou baterie propojeny datově a nekomunikují spolu. Propojil jsem je nepomohlo, pak je problém s tím ze nejsou propojeny datově s invertorem. Propojil jsem s invertorem nepomohlo.
Přesně popisu v čem mám problém s ti, ze baterie maji rozdílné napětí. Ne podle logu to není pravda, sedim před baterkou přesně sleduju jak se to chová, ale ne podle logu to není pravda.
Napsal jsem, ze budu reklamovat rozdílné napětí dvou identických baterií a dozvim se ze to takhle nefunguje...
marty1
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 20, 2021 2:52 pm

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od marty1 »

Soban píše: úte dub 16, 2024 9:13 pm Pokud ta bms jde vyměnit tak by to přece nebyl problém, jinak přece nešlo domluvit aby ti poslaly tu co jsi tam měl a ty jim vrátíš tuto?

Já jsem řešil náhradní díl k mustu bez problémů.
Pak správné nastavení BMS kde mi ubraly v nastavení proud, než měl být, taky vyřešeno OK a přenastaveno.

Takže za mě OK.
Ono je těžko domlouvat něco s někým, který napíše tuhle odpověď, výňatek z emailové komunikace

Dobry den,
BMS s balancnim proudem 2A tam byt v tomto boxu nema. Musela se tam dat omylem pri kompletaci.
Patri tam 100A BMS, kterou mame take v nasi kalkulaci.


Já jsem box kupoval kolem vánoc a FVE jsem zprovoznil až na jaře, takže se x měsíců box prodával podle nich omylem s balancérem 2A, po téhle odpovědi už se nejde nijak seriózně bavit.
kyocera
Příspěvky: 1232
Registrován: čtv led 15, 2015 1:37 pm

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od kyocera »

Pro Marty 1. Mivy je náš oblíbený špičkový prodejce, který prodává nové zboží , nové aku za férové ceny. Vy Marty1 jste zde na foru jen pár dní a ani nevíte jaká byla situace před mnoha roky, když zde náš výborný prodejce mivy nebyl. Takže ve stručnosti. Před mnoha roky zde na foru prodávali
překupníci použité , polomrtvé aku , za mnohem vyšší ceny, než zde nyní prodává mivy jako nové se zárukou. Teprve nástupem našeho kvalitního
ověřeného a schváleného prodejce mivy se situace zlepšila a šmelináři a překupníci se stáhli a jejich nabídky zmizeli, protože bylo zjevné, že
kvalita aku za rozumnou cenu zvítězila.
Váš příspěvek nemá žádnou informační hodnotu, kterou by uživatele fora obohatil o nějaké nové Vaše získané znalosti
z budování a provozu Vaší FV elektrárny. V životě můžete koupit např. jednu botu co Vás tlačí nebo koupíte kolo, kde je trochu odřený lak.
Co pak uděláte ? Budete do světa volat jaká se Vám stala křivda, nebo v klidu a tichosti vše vyřešíte, protože se umíte jednat s lidmi a domluvit se ?
Takové veřejné stěžování na mně dělá dojem, že maličkost nafukujete a snažíte se skandalizovat. Tak to není fér. Normální je v klidu sám řešit svoje
věci a co je soukromé soukromé má být zachováno. Nestupňovat svoje ultimativní požadavky a mělo by Vám být známo, že zveřejŇovat soukromou korespondenci je ,minimálně neetické. Představte si Marty1 , že by se na nás mivy vykašlal a přestal nabízet aku za férové ceny. Pak budeme všichni nahraní a trh zase ovládnou překupníci a šmelináři jako v minulosti. Podle mně to Marty chce mít vlastní soudnost a trochu skromnosti a ukázat
slušné jednání ve vyřizování vlastních problémů všeho druhu soukromě a ne veřejně hned vyhrožovat ČOI. Představte si to Marty 1 , kdyby jste byl sám prodejce a někdo Vás začal kvůli maličkosti veřejně pranýřovat. Náš dobrý prodejce Mivy je rozhodně ten, se kterým se dá vždy výborně komunikovat a
není potřeba soukromý problém rozmazávat veřejně. Ani nechci psát, že by se mohlo jednat o nějaký nepřátelský akt nějaké možné konkurence.
Prostě vemte rozum do hrsti a požádejte admina at takové zbytečné Vaše vlákno smaže. Vám osobně přeji klid a pochopení umění jednat s lidmi
a přeji Vám i úspěch z Vaší budoucí FV elektrárny.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
marty1
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 20, 2021 2:52 pm

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od marty1 »

kyocera píše: úte dub 16, 2024 9:35 pm Pro Marty 1. Mivy je náš oblíbený špičkový prodejce, který prodává nové zboží , nové aku za férové ceny. Vy Marty1 jste zde na foru jen pár dní a ani nevíte jaká byla situace před mnoha roky, když zde náš výborný prodejce mivy nebyl. Takže ve stručnosti. Před mnoha roky zde na foru prodávali
překupníci použité , polomrtvé aku , za mnohem vyšší ceny, než zde nyní prodává mivy jako nové se zárukou. Teprve nástupem našeho kvalitního
ověřeného a schváleného prodejce mivy se situace zlepšila a šmelináři a překupníci se stáhli a jejich nabídky zmizeli, protože bylo zjevné, že
kvalita aku za rozumnou cenu zvítězila.
Váš příspěvek nemá žádnou informační hodnotu, kterou by uživatele fora obohatil o nějaké nové Vaše získané znalosti
z budování a provozu Vaší FV elektrárny. V životě můžete koupit např. jednu botu co Vás tlačí nebo koupíte kolo, kde je trochu odřený lak.
Co pak uděláte ? Budete do světa volat jaká se Vám stala křivda, nebo v klidu a tichosti vše vyřešíte, protože se umíte jednat s lidmi a domluvit se ?
Takové veřejné stěžování na mně dělá dojem, že maličkost nafukujete a snažíte se skandalizovat. Tak to není fér. Normální je v klidu sám řešit svoje
věci a co je soukromé soukromé má být zachováno. Nestupňovat svoje ultimativní požadavky a mělo by Vám být známo, že zveřejŇovat soukromou korespondenci je ,minimálně neetické. Představte si Marty1 , že by se na nás mivy vykašlal a přestal nabízet aku za férové ceny. Pak budeme všichni nahraní a trh zase ovládnou překupníci a šmelináři jako v minulosti. Podle mně to Marty chce mít vlastní soudnost a trochu skromnosti a ukázat
slušné jednání ve vyřizování vlastních problémů všeho druhu soukromě a ne veřejně hned vyhrožovat ČOI. Představte si to Marty 1 , kdyby jste byl sám prodejce a někdo Vás začal kvůli maličkosti veřejně pranýřovat. Náš dobrý prodejce Mivy je rozhodně ten, se kterým se dá vždy výborně komunikovat a
není potřeba soukromý problém rozmazávat veřejně. Ani nechci psát, že by se mohlo jednat o nějaký nepřátelský akt nějaké možné konkurence.
Prostě vemte rozum do hrsti a požádejte admina at takové zbytečné Vaše vlákno smaže. Vám osobně přeji klid a pochopení umění jednat s lidmi
a přeji Vám i úspěch z Vaší budoucí FV elektrárny.
To není zbytečné vlákno, ale realita. Žádný soukromý problém, viz změna specifikace výrobku hned v prvním příspěvku, tohle se prostě nedělá. ČOI bude taky, pokud se k tomu nepostaví čelem, přestali komunikovat, tak jsem to tu postnul.
kyocera
Příspěvky: 1232
Registrován: čtv led 15, 2015 1:37 pm

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od kyocera »

Nejednejte jako vzdorovitý kluk Marty 1, ale jako rozumný člověk. Učte se sám řešit v klidu své vlastní problémy a ne je kříčet hned do světa.
Na mně to dělá dojem skandalizování a snahou o demostrativní veřejný nátlak Jednejte v sám klidu asertivně a vlastní problémy zvládnete řešit sám bez
hledání berliček v podobě si veřejně vylívat srdíčko. V životě Vás potkají Marty 1 mnohem větší zkoušky než je tohle. Poždádejte admina, at vlákno smaže. Mivy je náš dobrý prodejce , který nám všem umožnil přístup k novým kvalitním aku se zárukou za férové ceny. Taková je realita.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Mikel
Schválený prodejce
Příspěvky: 970
Registrován: pát lis 01, 2013 11:41 pm

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od Mikel »

Reagovat jsem puvodne zde nechtel ale pripojim zde tedy pouze jednu neutralni reakci.
Odpovedi od nas se dockate, nikdo nesedi jen u PC a necaka na email. Pokud se domnivate, ze kdyz poslete mail na xxx lidi ve 20:34 budete mit rano v 8 odpoved v mailu, tak to opravdu neni.
Technicke parametry baterie jsou stale stejne a bez zmen.
Balancovani, nastaveni balancovani a nastaveni funkcnosti cele BMS spada pouze a ciste do nasi kompetence, jelikoz davame zaruku na cely vyrobek a jeho funkcnost, kapacitu, proudy atd..
Nastavena BMS splunuje veskere pozadavky uvedenych technickych parametru baterie.
Vice se zde k danemu problemu nemam zadny duvod vyjadrovat. At si kazdy udela vlastni nazor.
Pohodlný nákup značkových baterií a příslušenství na https://mivvy.mypower.cz/
Soban
Příspěvky: 3492
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od Soban »

Já bych k tomu taky uvedl že specifikace se klidně můžou měnit a je to běžná věc.

Měl jsi nějakou baterii která měla nějaké napětí, proudy, kapacitu ta byla vadná a reklamace kladně vyřízená a dodaná baterie stejné specifikace tj napětí, proudy, kapacita.

A to že uvnitř je složená z článků XY BMS od franty tě nemusí zajímat pokud se baterie chová tak jak má tj má správné napětí, poskytne stejný proud, má stejnou kapacitu.

Až když toto nebude fungovat tak to můžeš svádět na to že se články rozjíždí, a že to BMS nestíhá rovnat atd.....a pak je to jednoduché reklamace.....

Pokud chceš mít složenou baterii z určitých komponent a je to v možnostech firmy není problém aby ti vyhověly, já chtěl ke třetí baterce delší kabely, dostal jsem je (samozřejmě mohl jsem si je dělat sám....).

PS. A pokud je pravda že rozesíláš hromadu mailů po pracovní době tak je jasné že se zpracují až v pracovní době, a taky je vhodné komunikovat s jednou osobou která bude s tím obeznámená a né to každému vždy vysvětlovat na 10 stránkách.

PS2. Já mám s firmou jenom pozitivní zkušenosti a mám od nich už 2 měniče a 3 baterky a pokud jsem něco potřeboval tak mi vyšly vstříc i když nemusely protože to nebyl jejich problém.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
marty1
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 20, 2021 2:52 pm

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od marty1 »

Soban píše: stř dub 17, 2024 1:17 am Já bych k tomu taky uvedl že specifikace se klidně můžou měnit a je to běžná věc.

Měl jsi nějakou baterii která měla nějaké napětí, proudy, kapacitu ta byla vadná a reklamace kladně vyřízená a dodaná baterie stejné specifikace tj napětí, proudy, kapacita.

A to že uvnitř je složená z článků XY BMS od franty tě nemusí zajímat pokud se baterie chová tak jak má tj má správné napětí, poskytne stejný proud, má stejnou kapacitu.

Až když toto nebude fungovat tak to můžeš svádět na to že se články rozjíždí, a že to BMS nestíhá rovnat atd.....a pak je to jednoduché reklamace.....

Pokud chceš mít složenou baterii z určitých komponent a je to v možnostech firmy není problém aby ti vyhověly, já chtěl ke třetí baterce delší kabely, dostal jsem je (samozřejmě mohl jsem si je dělat sám....).

PS. A pokud je pravda že rozesíláš hromadu mailů po pracovní době tak je jasné že se zpracují až v pracovní době, a taky je vhodné komunikovat s jednou osobou která bude s tím obeznámená a né to každému vždy vysvětlovat na 10 stránkách.

PS2. Já mám s firmou jenom pozitivní zkušenosti a mám od nich už 2 měniče a 3 baterky a pokud jsem něco potřeboval tak mi vyšly vstříc i když nemusely protože to nebyl jejich problém.
Žádnou hromadu emailů neposílám, přidal jsem jen příjemce k poslední zprávě, jelikož jsem ji považoval za důležitou a jen teď čekám na odpověď. Mi to nepřipadá fér změnit hodnotu balancéru a ještě tvrdit že to tak bylo odjakživa, protože baterie se časem bude měnit a například za 5 let už balancér 0,6A stíhat nebude, ale 2A by stíhal.

OK, víc už to tady momentálně spamovat nebudu a jak psal Mikel ať si každý udělá svůj názor. Napíšu pak max rezultát za dejme tomu týden, dva, tři až bude jasno jak to dopadlo.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2193
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od gupa »

Ten balanční proud byl skutečně před reklamací 2A a nyní je 0,6A?
To mi jako stejný parametr nepřipadá. A zkuste přesvědčit sami sebe a ne zákazníka který se ozve když mu nesedí hodnoty zboží které si koupí.

Adekvátní oboustranně výhodná náhrada v řešení takové nepříjemné reklamace, je dle mého názoru, na daném odkaze níže. Nechápu proč je nabídková akce jinde a není jako první v v nabídce tady na fóru, když tu je tolik spokojených zákazníků.

akuboxmivvy_17-4-2024_32524_.pdf
(692.88 KiB) Staženo 75 x
Edit: odkaz na březnovou (podle grafu ceny) stále trvající akci mivvy mi to po uveřejnění příspěvku přepisuje a přesměruje sem na zdejší shop, na méně výhodnou cenovou nabídku.(17.4.2024, 4:38)

https://shop.mypower.cz/akubox-lifepo4-125ah-51-20v-6-40kwh-15364
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
TomHC
Příspěvky: 1307
Registrován: pát lis 11, 2022 8:14 am
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Hlohovec, SR

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od TomHC »

Mojich 50 centov - nárokovať si ušlé zisky z fve, to je pecka.
MUST PV1800 VHM 48V 5.5kW, 5.52kWp (12x TPL mono 460W, 2S2P východ, 2S4P juh), 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh) BMS JBD-AP21S001-L21S-200A-B, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome
Raww
Příspěvky: 121
Registrován: sob bře 18, 2023 12:50 pm
Lokalita: Jihlava
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9840
Kapacita baterie [kWh]: 13,6

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od Raww »

gupa píše: stř dub 17, 2024 4:24 am Ten balanční proud byl skutečně před reklamací 2A a nyní je 0,6A?
To mi jako stejný parametr nepřipadá. A zkuste přesvědčit sami sebe a ne zákazníka který se ozve když mu nesedí hodnoty zboží které si koupí.

Adekvátní oboustranně výhodná náhrada v řešení takové nepříjemné reklamace, je dle mého názoru, na daném odkaze níže. Nechápu proč je nabídková akce jinde a není jako první v v nabídce tady na fóru, když tu je tolik spokojených zákazníků.


akuboxmivvy_17-4-2024_32524_.pdf

Edit: odkaz na březnovou (podle grafu ceny) stále trvající akci mivvy mi to po uveřejnění příspěvku přepisuje a přesměruje sem na zdejší shop, na méně výhodnou cenovou nabídku.(17.4.2024, 4:38)

https://shop.mypower.cz/akubox-lifepo4-125ah-51-20v-6-40kwh-15364
Jedná se zřejmě o standardní obchodní praktiky, fungují tak dlouho. Když jsem kupoval články pro sebe, také jsem nekupoval zde na stránkách, ale přímo na firemních stránkách, kde byla akce. Mimochodem, není to tak dlouho, co měli e-shopové stránky dvoje, pod dvěma různýma jmény a akce na jedné stránce byla, na druhé ne nebo byla na jiné výrobky.
Prostě tak to běžně funguje i jinde.
Ber to tak, že i ostatní prodejci fungují obdobně. Je zcela běžné, že oficiální e-shop nabízí nějaké zboží a nezávislí distributoři mají ceny i výrazně nižší, protože mají "akci".

----
Já kupoval několikrát a vždy také spokojenost a korektní jednání.

---
Na druhou stranu, těžko můžu plně souhlasit s přístupem Kyocera s tím, že když se někdo ke mě chová super a vypráskal podvodníky a ...., že to generalizuje chování ve všem a ke všem na "sluncem zalitou krajinu a pokojně se pasoucí jednorožce...."
Osobně by se mi taky nelíbilo, kdybych koupil a zaplatil přesně specifikované zboží a po jeho reklamaci by se mě vrátilo zboží s odlišnými parametry, které pro mě mohou být podstatně důležité, ikdyž na funkci celku pořád vhodné.
Ber to tak, že si koupíš auto s motorem 150kW, ten se pokazí a výrobce tam dá motor 135kW s tím, že při běžném provozu to má stejně maximálku 250km/h a stejně můžeš jezdit jen 130km/h, tak co jako....

BTW: co je napsáno na faktuře při nákupu?
BTW2: archív internetu je hajzl, to co jednou na internet dáš už nikdy zpět nestáhneš
9,84kWp, 2x MPPT 150/100, MPPT 150/70, 3x MultiPlus-II 5kVA, Cerbo GX, 13,6kWh LiFePO4,
ESS v síti E.On
Keraj
Příspěvky: 191
Registrován: čtv dub 21, 2022 7:15 pm
Lokalita: Poblíž Hradce Králové
Systémové napětí: 48V

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od Keraj »

Naprostý souhlas s Raww.
Možná že pro někoho bezpřínosný uživatel fóra marty1 nakupoval u Mivvy právě na základě pozitivní reputace zde ověřeného prodejce a nyní je rozčarován z jeho přístupu k danému problému.
A řekl bych že má právo svou negativní zkušenost zde zveřejnit, stejně tak jako prodejce se zde obhájit.
16 panelů DHM-72L9-450 Wp = 7200Wp jih, sklon 17°
2 regulátory EPever Tracer 6415 AN = 6000W
Paralelní adaptér PAL-ADP-50AN
měniče 5 + 3 kW
EPever IP5000-42-plus-T a IP 3000-42-plus-T
135 + 135 + 230 = 500Ah LiFePo na 48V
3* BMS a Balancer Seplos
Soban
Příspěvky: 3492
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od Soban »

A co uděláš jak máš motor s výkonem 150kW a bude svolávačka a přeprogramují ti jednotku na 135kW ?????

Neuděláš s tím nic......

Já si myslím že neměl zde nic psát a slušně se domluvit, myslím že by to šlo vyřešit po nějaké domluvě, samozřejmě by se to asi protáhlo....

Jinak chtít kompenzaci za nevyrobenou elektřinu je prostě blbost to ti nikdo nedá.....
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
PetrDubi
Příspěvky: 1362
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Reklamace akuboxu od mivvyenergy.cz

Příspěvek od PetrDubi »

Pokud by požádal o výměnu BMS za tu původní (aby měl v obou bateriích stejnou a se stejným balancérem), tak by se třeba dalo s prodejcem domluvit. Když jsem chtěl nějaké změny (pár věcí už jsem u Mivvy objednával), tak nikdy nebyl problém se domluvit.
Ale samozřejmě nevím jak probíhala tahle konkrétní komunikace a jestli se holt nedalo nijak domluvit nebo to třeba ani jednu stranu nenapadlo...
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek