Studer Online - Xcom232i + Ethernet
Měniče Studer
-
Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet
Preto mam studery 3 a od marca do novembra vypnuty hlavny istic.... nieje dovod pricucavat.
Problemy nastanu az v zime, kedy to bez DS proste nejde a niekolko stoviek kwh si z DS musim kupit
Problemy nastanu az v zime, kedy to bez DS proste nejde a niekolko stoviek kwh si z DS musim kupit
+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6
-
- R.I.P.
No veď práve - to si nevieš zmanažovať spotrebu v zime, keď máš 30 ( slovom tridsať ) kWh v batérii ?
A olovo v zálohe....
A olovo v zálohe....
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
-
Studer 3X.Velmi spravne rozhodnutie v tvojom systeme pri tom pocte panelov a kapacite baterii.Urcite nebudes lutovat.MareC3k píše:Preto mam studery 3 a od marca do novembra vypnuty hlavny istic.... nieje dovod pricucavat.
-
Lahko sa to hovori, ale nezijem sam na opustenej chate, kde by mi 30kwh vydrzalo aj bez slnka a panelov cely mesiac. Realne potrebujem aspon 15kWh denne inac som v deficite, takze v zime po par dnoch bez slnka som odkazany na DS.
+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6
-
- R.I.P.
No veď tomu tak aj rozumiem. Ak máš v decembri z panelov v priemere len nejakých 10 kWh denne, tak márne čakáš na dobitie batérie. Deň za dňom nič nepricucávaš, radšej dva pricucávače vypneš.
Hlavne, že si rozumieš a baví Ťa to. Prepáč mi môj negativizmus, si kráľ vo svojom kráľovstve
Hlavne, že si rozumieš a baví Ťa to. Prepáč mi môj negativizmus, si kráľ vo svojom kráľovstve
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
-
vies to rozvinut naco presne myslis?vlkazajac píše:Aj učeň z prváku by túto funkciu vedel vyriešiť riadeným pripojením nabíjačky za 25 EUR.
Obmedzovat na 4kW odber vies ked si sam v domacnosti, presne ako pises, pustis jeden silny spotrebic (ten, co prave robis). Zmeni to situaciu ked mas zenu/manzelku doma, oni su multitaskingovy, vcera sa stalo to, ze pekne som pockal doobeda nech spravi so zi zmysli a popritom sa pekne nabijala baterka, poobede ked uz akoze ziadny velky spotrebic nesiel a bol nevyuzity vykon z FVE, tak som pichol nabijania auta 10A, pekne to bolo dohromady okolo tych 3.4kw (standardby vykon menica). O pol hodku nato idem okolo menica a strasne hucia ventilatory a toto ma cakal - boli pustene naraz rura (kvaskovy chlieb), a mycka (po fajn obede treba aj umyt ried) a zacala vysavat (upratovanie) - co s tym? Nastastie pracka isla doobeda, ten by uz asi zchodil aj vstupny isticvlkazajac píše:Predsa, ak mám napríklad 4 kWp a k tomu primeraný menič 4 kW a lítiové batérie povedzme 10 kWh, dosiahol som určitý level komfortu, kde mi môže bežať jeden silný spotrebič a k tomu všetok domáci balast na pozadí. Ak som trochu normálny, tak nebudem pripájať dva silné spotrebiče v súbehu, lebo - ak tam mám už priplatený pricucávač Studer - všetko pricucnuté zase platím.
Že je to málo komfortné ? Nech sa páči, posilním menič aj batérie. Ale nie druhý a tretí Studer !!!
Sice by som mohol povedat manzelke, ze 4kW!!!! vid 3 rocny papier na stene ked sme zili sebestacne, ale preco by som to robil? Chlieb vecer bol super, obed tiez, aj upratat treba, a ani jeden sa mi nechce robyt namiesto nej, aby sa to robilo seriovo. Akurat to auto nabijanie musim uz konecne spravit smart, nech ta spicka nieje +19A ale len 9A z DC
vies to rozvinut naco presne myslis?vlkazajac píše:Chápem, že Hi-Tech chlapcov čo sa hrajú uspokojuje. Ale zjavne zabudli využívať komfort, ktorý im nástup lítia dopraje.
-
- R.I.P.
"vlkazajac píše:
Aj učeň z prváku by túto funkciu vedel vyriešiť riadeným pripojením nabíjačky za 25 EUR.
vies to rozvinut naco presne myslis?"
V systéme dá buď nízke napätie batérie alebo nízke SOC povel k pripojeniu podpory zo siete. To čo má Studer ako prisávanie, je možné urobiť aj pripojením nabíjačky. Pravda je, že na 48 V sa hľadá nabíjačka ťažšie.
Na to ostatné môžem odpovedať jednoducho - môžeme sa prikryť len takou perinou, akú máme. Ak máš 8 kWh lítia a počítaš aj s príspevkom energie z 2,5 kWp panelov, nevydá to na súbeh viac ako dvoch žrútov. So šťastím alebo s určitým organizačným príspevkom aj troch.
Ak má napr. MareC3k 30 kWh v lítiu, môže pripojiť 6 aj viac žrútov naraz, jediná úloha potom je rešpektovať SOC a nič iné nerieši.
"vlkazajac píše:
Chápem, že Hi-Tech chlapcov čo sa hrajú uspokojuje. Ale zjavne zabudli využívať komfort, ktorý im nástup lítia dopraje.
Olovo Ťa núti usilovať sa o plné nabitie batérií každý deň a to dosť obmedzuje využívanie energie. Pri lítiu máš jedinú starosť - nesmieš podliezť SOC resp. spodné napätie. Vždy máš k dispozícii "vatu" podľa okamžitého stavu nabitia, ktorú môžeš využiť od - do ....
Aj učeň z prváku by túto funkciu vedel vyriešiť riadeným pripojením nabíjačky za 25 EUR.
V systéme dá buď nízke napätie batérie alebo nízke SOC povel k pripojeniu podpory zo siete. To čo má Studer ako prisávanie, je možné urobiť aj pripojením nabíjačky. Pravda je, že na 48 V sa hľadá nabíjačka ťažšie.
Na to ostatné môžem odpovedať jednoducho - môžeme sa prikryť len takou perinou, akú máme. Ak máš 8 kWh lítia a počítaš aj s príspevkom energie z 2,5 kWp panelov, nevydá to na súbeh viac ako dvoch žrútov. So šťastím alebo s určitým organizačným príspevkom aj troch.
Ak má napr. MareC3k 30 kWh v lítiu, môže pripojiť 6 aj viac žrútov naraz, jediná úloha potom je rešpektovať SOC a nič iné nerieši.
"vlkazajac píše:
Chápem, že Hi-Tech chlapcov čo sa hrajú uspokojuje. Ale zjavne zabudli využívať komfort, ktorý im nástup lítia dopraje.
Olovo Ťa núti usilovať sa o plné nabitie batérií každý deň a to dosť obmedzuje využívanie energie. Pri lítiu máš jedinú starosť - nesmieš podliezť SOC resp. spodné napätie. Vždy máš k dispozícii "vatu" podľa okamžitého stavu nabitia, ktorú môžeš využiť od - do ....
-
Pridal som video na upgrade FW moxa (len verzia 5110) + nahratie konfigu pre xcom-lan
https://youtu.be/tF6yk0caz80
https://youtu.be/tF6yk0caz80
-
Doplnam riesenie problemu:
Ak sa vam XCOM-LAN/Moxa nepripaja k studer portalu (aj po pregenerovani UID), tak si skontrolujte, ci v menu Monitor->Line-> v sekcii IP1 svieti adresa s IP (napr.20.x.x.x) pozri screenshot.
Ak nie, treba:
- upgradnut FW MOXA (vid video)
- nahrat config moxa pre studer. Nestaci len opisat obrazky, pretoze niektore nastavenia su len v konfigu. kompletny konfig mate na prvom prispevku.
Po ukonceni akcie treba MOXU restartnut. portal by sa mal rozbehnut. Prvy znak ze ste na dobrej ceste je, ze v stlpci IP1 sa namiesto CONNECTING objavi IP adresa.
Ak sa vam XCOM-LAN/Moxa nepripaja k studer portalu (aj po pregenerovani UID), tak si skontrolujte, ci v menu Monitor->Line-> v sekcii IP1 svieti adresa s IP (napr.20.x.x.x) pozri screenshot.
Ak nie, treba:
- upgradnut FW MOXA (vid video)
- nahrat config moxa pre studer. Nestaci len opisat obrazky, pretoze niektore nastavenia su len v konfigu. kompletny konfig mate na prvom prispevku.
Po ukonceni akcie treba MOXU restartnut. portal by sa mal rozbehnut. Prvy znak ze ste na dobrej ceste je, ze v stlpci IP1 sa namiesto CONNECTING objavi IP adresa.
-
@mgx dik za navod
[Basic Settings]
Server Name=Xcom-LAN
Time Zone=0
Time Zone index=0
Date_Year=100
Date_Month=11
Date_Day=30
Time_Hour=1
Time_Minute=16
Time_Second=57
Time_Milliseconds=0
Time Server=192.168.50.10
Console Enabled=1
Console Enabled=11 ked to zmenis na tento parameter zda sa ze to aktivuje aj telnet. (porovnaval som config)
U toho Time Server=192.168.50.10 , ma sa tam menit IP na nejaky timeserver na nete alebo sa to v podstate nepouziva?
dik
[Basic Settings]
Server Name=Xcom-LAN
Time Zone=0
Time Zone index=0
Date_Year=100
Date_Month=11
Date_Day=30
Time_Hour=1
Time_Minute=16
Time_Second=57
Time_Milliseconds=0
Time Server=192.168.50.10
Console Enabled=1
Console Enabled=11 ked to zmenis na tento parameter zda sa ze to aktivuje aj telnet. (porovnaval som config)
U toho Time Server=192.168.50.10 , ma sa tam menit IP na nejaky timeserver na nete alebo sa to v podstate nepouziva?
dik
-
neumite nekdo stvorit GP0_0000.STU z GIUD ? diky moc
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
-
- Lokalita: Opavsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9375
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Včera jsem připojoval kolegovi FVE s 2 XTM a Pylontechy na portál Studer. Nejprve jsem celý systém aktualizoval na R 684. Dá se říci, že to proběhlo jak mělo a za pár minut byla FVE připojená. Moxu už jsem měl připravenou doma a kartu do Xcom-232i také. Na portálu se FVE také ihned zobrazila, ale začala pak psát neustály reset Xcom-232i:
Poradí někdo v čem je problém ?
Poradí někdo v čem je problém ?
-
Takto sa spravaju menice zo secondsolu, kde nebol urobeny factory reset. Niekto kto pouzival RCC02/menice aktivoval watchdog, ktory ti resetuje zbernicu.
Staci resetovat vsetko do tovarenskeho nastavenia (pozor, watchdog je OEM parameter, takze idealne cez scom utilitu) askontrolovat nasledovne
{5072} Xcom Portal watchdog activation = Automatic
{5113} Delay before Xcom Portal watchdog forces reconnection 5min -> 15min
{5119} Device identification (LEDs) with the SCOM address = 0
{5095} Enable SCOM watchdog Yes -> NO
{5096} SCOM watchdog delay before reset of Xcom-232i 10 -> 120sec
{5103} Activation of the watchdog hardware (deactivation restarts the Xcom-232i) Yes -> NO
Staci resetovat vsetko do tovarenskeho nastavenia (pozor, watchdog je OEM parameter, takze idealne cez scom utilitu) askontrolovat nasledovne
{5072} Xcom Portal watchdog activation = Automatic
{5113} Delay before Xcom Portal watchdog forces reconnection 5min -> 15min
{5119} Device identification (LEDs) with the SCOM address = 0
{5095} Enable SCOM watchdog Yes -> NO
{5096} SCOM watchdog delay before reset of Xcom-232i 10 -> 120sec
{5103} Activation of the watchdog hardware (deactivation restarts the Xcom-232i) Yes -> NO
-
- Lokalita: Opavsko
- Výkon panelů [Wp]: 9375
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Děkuji za rychlou reakci a nakopnutí správným směrem, podívám se na to.
-
postup ako na to som tu ja aj danop viackrat pisali, staci najst...
-
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli už někdo používá openstuder (openstuder.io) přes Raspberry ? Jestli má cenu přejít z Cloudu ? Děkuji
chtěl bych se zeptat jestli už někdo používá openstuder (openstuder.io) přes Raspberry ? Jestli má cenu přejít z Cloudu ? Děkuji
2,7kwp JVV + 2,7kwp JJZ. Studer XTM4000-48, 2x VT-80, RCC. LiFePO 120Ah 16ks.
-
- Lokalita: Alcobaça Portugal
- Výkon panelů [Wp]: 8200
- Kapacita baterie [kWh]: 12
V repozitáři Github je implementace protokolu Xcom pro Xcom232i i Xcom-LAN. Vyzkouším to. https://github.com/zocker-160/xcom-protocoltrezvii píše:Dobrý den,
-
Funguje vám Studer portál?
Mě už od 28.8. nefunguje aplikace v mobilu, včera jsem se přihlásil z pc, a taky nic.
Připojení by mělo být ok.
Jde mi o to kde hledat problém.
Díky
Mě už od 28.8. nefunguje aplikace v mobilu, včera jsem se přihlásil z pc, a taky nic.
Díky
-
- Lokalita: Doubravička
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
Ahoj, mě "zatím" fungujeFíraD píše:Funguje vám Studer portál?
Díky
Frenky
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
-
Mě se bohužel pořád nedaří. RCC píše že server je připojen. Bohužel ale tak není. Zkoušel jsem podle návodu najít problém, ale bohužel jsem nepochodil.
Ping z Moxi je ok. Ověřeno přes PuTTY .
Vyměnil jsem kabel mezi moxou a 232i, nic.
Zkoušel jsem přepojit i komunikační kabely, vytvořil jsem nové GUID do studer portálu.
Zkoušel jsem i druhé 232i. Výsledek stejný.
Poslední pokus bylo vše resetovat a znovu nastavit.
Při nastavení Moxi jsem našel nesrovnalost.
V položce Operation Settings nesedí položka Conection control. Při porovnání s návodem na první stránce.
Jsem v tomto úplný laik. Podle návodu to nějak splacam, ale docela mě to dává zabrat.
Prosím o radu zkušenějších, kde by mohl být problém.
Děkuji.
Jinak za chvíli odjíždím na noční, případné další pokusy budou následovat zítra.
Ping z Moxi je ok. Ověřeno přes PuTTY .
Vyměnil jsem kabel mezi moxou a 232i, nic.
Zkoušel jsem přepojit i komunikační kabely, vytvořil jsem nové GUID do studer portálu.
Zkoušel jsem i druhé 232i. Výsledek stejný.
Poslední pokus bylo vše resetovat a znovu nastavit.
Při nastavení Moxi jsem našel nesrovnalost.
V položce Operation Settings nesedí položka Conection control. Při porovnání s návodem na první stránce.
Jsem v tomto úplný laik. Podle návodu to nějak splacam, ale docela mě to dává zabrat.
Prosím o radu zkušenějších, kde by mohl být problém.
Děkuji.
Jinak za chvíli odjíždím na noční, případné další pokusy budou následovat zítra.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17 Odpovědi
- 2355 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jusufs
-
- 20 Odpovědi