Multiplus II

Měniče Victron
Diablo1st
Příspěvky: 1601
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm
Bydliště: SR MY

Re: Multiplus II

Příspěvek od Diablo1st »

Premeral som všetky svorky. Všade je približne rovnaké napätie +/- 0,1V podľa multimetra. Skúšal som aj čínsky multimeter ako ukazuje to isté. UPSka ukazuje o 0,8V menej, ale to by som ešte bral, že je v tolerancii.
Viac ako 2% odchýlka je na môj vkus už troška veľa, najmä keď sa bavíme o zariadení za také prachy. Hlavne mi vadí, že podľa napätia sa vyrátava spotreba na ACout, takže mi to troška skresluje údaje. Nevravím, že je to koniec sveta a neviem bez toho žiť, len ma to troška prekvapilo a sklamalo.
Večer skúsim ešte nahrať novší FW pre MP2 cez VRM, tam je k dispozícii v498, cez VictronConnect sa dala nahrať len v497.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah + JK BMS
ladik
Příspěvky: 113
Registrován: stř bře 25, 2015 4:13 pm

Re: Multiplus II

Příspěvek od ladik »

Ahoj, ja tam na tom screenshotu vidim stejne napeti AC-In L1 i AC-Out L1 248V, jen vidim jine napeti na mereni Gridu, tady uz je to divne. Ale zase vidim ruzne frekvence 50.1Hz vs 49.9Hz. Nemas tam na vstupu jeste neco pripojeno?
Diablo1st
Příspěvky: 1601
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm
Bydliště: SR MY

Re: Multiplus II

Příspěvek od Diablo1st »

Veru nemám. Z Grid meteru idem cez istenie na ACin do MP2. Neviem prečo je tam ten rozdiel v napätí až 5-6V, ale nejako to neriešim. Všetko funguje ako má.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah + JK BMS
ladik
Příspěvky: 113
Registrován: stř bře 25, 2015 4:13 pm

Re: Multiplus II

Příspěvek od ladik »

Vychazel bych z toho, ze v tom menu, kde mas jak AC-in tak AC-out je to OK. Grid meter v tom menu co vidim v tom Cerbu, je dalsi merak, ktery tam mas pripojeny?
Diablo1st
Příspěvky: 1601
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm
Bydliště: SR MY

Re: Multiplus II

Příspěvek od Diablo1st »

Ano, mám tam ET340, ktorý merá energiu z gridu a na druhej fáze energiu z on-grid meniča. Výstup z tohto ET340 ide na istenie a potom priamo do ACin MP2.

ET340 je vzdialený asi 2m od MP2, preto ma zarazil ten rozdiel v napätí, ale to je spôsobené len zlým meraním MP2. multimeter aj ET340 ukazujú rovnaké hodnoty, len MP2 ukazuje o 5-6V viac.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah + JK BMS
Wulfgar
Příspěvky: 25
Registrován: úte črc 26, 2022 8:21 pm

Re: Multiplus II

Příspěvek od Wulfgar »

Ahoj,
Měl bych dotaz. Když pustím pračku přes MP2 5000VA. Tak když nahřívá vodu tak v pohodě mp2 ukazuje cca 2kw load. Ale když dohřeje tak už load ukazuje nesmysly. Například 15w load. Ale z panelu me jde 200w a 100w z baterky. A tak nějak to lítá.

Je to normální? Popřípadě dá se s tím něco udělat? Nebo to neřešit. Díky za radu.

Jinak mp2 ukazuje tu load docela dobře. Jen ten motor pračky to nějak zlobí.
FRSO
Příspěvky: 2266
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Multiplus II

Příspěvek od FRSO »

Wulfgar píše:Ahoj,
Měl bych dotaz. Když pustím pračku přes MP2 5000VA. Tak když nahřívá vodu tak v pohodě mp2 ukazuje cca 2kw load. Ale když dohřeje tak už load ukazuje nesmysly. Například 15w load. Ale z panelu me jde 200w a 100w z baterky. A tak nějak to lítá.

Je to normální? Popřípadě dá se s tím něco udělat? Nebo to neřešit. Díky za radu.

Jinak mp2 ukazuje tu load docela dobře. Jen ten motor pračky to nějak zlobí.
Čím to měříš, mě přes shunt a Venus do VRM to měří a ukazuje správně, myčka, pračka, sušička i klima, vše na MPII 5k, vytěžování 2,2kw bojler 250 lt.
Přílohy
Screenshot_20230407-113927.png
Screenshot_20230407-113904.png
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
vk_1
Příspěvky: 297
Registrován: ned čer 28, 2015 7:31 pm

Re: Multiplus II

Příspěvek od vk_1 »

Wulfgar píše: Je to normální? Popřípadě dá se s tím něco udělat? Nebo to neřešit. Díky za radu.
Jinak mp2 ukazuje tu load docela dobře. Jen ten motor pračky to nějak zlobí.
Odporová zátěž (nahřívání) má účiník 1, motor pračky nemá. Proto ti to na DC ukazuje vyšší hodnoty.
Neřeš to :)

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek