Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob lis 26, 2022 8:38 pm


KPM 360 & KPM 160P

Pravidla fóra Zadání inzerátu

1) Zejména je potřeba vybrat správnou kategorii. Například pokud se jedná o prodej FV panelů, přidat inzerát do Bazar / Prodám / Fotovoltaické panely. Není-li rubrika jednoznačná, přidáme do Bazar / Prodám.

2) Vhodně zvolte název téma, aby bylo nejlépe na první pohled jasné o co v daném tématu jde. Například "Měnič PowerJack 3kW", "Zbytky montážního materiálu pro FV panely".

3) Nerozvíjejte v Bazaru nesouvisející diskuze na téma netýkající se původního prodeje. Pokud chcete diskutovat například o vhodnosti daného produktu, nebo podobném produktu, založte nové téma v Elektroporadně a do vašeho příspěvku vložte odkaz na původní bazarový prodej, aby byla zřejmá souvislost.

4) Nevkládejte další inzerát do existujícího tématu založeného jiným autorem inzerátu. Na váš nový inzerát vždy vytvořte nové téma. Důvodem je zejména možnost ukončení inzerce původním zakladatelem tématu.

5) Při nabídce nebo poptávce uveďte lokalitu kde se dané zboží nachází, případně odkud jej poptáváte.

6) Uvádějte cenu, v opačném případě se jedná o Aukci.

7) Neobávejte se téma pravidelně aktualizovat například při změně ceny, nebo prodání části komponent. Do tématu vložte nový příspěvek s informací co je prodáno či nakoupeno, co zbývá, nebo informaci o změně ceny.

8) Při dokončení prodeje či nákupu dopište jako poslední příspěvek informaci, že už bylo nakoupeno a nebo že je vše prodáno. Tato informace je důležitá pro ostatní jako fakt, že inzerát je už ukončen.

9) Souhlasím a jsem si vědom že v případě nerespektování pravidel může být inzerát smazán!

Více o pravidlech bazaru: viewtopic.php?f=15&t=4657

KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod spee » ned pro 30, 2012 11:16 pm

Ahoj vsem,Shanim pro rozsireni systemu tyto baterie.
mam jeste otazku - Daji se tyto typy baterii propojit tak ,aby se pouzili najednou v jednom systemu? Nebo se muze kombinovat jen stejna kapacita clanků?
Děkuji.
?
spee
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte lis 27, 2012 8:34 pm

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod Lui » ned pro 30, 2012 11:34 pm

Ahoj.

Tak tak....jen stejná kapacita.... ;)
Cca 35kwp ::pv:: , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V LiFePO4 60Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1176
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod tomas » pon pro 31, 2012 3:09 pm

spee píše:Ahoj vsem,Shanim pro rozsireni systemu tyto baterie.
mam jeste otazku - Daji se tyto typy baterii propojit tak ,aby se pouzili najednou v jednom systemu? Nebo se muze kombinovat jen stejna kapacita clanků?
Děkuji.


V sérii musí být zapojeny jen stejné články. Nestejné jen v případě hlídání každého článků zvlášť jak při nabíjení tak vybíjení. Celé se to bude chovat dle nejslabšího článku v sérii.
Paralelně mohou být spojené dvě různé sady článků. Kapacita se potom sčítá.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2441
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod spee » stř led 02, 2013 8:01 pm

tomas píše:
spee píše:Ahoj vsem,Shanim pro rozsireni systemu tyto baterie.
mam jeste otazku - Daji se tyto typy baterii propojit tak ,aby se pouzili najednou v jednom systemu? Nebo se muze kombinovat jen stejna kapacita clanků?
Děkuji.


V sérii musí být zapojeny jen stejné články. Nestejné jen v případě hlídání každého článků zvlášť jak při nabíjení tak vybíjení. Celé se to bude chovat dle nejslabšího článku v sérii.
Paralelně mohou být spojené dvě různé sady článků. Kapacita se potom sčítá.



Dekuji za odpovědi.Tzn. jestli dobre chapu tak mohu zapojit baterie takto:
viz priloha
Který z obrázků zapojení je lepší??
zapojeni baterii.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
spee
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte lis 27, 2012 8:34 pm

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod Lui » stř led 02, 2013 8:42 pm

Ten prvý je podla mňa lepší.....skôr odhalíš článok s velmi nízkou kapacitou....
Cca 35kwp ::pv:: , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V LiFePO4 60Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1176
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod MareC3k » stř led 02, 2013 9:27 pm

V pripade, ze su vsetky clanky +- na rovnakej urovni, tak OK. Ale ked mas slabsi clanok (namiesto 360Ah len 100Ah) a nemas moznost ho vymenit za iny, tak degradujes celu sadu baterii na kapacitu toho jedneho clanku, ci?
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
?
MareC3k
 
Příspěvky: 488
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod spee » stř led 02, 2013 10:38 pm

Takže zapojeni podle obr.1,2 bude mit jen 300Ah misto 620Ah?
?
spee
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte lis 27, 2012 8:34 pm

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod atom » stř led 02, 2013 11:25 pm

podle mě je lepší obr.2
protože je možné zkombinovat slabší a silnější články 100+160+360 tak aby se dosáhlo přibližné stejné kapacity u všech kombinaci jednotlivých článků. Určitě se nejedná o nové články, takže rozdíly můžou být značné. Taková horší 160Ah může být klidně slabší než průměrná 100Ah.
Tristar / 11kWh v lithiu / 3,4kWp / Matrix 5000VA / arduino / >25MWh :o / start 05/2012 s 440Wp.
pro rok 2022 bude upgrade na XTH + asi další tristar s panely a nějaká baterka k tomu
?
atom
 
Příspěvky: 425
Registrován: sob čer 02, 2012 7:22 pm
Bydliště: 580m n.m. na Vysočině

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod gupa » čtv led 03, 2013 10:45 am

Nejprve propojit seriovoparaleně podle prvního, zjistit kapacity a pořadí přepólování po tak pátém až desátém pravidelném vybití. Sestavit podle kapacit a zapojit podle obrázku dva._gp_
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1831
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod spee » pát led 04, 2013 10:01 pm

Díky za info,ted uz jen sehnat ty spravne *batt* *batt* :shock:
?
spee
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte lis 27, 2012 8:34 pm

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod MareC3k » sob led 05, 2013 9:00 am

Ked tak nad tym rozmyslam, nebolo by po zisteni kapacity kazdej baterie lepsie ich spojit tak, aby sa dosiahla v kazdej paralelne spojenej baterii priblizne rovnaka kapacita?, tzn. spojit clanok s vyssou kapacitou s clankom s nizsou kapacitou aby vo vysledku bola kapacita vyrovnana s ostatnymi seriovo spojenymi bateriami? Cize spojt dajme paralelne baterie s kapacitou 80%+60%+60% a dalsia v serii by bola 75%+75%+75%, dalsia 90%+55%+75%
Lebo podla mna ked spojis baterie s kapacitou 90%+90%+90% a k nim do serie dalsie s kapacitou 65%+65%+65% tak sa tie s nizsou kapacitou vybiju rychlejsie a ostatnym lepsim este zostane nevyuzita kapacita.
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
?
MareC3k
 
Příspěvky: 488
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: KPM 360 & KPM 160P

Příspěvekod gupa » sob led 05, 2013 10:59 am

MareC3k píše:Ked tak nad tym rozmyslam, nebolo by po zisteni kapacity kazdej baterie lepsie ich spojit tak, aby sa dosiahla v kazdej paralelne spojenej baterii priblizne rovnaka kapacita?,


No hlavně jde oto, zjistit přes zkoušku ty kapacity a opravou je zvyšovat. U obr. 2, jsou jaksi sestavené k repasi. Pokud se zvýšení kapacity opravou nedosáhne, nebo jsou už náklady na takopu opravu v rozvaze vyšší než oproti rozpočtu s novýma bateriema kyselýma, takových alkalických článků nejlépe celých baterií se zbavit.(třeba mi je prodat, možná by jsem si snima už dokázal nějak poradit :roll: ) A vzít ty peníze z takto prodaných baterií, přidat ušetřené náklady na louhu a přidat zbytek a koupit baterie nové kyselé s jakousi provozní stabilitou. Protože akumulátorovny jsou provozovány buď jen s kyselými nebo s alkalickými články. Nesmí se míchat v jednom prostoru kvůli elektrolytu, který by šel brzo do kytek._gp_
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1831
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm


Zpět na Baterie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'