2,24kWp Napajedla
Ostrovní FVE před rozšířením, většími úpravami, stěhováním, témata s nefunkčními odkazy, odstraněnými obrázky, atd.
-
- R.I.P.
Re: 2,24kWp Napajedla
Zacinam pomalu nabyvat dojmu, ze krome zimy pri zvetsujicim se vykonu me FVE, minimalni nezbytne spotrebe, maximalnim vytizeni systemu kdyz ta moznost je (jasne pocasi), zacina byt kapacita v bateriich o neco mene dulezita. V podstate staci pokryt noc, coz je obvykle uplne nejmensi spotreba. Jinak tipl bych (bez jakehokoliv specialniho zatezoveho testu - jen odhadem dle pouzivani) ze to bateriove pole (olovo) porad pojme asi tak 2kWh (mozna lehce pod, at nejsem tak optimisticky) a pak by asi byl slus, samozrejme otazka jakou rychlosti by to vybijeni probihalo, jestli by to bylo drceni baterek spotrebou, nebo pozvolne vybijeni spicim notebookem.SJM píše:Mrazy jsou již pryč, olověné akumulátory se při současné výrově z FV panelů asi již dostatečně nabily, Matějův desulfátor by mohl docela dobře fungovat, toš jak to vypadá s kapacitou?
EDIT: tipl bych ze 2x vyprat ciste na baterky bez panelu bych vypral a jeden bezny praci cyklus je odhadem 1.1kWh. (na 40 st. voda, zdimani na 900 otacek, asi 1hod 17min praci cyklus, pracka s max prikonem 2200W + 600W domaci vodarna pro vytvoreni tlaku vody pro pracku)
-
Podle obrázku je tam 8 ks olova 100Ah? To by byla kapacita cca 20-25%. Funguje desulfátor?
-
- R.I.P.
-
Nestálo by za to nechat alespoň jeden desulfátor pracovat postupně na všech olověných bateriích
-
- R.I.P.
urcite stalo, nicmene pocet desulfatoru nachazejicich se u me = 0
-
Nechceš teď udělat kapacitní zkoušku baterií, když je několik dní po sobě jasno a slunečno? Prostě vypnout Epsolary, čekat kdy dojde šťáva a přesně změřit vydanou energii. Lepší v létě, než v zimě s nervama v kýblu.
-
- R.I.P.
Ale jo .. mozu .. ale bojim se toho co zjistimPan Taum píše:Nechceš teď udělat kapacitní zkoušku baterií, když je několik dní po sobě jasno a slunečno? Prostě vypnout Epsolary, čekat kdy dojde šťáva a přesně změřit vydanou energii. Lepší v létě, než v zimě s nervama v kýblu.
EDIT: muzu to zkusit zitra 300W cerpadlem + 100W menic + DC spotreba. Pockam rano az to prejde do absorbce a spadne na float a pak vypnu panely ..
-
Mě právě jde o tu normální spotřebu asi 600Wh denně, jestli vydžíš půl dne nebo den nebo dva dny.
-
- R.I.P.
Dobre .. dneska jak zapadne slunko, vypnu panely a zapnu je az to sleti uplne dolu, nebo pokud to bude vypadat dobre tak je nezapnu ani zitra a zitrejsi noc bude bez dobijeni behem dne.
Vsadi se nekdo jak to dopadne?
EDIT: zadne menice, zadne varice, zadne cerpadla, zadne konvice, zadne pracky. Ciste DC spotreba.
EDIT2: v podstate to muzu drtit az do 20V. Zjistil jsem ze pri 20V mi vypne velky menic a DCDC 24>12 stale jede v pohode. Ovsem jestli prijde nejaky strmy pad, muze to byt uplne jinak. To s tema 20V se delo kdyz bylo pod mrakem pri delsi zatezi 2kW. (nevhodne nacasovane prani)
Vsadi se nekdo jak to dopadne?
EDIT: zadne menice, zadne varice, zadne cerpadla, zadne konvice, zadne pracky. Ciste DC spotreba.
EDIT2: v podstate to muzu drtit az do 20V. Zjistil jsem ze pri 20V mi vypne velky menic a DCDC 24>12 stale jede v pohode. Ovsem jestli prijde nejaky strmy pad, muze to byt uplne jinak. To s tema 20V se delo kdyz bylo pod mrakem pri delsi zatezi 2kW. (nevhodne nacasovane prani)
-
Ja by som to skúsil aj s takou normálnou spotrebou. Čo potrebuješ proste k životu bez nejakého zásadného obmedzovania
3,2kWp REC320NP - juh
3,6kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
2x IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
3,6kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
2x IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
-
- R.I.P.
Aktualni DC spotreba teď: 406.72 Wh
prave jsem vypnul panely. Teď
Jedu ciste na baterky.
prave jsem vypnul panely. Teď
Jedu ciste na baterky.
-
Vynuluj si nějaký čítač nebo zapiš stav nějakého kumulativního, ať je vidět energie v kWh odčerpaná z baterií.
-
- R.I.P.
Citac je DC spotreba a vynuluje se sama o pulnoci ... Kdyz od dnesni spotreby odecteme vyse uvedenych 406.72 Wh, dostaneme spotrebu od vypnuti panelu do pulnoci.
-
Ještě jedna věc - když by se náhodou stalo, že by aku klekly v jednu chvíli okamžitě a bez varování, máš důležité věci nějak zálohované?
-
- R.I.P.
Dulezite veci nemam Jakoze ne ze by nebyly zalohovany ale kdyz kleknou aku, tak je mi to uplne jedno Ve smyslu jako ze kdyz kleknou aku, tak se vubec nic nedeje ...Pan Taum píše:Ještě jedna věc - když by se náhodou stalo, že by aku klekly v jednu chvíli okamžitě a bez varování, máš důležité věci nějak zálohované?
-
- R.I.P.
ty jo .. je to napinave .. hadam to tak na 1kWh .. :/ uz si to tu primeruju, jak to asi dopadne ... ovsem ja jsem pravda trosku paranoidni a pesimisticky .. no uvidime ..
Z nekterych tech predchozich dnu to hadam asi takto nejak +- autobus
EDIT: mno mozna vic jak 1kWh. ...
Z nekterych tech predchozich dnu to hadam asi takto nejak +- autobus
EDIT: mno mozna vic jak 1kWh. ...
-
- R.I.P.
-
- R.I.P.
mmmmmmm
Dneska jsem tedy velmi tezce zklamal
Dneska jsem tedy velmi tezce zklamal
Ahoj ,
čímpak to ? Údržba ? Pravidelně sleduju vaše grafy a musím říci že je to parádní , člověk si může udělat obrázek který FV. systém by byl pro něj nejvhodnější a hlavně kolik reálně dává Wh . Pokud vím nic podobného na netu snad ani není ...
Nemůžu se dočkat až se také zapojím
čímpak to ? Údržba ? Pravidelně sleduju vaše grafy a musím říci že je to parádní , člověk si může udělat obrázek který FV. systém by byl pro něj nejvhodnější a hlavně kolik reálně dává Wh . Pokud vím nic podobného na netu snad ani není ...
Naposledy upravil(a) Felix dne pon črc 08, 2013 8:50 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- R.I.P.
Zdravim, diky za pochvalu, delam zatezovy test baterek, takze vypnute panely jsou zamer - pri prilezitosti toho, ze je hezke pocasi a je mozne ihned po vybiti dobit (pokud to vybiti tedy nevyjde na noc ). Uvidime co to vydrzi pri male, ale trvale zatezi. V podstate cekam na chvili kdy prijde strmy pad napeti, coz znamena ze baterky skoncily a jsou totalne vybite.Felix píše:Ahoj ,
čímpak to ? Údržba ? Pravidelně sleduju vaše grafy a musím říci že je to parádní , člověk si může udělat obrázek který FV . systém by byl pro něj nejvhodnější a hlavně kolik reálně dává Wh . Pokud vím nic podobného na netu snad ani není ...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 199 Odpovědi
- 24734 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Teya
-