Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 29, 2023 8:36 am
mypower.cz píše:http://playground.arduino.cc//Main/InterfacingWithHardware#Serial ?
magic píše:na hal sondy jsem koukal, tam už mám nějaké tipy, jen třeba nevím, jestli arduino dokáže rozlišit tak malé změny ve výstupním napětí (obvykle 2,5V), nenašel jsem ale zatím nějakou "kusovou" součástku (nejsem úplný guru přes tišťáky) která by uměla měřit v rozsahu 0-50V a třeba 100-200V
magic píše: Např, když si vypočítám, že panely dávají na vstupu do měniče 1200W a na výstupu je využíváno pouze 150W, tak sepnu např ohřev, či chlazení v domě atd, zároveň tím získám údaje o vyrobené a využité energii.
magic píše:díky za odpovědi, máte to pěkné chlapi. Systém je to hybridní offgrid, mám do něj tedy přívod 220V od distributora, dále je tam napojená baterie + výstup. Nechci drahé řešení které se mi nikdy nezaplatí jako wattrouter za 10tkč atd. Pokud tedy nezapojené panely/bez odběru, nic negenerují, pak asi spolehlivé řešení neexistuje. V případě MPP Solar můžu dokoupit wifi box, ten sice umí grafíky atd uploaduje vše někam na web, ale propojení s domácím systémem, bude o dost náročnější, jelikož nemá přímou podporu (homey). S Arduinem vím, že si povídá,.. stejně tak u druhé elektrárny bude už úplně tupý měnič, takže se hodnoty musí snímat jinak.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků