Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát kvě 14, 2021 2:15 am


Axpert

Měniče Axpert
PředchozíDalší

Re: Axpert

Příspěvekod Vitek » pon bře 02, 2020 7:59 am

kadlos píše:
Matess píše:možná se ptám blbě... ale bypass je opravdu bypass, nebo dvojí konverze?

U mého 5048 mk Bypass je natvrdo propojení vstupu a výstupu přes relé.

Natvrdo, vypne se střídačová část a jede dle nastavení dobíjení ze sítě a solárů zároveň... dle nastavení.
Vitek
 
Příspěvky: 1752
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: Axpert

Příspěvekod hurvayz » pon bře 02, 2020 8:16 am

Vitek píše:
hurvayz píše:Včera jsem orientačně měřil odběr na prázdno PIP 5048 MK 64V. Na displeji píše 48W reálný odběr měřeno dvěma meřidly( jedno kalibrované) krásných 86W a v bypassu kolem 60W. Nic moc teda.


Ahoj nevím kde je chyba ale můj axpert žere 65 W při střídačovém chodu ( se zaplým AC vstupem) a 55 W v režimu bez sítě ( 230 V = oFF)

dva paralelně žerou 130W se sítí a cca 110W bez síťových 230V.

napětí baterie 48V Olovo.



Vitku ahoj, me se zda ze to je dano tim vyssim napetim na kterem jedu. Pri 55V byl na tom amperove stejne. No musim to poresit, takovy zrout se me doma moc nelibi.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 927
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Axpert

Příspěvekod rokytna » pon bře 02, 2020 8:28 am

Jakým způsobem měříte spotřebu a kde ?
Na AC straně - a byl použit TrueRMS měřák, a dále kolik je tam hodnota VA a kolik W ? jaký je cos fí ?

Já to teprve měřit budu, takže (zatím) do diskuse nepřispěji. Ale vzhledem k charakteru zařízení nestačí měřit separátně napětí a proud a z toho usoudit na spotřebu. Je potřeba změnit všechny vektory (činný, zdánlinvý, jalový).
Jestli má (a on bude mít) Axpert na vstupu usměrňovač a kondenzátory, tak tam jalovina bude, a nesprávně změřená hodnota výkonu se pak dá očekávat. A podle zahrančních fór tam také rozdílné hodnoty (VA vs. W) naměřili.
ostrovní FVE
rokytna
 
Příspěvky: 177
Registrován: pát úno 14, 2020 8:35 am

Re: Axpert

Příspěvekod hurvayz » pon bře 02, 2020 9:34 am

Když jsem měřil odběr z baterie, tak na DC straně. :roll:
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 927
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Axpert

Příspěvekod youda » pon bře 02, 2020 3:33 pm

rokytna píše:PIP 5048 MK který mi přišel v únoru od MPP, má v sobě verzi U1 71.80.
Poslal jsem email na MPP s dotazem, kde vzít nový FW.
Napsali mi až dnes (druhého března), že to je nejnovější FW.
Takže buď v tom sami mají zmatek, nebo ...

Dovolím si proto dotaz. Kde vzít 71.86 nebo novější verzi, o které se tady diskutuje.
Doufal jsem v oficiální zdroj od MPP, ale nějak se nepovedlo.
FVE-MP to má na webu, ale jak mám vědět že je to ta správná binárka.

Nemáte někdo link na ofiko nejnovější FW pro MK ?


Bohužel, firmy Voltronic ani MPP Solar downloady veřejně neposkytují. Důvody jsou zejména tyto:
  • Veřejný FW download podporoval prodejce klonů, do kterých tento FW šel flashnout. Tedy, než Voltronic do FW přidal kontrolu původu hardwaru a timebomb.
  • Při update FW je docela velká šance Axperta "bricknout", jinými slovy udělat z něj cihlu.
Ohledně bricknutí existují dva postupy updatu FW:
  • Přes RS232, který funguje jen pokud invertor stále žije.
  • Přes USB flash a interní USB OTG port, který funguje ikdyž je invertor bricknutý.
Naštěstí, občas některý reseller na svoje stránky neprozřetelně umístí FW download, ke kterému se dostal při řešení zákaznických problémů. Podobně se čas od času o FW download podělí přímo některý z uživatelů. Díky tomu lze nový FW do PIP-MK/Axpert King najít třeba zde:


PS:
Dobrým výchozím bodem je jihoafrické powerforum.co.za a hlavně australské elektromobilní forum forums.aeva.asn.au, kde v sekci o Axpertech jeho členové Weber a Coulomb upravují firmwary pro různé typy Axpertů tak, aby odstranili chyby SCC algoritmu a přidali některé funkční vychytávky. Pozor jen na to, že v Austrálii se kvůli předpisům neprodávají modely s vysokonapěťovým SCC, tedy například PIP-GK či Axpert VMIII. Pro tyto tedy upravený FW k dispozici není a nebude.
http://forums.aeva.asn.au/viewtopic.php ... 332#p64096
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Axpert

Příspěvekod chatař » pon bře 02, 2020 7:54 pm

Kombi měnič Axpert VM 12V 1000W MPPT. Nemáte někdo zkušenosti s tímhle axpertím miminem? :D
11S (8 REC 295Wp POLY + 3 Canadian Solar 300Wp) Axpert VM II 24V/3000W, 2P Canadian Solar + MPPT Victron Smart Solar 100/20 + Carspa 24/230, 600W Pure sine + 4x Varta 6V/232Ah.
chatař
 
Příspěvky: 749
Registrován: stř bře 20, 2019 4:05 pm

Re: Axpert

Příspěvekod KubisKV » úte bře 03, 2020 8:44 am

Myslím, že je to Škoda peněz, trochu si našetři a kup 24V třeba PWM a můžeš s chatařkou využívat plnohodnotně vlastní elektřinu. Na 1000w si nevyperes, neuvaříš v rychlokonvici atd. Těch 1000W bych viděl někde na zahrade bez DS, jen na svícení a třeba lednici a bazén, jako nejlevnější variantu, ale pokud to máš na bydlení, tak aspoň těch 24V a 3000w. Je to levný a nemám problém jet pracku, susicku a ostatní drobotiny najednou.
KubisKV
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko

Re: Axpert

Příspěvekod mobilik » úte bře 03, 2020 9:08 am

Môžem k nemu napísať, keďže som jeden montoval, že nedokázal rozbehnúť chladničku. Inak funguje v pohode tak ako ostatné.

Osobne tiež radím, radšej ísť do 3kW variantu a 24V systému...
Čo bolo bolo, bude len horšie...
mobilik
 
Příspěvky: 2558
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Axpert

Příspěvekod chatař » úte bře 03, 2020 9:14 am

KubisKV píše:Myslím, že je to Škoda peněz, trochu si našetři a kup 24V třeba PWM a můžeš s chatařkou využívat plnohodnotně vlastní elektřinu. Na 1000w si nevyperes, neuvaříš v rychlokonvici atd. Těch 1000W bych viděl někde na zahrade bez DS, jen na svícení a třeba lednici a bazén, jako nejlevnější variantu, ale pokud to máš na bydlení, tak aspoň těch 24V a 3000w. Je to levný a nemám problém jet pracku, susicku a ostatní drobotiny najednou.


Děkuji za reakci. Mně šlo o praktické zkušenosti s tímto miniaxpertem. Cena za MPPT regulátor 40A a 1kW měnič v jedné krabičce je lákavá. Zajímá mě hlavně spotřeba na prázdno, a tak. Na rychlovarku a vařič mám Sitona a 8 panelů. Praní se dá pořešit tak, že člověk počká, až skončí ohřev vody (2000W) a pak už to bere jen kolem 200W max. Ale chápu, že ne každý má na takovéto kutění čas a hlavně náladu.
11S (8 REC 295Wp POLY + 3 Canadian Solar 300Wp) Axpert VM II 24V/3000W, 2P Canadian Solar + MPPT Victron Smart Solar 100/20 + Carspa 24/230, 600W Pure sine + 4x Varta 6V/232Ah.
chatař
 
Příspěvky: 749
Registrován: stř bře 20, 2019 4:05 pm

Re: Axpert

Příspěvekod chatař » úte bře 03, 2020 9:20 am

mobilik píše:Môžem k nemu napísať, keďže som jeden montoval, že nedokázal rozbehnúť chladničku. Inak funguje v pohode tak ako ostatné.

Osobne tiež radím, radšej ísť do 3kW variantu a 24V systému...


Děkuji za cennou informaci. Tak to, že nedokáže rozběhnout chladničku je diskvalifikující, to bych byl hodně nasr. Na tom 3kW Axpertu mě štve hlavně vysoká spotřeba. Axpert VM II bere prý kolem 45W v klidu! Aby mi to schramstlo naprázdno za den přes 1 kW to je k naštvání.
11S (8 REC 295Wp POLY + 3 Canadian Solar 300Wp) Axpert VM II 24V/3000W, 2P Canadian Solar + MPPT Victron Smart Solar 100/20 + Carspa 24/230, 600W Pure sine + 4x Varta 6V/232Ah.
chatař
 
Příspěvky: 749
Registrován: stř bře 20, 2019 4:05 pm

Re: Axpert

Příspěvekod rva » úte bře 03, 2020 9:35 am

Každá elektrárna má vlastní spotřebu energie na svůj provoz. V ČR je to zhruba 7%. Výroba 88 TWh, vlastní spotřeba 6.1 TWh. https://www.svethardware.cz/cr-za-rok-2018-lamalo-rekordy-ve-vyrobe-i-spotrebe-elektriny/48767
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 450Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1800
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am

Re: Axpert

Příspěvekod KubisKV » úte bře 03, 2020 10:25 am

Jak jsem ti už psal, když budeš mít aspoň trochu slušnou baterku, tak to, že ti bere 45W naprázdno je ti už jedno, protože slunce vyjde a měnič je schopnej jet z panelů aspoň na svou spotřebu i přes zimu. Pro mne lepší si vyprat a umýt nádobí, koukat na TV pouze z baterek a slunce, než pocitat kolik wattů mi sežral měnič když zrovna nepracuje. Pokud chceš malou spotřebu, budeš hledat v jiné cenové relaci. Takže to shrnu naposledy a jen podle vlastní zkušenosti- baterky Pb bych už nechtěl, dostatek panelů pro axperta a minimálně 24V 2400-3000w. Když si Sitona necháš, tak z nej vodu a popr plotynky, zbytek ti zvládne axpert. Když Sitona prodáš, máš panely volný pro axperta a peníze vraž do baterek. Až začneš laškovat s myšlenkou použitých 18650, nebo články z eauta, budeš mile překvapen. Ale pokud nepouzijes olovo, neuvidis rozdíl.
KubisKV
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko

Re: Axpert

Příspěvekod chatař » úte bře 03, 2020 10:48 am

Dík za názor, KubisKV. "Dostatek panelů pro Axperta"... Já bych rád používal Sitona i Axperta. K těm osmi bych přidal ještě jeden, to sitonek ještě zvládne, a snad by 9 panelů Axpertovi stačilo. Až se mi otevře JV strana (až pokácí kůrovcem napadený les) tak přidám dalších 5 až 6 panelů, a elektroměr možná vrátím EoN-u. :lol:
11S (8 REC 295Wp POLY + 3 Canadian Solar 300Wp) Axpert VM II 24V/3000W, 2P Canadian Solar + MPPT Victron Smart Solar 100/20 + Carspa 24/230, 600W Pure sine + 4x Varta 6V/232Ah.
chatař
 
Příspěvky: 749
Registrován: stř bře 20, 2019 4:05 pm

Re: Axpert

Příspěvekod lzahradil » úte bře 03, 2020 12:10 pm

youda píše:
Bohužel, firmy Voltronic ani MPP Solar downloady veřejně neposkytují. Důvody jsou zejména tyto:
  • Veřejný FW download podporoval prodejce klonů, do kterých tento FW šel flashnout. Tedy, než Voltronic do FW přidal kontrolu původu hardwaru a timebomb.
  • Při update FW je docela velká šance Axperta "bricknout", jinými slovy udělat z něj cihlu.
Ohledně bricknutí existují dva postupy updatu FW:
  • Přes RS232, který funguje jen pokud invertor stále žije.
  • Přes USB flash a interní USB OTG port, který funguje ikdyž je invertor bricknutý.
Naštěstí, občas některý reseller na svoje stránky neprozřetelně umístí FW download, ke kterému se dostal při řešení zákaznických problémů. Podobně se čas od času o FW download podělí přímo některý z uživatelů. Díky tomu lze nový FW do PIP-MK/Axpert King najít třeba zde:




Tož to jsem se dnes v noci stále převaloval a nemohl zabrat. Asi tak v 1:30 jsem se proto zvedl z pelechu a odhodlal jsem se provést flash mého 5048MK když tu každej o tom tak píše.

Nejprve jsem teda stáhl potřebné viz Youdovo odkazy.
Připojím axperta na ntb přes rs232 USB redukci. Spustím reflesh Tool pro display na verzi 2.00. Po kliknutí na Update MCU se otevře sériový port, display zhasne a rozjíždí se flesovani. V tuhle chvíli je display až do úspěšného naflešování mrtvý protože se obsah původní flash nejprve smaže. Aby to nebylo tak jednoduché, zápis neproběhl. Vždy to jelo asi tak do 6% a následovala hláška write failed. Zkouším teda utilitu zavřít a provést update znovu. Vždy s chybou. Začínám bejt nervózní, display nesvítí a nahrát to nejde. Pak jsem zkusil po chybě neukončit utilitu a dát znovu Update MCU. Všiml jsem si že se počet zapsaných bloku nevymazal a pokračuje s nahráváním zase o cca 6%. Nu což, vyzkouším to takhle doklikat po kouskách až do těch 100% protože stejně už nemám co zkazit..
Po dojetí do 100% se display rozsvítí a začíná odpočítávání od čísla 5 směrem dolů. Říkám si, teď to půjde a nebo je definitivní konec... Display naskakuje, kouknu na verzi a mám 2.00.
Super říkám si. Jdeme teda na U1 když U2 se povedla..

Spustím reflesh Tool pro verzi 71.86. display zobrazí UPG YES a spouští se flesovani. Jde to pomalu ale jde. Dobiham do 30% a write failed. Display ukáže fault 32. Vím co jsem provedl ale podívám se do manuálu kterej leží na poličce u axperta co o této chybě napíšou tam. Nic. Fault 32 v manuálu zmíněná není. Pravděpodobně znamená že není software v invertoru nebo je poškozen. Musím to opravit. V tuhle chvíli už na mě přichází ten spánek.. spustím teda znovu reflesh Tool že celý proces opakuju.
Program nespolupracuje. Píše že nelze otevřít sériový port. Je to hloupost protože ho nic nevyužívá. Restartuju ntb aby byla jistota a pořád to samé. Tak teď už uvažuju že si půjdu raději uvařit kafe ale přeci ho nebudu vařit z DS když invertor nefunguje...
Vyzkouším úplné odpojení zda není jen v nějakém flash módu a doufám že naskočí. Jak už to tak bejvá, nenaskočil. Stále fault 32. a k tomu větráky frčí na max výkon. Po komplet odpojeni ale už mám možnost znovu flesovat a nedostavam hlášku o chybě otevření sériového portu. Flesovani teda jede.. říkám si, je to dobré. Opět ale končí chybou. Říkám si to není možné, co teď. Beru stipacky, krimpovací kleště a zkracuju rs232 na co nejkratší. Třeba to chytá nějaké rušení.. nic.. jsem v koncích, spánek mě už opět přešel.
Napadlo mě zkusit jinou ale stejného typu USB rs232 redukci.. nic, stejné. Byla to ch340...
Nakonec jsem našel ještě další vzhledově stejnou ale v jiné barvě. Ta se identifikovala jinak než ch340. Opětuji flash a nahrávání probíhá. Blížím se k 30% a trnu. Zde to vždy skončilo. Jsem na 35%, nahrávání probíhá... Blížím se na 90% a stále zapisuje. Dojedu do 100%. Write flash complete. Display opět zhasíná. Roztočí se zase větráky do maxima, Po chvíli se rozsvítí display, následně větráky zpomalí, nabíhá display a větráky se úplně vypínají. Říkám si bingo. Zkontroluji verze. Vše vypadá OK.

Takže pro ty co budou flesovat. Když vám to nepůjde, vyzkoušejte jinej USB rs232 převodník. Asi ne s každým to funguje.
Já už si ten s kterým to šlo dávám do poličky jako flesovaci abych ho nepoužil k něčemu jinému :)

Z umrtvení axperta asi po této zkušenosti mít strach nemusíte. I když je flash prázdná, jde tam přes rs232 nahrávat

IMG_20200303_023038.jpg


IMG_20200303_023045.jpg


Spát už nemá cenu, zachvili jedu do práce... No to bude veselej pracovní den :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 100Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
lzahradil
 
Příspěvky: 366
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert

Příspěvekod Vitek » úte bře 03, 2020 12:18 pm

Ahoj to samé jsem už dělal já.
přesně dle návodu FVE-MP.

U mě bez jediného problému.

je to skutečně tím převodníkem já mám na notasu nativní port seriový, takže žádnej převodník - ovladač sw atd. ne vše mam na desce notasu.

aktualizace naprosto bezproblémová a do cca 30 minut od začátku flashování jsem udělal oba dva měniče.

není to první případ kdy USB převodní zlobí.... máš případně prvně napsat takhle se navztekat to by mi v noci svihlo !
Každopádně gratuluju...

přeju mnoho uspěchů
Víťa z VVÚ
Vitek
 
Příspěvky: 1752
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: Axpert

Příspěvekod lzahradil » úte bře 03, 2020 8:05 pm

Tož ještě něco k důvodu flešování.

Mám celkem 4 axperty. Jeden 5048mk na 48V větvi a pak 2x 2424msxe na 24V větvi. Čtvrtej PIP2424 Plus leží v regálu co když by náhodou nějakej z těch na 24V odešel...
Všechny s původním FW. A protože se tu rozmáhá flešování tak přece nebudu pozádu...
U 5048mk mám lifepo a tak jsem doufal že bude nějaké vylepšení.
Pravda, od fleshe jsem zkouknul jen nastavení skrze display zda mám správné hodnoty pro baterii v user nastavení a zatím nic. To zda nachvilku náhodně schodí panely zatím nevím neboť dnes byl náznak slunce jen skrze mraky.
Zda existuje nějakej change log kde bych našel změny od verze 71.70 k aktuální 71.86 zatím nevím. Budu muset proletět zmiňované zahraniční fóra, případně zda nebude vědět docent Youda který tam horlivě přispívá.
Ani nevím zda tahle verze je origo nebo úprava od borcu Coulomba a Webera
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 100Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
lzahradil
 
Příspěvky: 366
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert

Příspěvekod youda » úte bře 03, 2020 8:12 pm

Ahoj Izahradil,

verze na které jsem dával odkazy výše, jsou Coulombem repostované originální FW, bez jejich úprav.
Smysl dávají při použití s LFP Pylontech, páč mírně vylepšují komunikaci s BMS v režimu, kdy běží více měničů v paralelu.

Dle mého skromného názoru changelog ani neexistuje. Také jsem to v minulosti párkrát hledal a bez úspěchu. Tipnul bych, že servisy ten changelog dostávají jen jako pět bulletů v majlu. Čínani to mají prostě na háku. Je zázrak, že vůbec dokážou ty Axperty chrlit v těchto statisícových sériích, milionech variant a pořád jim to docela funguje.

Někdy si říkám, jestli bych se nechal operovat robotem Huawei, Hugh-Čang, nebo jiným čínským krámem. Já snad ani nechci vědět, co na těch operačních sálech dneska je a jestli k tomu mají i návody a funkční firmwary :|
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Axpert

Příspěvekod lzahradil » úte bře 03, 2020 8:21 pm

youda píše:Ahoj Izahradil,

verze na které jsem dával odkazy výše, jsou Coulombem repostované originální FW, bez jejich úprav.
Smysl dávají při použití s LFP Pylontech, páč mírně vylepšují komunikaci s BMS v režimu, kdy běží více měničů v paralelu.

Dle mého skromného názoru changelog ani neexistuje. Také jsem to v minulosti párkrát hledal a bez úspěchu. Tipnul bych, že servisy ten changelog dostávají jen jako pět bulletů v majlu. Čínani to mají prostě na háku. Je zázrak, že vůbec dokážou ty Axperty chrlit v těchto statisícových sériích, milionech variant a pořád jim to docela funguje.

Někdy si říkám, jestli bych se nechal operovat robotem Huawei, Hugh-Čang, nebo jiným čínským krámem. Já snad ani nechci vědět, co na těch operačních sálech dneska je a jestli k tomu mají i návody a funkční firmwary :|


Takže pokud nemám Pylony tak to bylo zcela zbytečné? a je teda lepší provést opět downgrade na nějakou Coulombem opatchovanou verzi pokud chci vyzkoušet vylepšení oproti origo verzi. Ale kterou, která má konkrétně co..
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 100Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
lzahradil
 
Příspěvky: 366
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert

Příspěvekod youda » stř bře 04, 2020 12:06 am

Tak trochu zbytečné to bylo, ale ne až tak úplně. Mimo jiné by tam měla být "opravená" chyba PV freeze, kdy SCC spadne úplně na nulu.

Downgrade nemá smysl dělat: pro PIP-MK existuje zatím jen jedna patchovaná verze a ta obsahuje pouze jedinou opravu - premature float bug, kdy SCC přejde do floatu poté co slunce zakryje mrak. Takhle chyba ale vadí jen uživatelům olova.

Počkej, až jestli australani dodělají plnotučný patch:
- Premature Float Bug
- AussieView
- Kettle Compensation
- Dynamic Charge Current
- Dynamic Load Control

AussieView and KettleKomp Manual pf1 64V.txt

Dynamic Charge and Load Control.txt
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Axpert

Příspěvekod rasto1 » stř bře 04, 2020 6:36 am

youda píše:Tak trochu zbytečné to bylo, ale ne až tak úplně. Mimo jiné by tam měla být "opravená" chyba PV freeze, kdy SCC spadne úplně na nulu.

Downgrade nemá smysl dělat: pro PIP-MK existuje zatím jen jedna patchovaná verze a ta obsahuje pouze jedinou opravu - premature float bug, kdy SCC přejde do floatu poté co slunce zakryje mrak. Takhle chyba ale vadí jen uživatelům olova.

Počkej, až jestli australani dodělají plnotučný patch:
- Premature Float Bug
- AussieView
- Kettle Compensation
- Dynamic Charge Current
- Dynamic Load Control

AussieView and KettleKomp Manual pf1 64V.txt

Dynamic Charge and Load Control.txt

Takze sa snazia z MK spraviť funkcnu masinu ako sa im uz podarilo z MS?
Nevies kedy to bude lebo sa rozhodujem ci mam kupit 2x osvedcene MS alebo modernejsie nevyladene MK.
7425Wp-J, 4125Wp-Z - SUN275-60P; Li-ion 38kWh CATL; 2x5048MK, 1xRunner 60A
rasto1
 
Příspěvky: 619
Registrován: pon lis 11, 2019 2:48 pm

PředchozíDalší

Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'