VVÚ Vitova chatrc
- NOPARasito
- Reputace: 192
Re: VVÚ Vitova chatrc
To neřeš, i takhle se mi srovnávání žebříky v prádelce. Bez čerpadla. Ale jak říkám, ať si to udělá každej jak chce.Kobra23 píše:A na to jsi přišel jak? Protože pokud není celý systém samotíž, tak se ti to nesrovná.
- Kobra23
- Reputace: 143
Ano, výše jsem to psal. Bez čerpadla je to možné.NOPARasito píše:To neřeš, i takhle se mi srovnávání žebříky v prádelce. Bez čerpadla. Ale jak říkám, ať si to udělá každej jak chce.Kobra23 píše:A na to jsi přišel jak? Protože pokud není celý systém samotíž, tak se ti to nesrovná.
Bohužel koupelnový žebřík (spotřebič) se nedá srovnávat s akumulační nádrži (zdroj). Každý má jinou funkci a každý ke své funkci potřebuje jiné podmínky.
Ano, už to řešit nebudu.
-
- Reputace: 309
Přátelé ještě se vrátím k topení, včera proběhl první test, zatopil jsem v kamnech trošku dřeva, při 60 stupních začala zavírat zpátečku termostatická vložka u kotle, a začalo topit topení. žádné bublinování typu zavzdušněno atp se nekonalo. z radiátorů jsem preventivně odpustil z každého kýbl vody co odvzdušnovák. vzduch navíc tam nějaký byl ale řekl bych že se vše odehrálo v prvním litru vody. vše při zaplém cirkulačním čerpadlu na plný výkon, vše v pořádku.
Směšovák na topení funguje tam mám 45 stupnu, a v baráku bylo zachvíli 29 stupnů… no tak sem se na to vyprdnul.
ted mě čeká připojit a pospojovat trubky které budou jednou napojeny do aku nádrží, a doufám že to nebude trvat další 3 roky.
Ted paralelně s těmi nádržemi zapojuju vytěžovač přebytků nový 200 litrový OKC je to klasický kombinák co se bude nahřívat za předpokladu teplejších aku nádrží z nich, resim ted chem kotvy atp... Na problematiku aku nádrží se ještě dostaneme.
mám tam připravený 3 barový přetlakáč.
Přátelé mějte se prozatím fajn.
Směšovák na topení funguje tam mám 45 stupnu, a v baráku bylo zachvíli 29 stupnů… no tak sem se na to vyprdnul.
ted mě čeká připojit a pospojovat trubky které budou jednou napojeny do aku nádrží, a doufám že to nebude trvat další 3 roky.
Ted paralelně s těmi nádržemi zapojuju vytěžovač přebytků nový 200 litrový OKC je to klasický kombinák co se bude nahřívat za předpokladu teplejších aku nádrží z nich, resim ted chem kotvy atp... Na problematiku aku nádrží se ještě dostaneme.
mám tam připravený 3 barový přetlakáč.
Přátelé mějte se prozatím fajn.
- diablo007
- Reputace: 239
Odvzdusnuje se vždy s vypnutým čerpadlem. Tlak vody je v systému větší než čerpadlo umí udělat naopak to může spíš dělat neplechu
-
udělal jsem obojí, nicméně někteří zdě psali napojit řád na trubku a odvzdušňovat a prohánět vzduch takže jsem stejně dělal obojí …diablo007 píše:Odvzdusnuje se vždy s vypnutým čerpadlem. Tlak vody je v systému větší než čerpadlo umí udělat naopak to může spíš dělat neplechu
No nic to si chlapi vyřiďte spolu

- diablo007
- Reputace: 239
Vzduch se díky tlaku vždy sám dopraví k otevřenému ventilu
-
Přátelé
přistihl jsem ženu(ne moji) že má jisté prostoje mezi jednotlivými cykly pračky, myčky a dalších spotřebičů, a proto jsem se chtěl zeptat jak řešíte tyto záležitosti vy, je třeba ženu řádně zaměstnat a to minimálně jedním dalším spotřebičem resp žroutem jejího volného času.
žena totiž ( ne ta moje ) vymejšlí bejkárny když není dostatečně vytížená...
tento jev byl v minulosti již prozkoumán.
Provozujete u vás někdo současně 2 pračky, myčku, indukci, vysavač a klimatizaci?
Díky za odpovědi....
přistihl jsem ženu(ne moji) že má jisté prostoje mezi jednotlivými cykly pračky, myčky a dalších spotřebičů, a proto jsem se chtěl zeptat jak řešíte tyto záležitosti vy, je třeba ženu řádně zaměstnat a to minimálně jedním dalším spotřebičem resp žroutem jejího volného času.
žena totiž ( ne ta moje ) vymejšlí bejkárny když není dostatečně vytížená...
tento jev byl v minulosti již prozkoumán.
Provozujete u vás někdo současně 2 pračky, myčku, indukci, vysavač a klimatizaci?
Díky za odpovědi....
-
- Reputace: 39
Hlavně jsi nenapsal, jak se provozují dvě ženy?

7,5 kWp
--východ == 2,25 kWp == Epever Tracer 5415AN
--Jih ===== 3,00 kWp == Epever Tracer 8420AN
--Západ == 2,25 kWp == Epever Tracer 5415AN
2x Axpert king1 Parallel
3x150ah Lion
2x Axpert king1 Parallel
3x150ah Lion
-
Bigamie neni muj konicekPlazivec píše:Hlavně jsi nenapsal, jak se provozují dvě ženy?![]()

-
- Reputace: 26
>> Provozujete u vás někdo současně 2 pračky, myčku, indukci, vysavač a klimatizaci?
2x pracka = 4000 W
mycka = 2000 W v uvodnej faze kedy zohrieva vodu (ja som nameral 2200W nasej Bosch SilencePlus neviemmodel)
indukcia = ajéje kolko sa vleze
vysavac = 2000 W pokial clovek nema pritrublé baterkové podlahové samoplaziče
klima = podla nastavenia a rozdielu teplot. v uvodnej faze viac, potom uz udrzuje niekde okolo 600-900 W podla velkosti miestnosti
Ked to zlahka zratam dohromady, mame takmer 10kW bez indukcie. Taketo bomby neutiahne zo solaru / z bateriek 99% tunajsieho osadenstva. Ale preco by to aj robilo ? Neda sa napriklad vysavat potom ked pracka doperie ? Musia prat dve pracky naraz ? Napriklad umyvat riady ked sa dovysava ?
Potiahnut 5-6kW je diametralne jednoduchsie nez tahat 12-14kW. Vidim ze teraz mas 14.9kWp a este si chcel dokupit dalsiu paletu 30x 310Wp kedze tam bola vyhodna cenovka pod 2.000 Kc za panel s danou... lenze taketo zostavy tu nema vela ludi.
2x pracka = 4000 W
mycka = 2000 W v uvodnej faze kedy zohrieva vodu (ja som nameral 2200W nasej Bosch SilencePlus neviemmodel)
indukcia = ajéje kolko sa vleze
vysavac = 2000 W pokial clovek nema pritrublé baterkové podlahové samoplaziče
klima = podla nastavenia a rozdielu teplot. v uvodnej faze viac, potom uz udrzuje niekde okolo 600-900 W podla velkosti miestnosti
Ked to zlahka zratam dohromady, mame takmer 10kW bez indukcie. Taketo bomby neutiahne zo solaru / z bateriek 99% tunajsieho osadenstva. Ale preco by to aj robilo ? Neda sa napriklad vysavat potom ked pracka doperie ? Musia prat dve pracky naraz ? Napriklad umyvat riady ked sa dovysava ?
Potiahnut 5-6kW je diametralne jednoduchsie nez tahat 12-14kW. Vidim ze teraz mas 14.9kWp a este si chcel dokupit dalsiu paletu 30x 310Wp kedze tam bola vyhodna cenovka pod 2.000 Kc za panel s danou... lenze taketo zostavy tu nema vela ludi.
-
- Reputace: 61
JJ hlavne nezapomenout kde konci moje strecha - clovek se necha unest a je najednou na druhe strane ulice 

- hurvayz
- Reputace: 112
Víteček nebude mít problém, když má 15kW v meničích.
Už jsem nestihl blekjsknout současné praní to je pak na PiPu kolem 2,5- 4,5 kW. Pračky mám 3 podle barvy + 1 sušička ta není s rasistickými sklony. Myslím, že jsem již prekonal přípojku Eonu.
Už jsem nestihl blekjsknout současné praní to je pak na PiPu kolem 2,5- 4,5 kW. Pračky mám 3 podle barvy + 1 sušička ta není s rasistickými sklony. Myslím, že jsem již prekonal přípojku Eonu.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
-
Kolego a ja si myslel ze oslnim zdejsi borce. No a on vychodak mi to ukazal teda ve vsi parade. Budu muset nakoupit nejake pracky do foroty pockam az budou v penny ve vyprodeji. Hned koupim 3 kousky. Dva na provoz a jednu na nahradni dily.....hurvayz píše:Víteček nebude mít problém, když má 15kW v meničích.
- hurvayz
- Reputace: 112
Ti dám vychodák!
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
- youda
- Reputace: 961
Ty tri pracky, podle barvy pradla, mne uplne rozsekaly! 

Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
- Reputace: 1003
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Kámoš zase vymyslel, že v kuchyni zruší spodní skříňky, a dá tam jenom myčky. Na jedné je dycky značka, že tam se momentálně dává špinavý, a z dalších dvou se bere umytý nádobí přímo ke spotřebě. A že se některý nepoužije a umyje se znovu? Ale ušetřenej čas s vyskládáváním myčky ti nikdo nevrátí...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Reputace: 57
- Lokalita: Lounsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8430
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Co lidi nevymyslí... To by mě fakt ani nenapadlo 
Otázka je, kolik času ztratí optimalizaci spouštění mycich cyklů (já v tom našel zálibu - využívat myčku na max) a hledáním v které myčce je to co potřebuju/umýt...

Otázka je, kolik času ztratí optimalizaci spouštění mycich cyklů (já v tom našel zálibu - využívat myčku na max) a hledáním v které myčce je to co potřebuju/umýt...
5 kVA Axpert King 1 @ 5,67 kWp [3s6p AUO 315Wp mono] + 5 kVA Axpert King 1 @ 2,76 kWp [2s3p AS 460Wp mono] = paralelní 1F provoz
18 kWh [5x Pylontech US3000] + 13,4 kWh [15x 280 Ah LiFePo4, JK BMS paralelně k Pylontechům]
Rozpracováno:
a) 6x AS 460Wp mono na střeše nezapojeno
b) 2x Fangpusun MPPT 150/70 Tr (asi nepoužiji)
18 kWh [5x Pylontech US3000] + 13,4 kWh [15x 280 Ah LiFePo4, JK BMS paralelně k Pylontechům]
Rozpracováno:
a) 6x AS 460Wp mono na střeše nezapojeno
b) 2x Fangpusun MPPT 150/70 Tr (asi nepoužiji)
-
- Reputace: 39
Solaritis vede k zajímavým úchylkám. 

7,5 kWp
2x Axpert king1 Parallel
3x150ah Lion
2x Axpert king1 Parallel
3x150ah Lion
-
Chtěl jsem to tu samozřejmě odlehčit... je to moje vlákno tak at se každý zde vyzvrací, mě to je jedno ale rád se pobavím a rád někoho poštouchu nebo čekám kdy se kdo chytne a z totální blbosti se udělá bublina
- rottenkiwi
- Reputace: 287
- Lokalita: SO, SK
Ono to chce nie len 3 x myčku, ale aj 3 x USA chladničku.
Každá bude mať kolieska a AI, keď už tam je len 2x pizza,
alebo posledných 25 pív / čo je asi tak na 4 hod pitia, že /.
Tak sa odpojí od prívodu vody, zamieri si to do Lídla,
tam jej ujo gugel povie, čo mala v sebe posledný krát,
ona si to objedná, robot donesie pred Lidl.
Ďalšie 2 sú doma, jedna poloplná a 2. plná.
Ešte si pred Lídlom dobije baterky a pojde znova na svoje miesto.
Každá bude mať kolieska a AI, keď už tam je len 2x pizza,
alebo posledných 25 pív / čo je asi tak na 4 hod pitia, že /.
Tak sa odpojí od prívodu vody, zamieri si to do Lídla,
tam jej ujo gugel povie, čo mala v sebe posledný krát,
ona si to objedná, robot donesie pred Lidl.
Ďalšie 2 sú doma, jedna poloplná a 2. plná.

Ešte si pred Lídlom dobije baterky a pojde znova na svoje miesto.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.