Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned pro 04, 2022 6:46 pm


FVE bez výkonu

Diskuze, rady, nápady, postřehy v oblasti alternativních zdrojů energie, elektrorozvodů, elektrozařízení, regulace, komponent a úsporných spotřebičů.

FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » pát lis 05, 2021 11:43 am

Dobrý den,
vybudoval jsem si svépomocí FVE(pokud to tak můžu nazvat), v konfiguraci seriove 9 x LONGI 375Wp a měnič PIP 5048GK.
Zapojení ja s"přicucáváním" bez baterií. Tzn, v rozvaději jsem odpojil jednu přívodní fázi, ta je poslaná přes vlastní jistič do PIP a z něj je zapojeno do rozvaděče místo původního přívodu.
Bohužel ted mám pořád stav, že FVE nedává žádný výkon. Podle aplikace i podle panelu na PIP, je sem tam výkon max 11W(ale to je opravdu jen málo kdy a na třeba 3s).
PV1 input voltage = 370 +/-
PV input power = max 11W
Napadá někoho co můžu mít špatně? Porucha? Nastavení?
Na panelu PIP jse pořád Bipass, a v aplikaci watchpower je režim "LineMode"
watchpower.jpg

Děkuji za reakce
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil pavlioso dne pát lis 05, 2021 11:50 am, celkově upraveno 1
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod rva » pát lis 05, 2021 11:48 am

A je měnič nastaven na režim SUB?
_______________________________________________________________________
33 kWp, LiFePo4 32 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A)
?
rva
 
Příspěvky: 2572
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » pát lis 05, 2021 11:52 am

Booože, miluji lidi kteří vý o čem je řeč. Jistě že nebyl.Omlouvám se a vlákno uzavírám. Děkuji moc za odpověd.
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod trezvii » pát lis 05, 2021 12:29 pm

Dobrý den,

mohu se zeptat jak máte vyřešeno s přetokami ? A jestli jste připojil i ostatní spotřebiče k fáze kám je zapojen Axpert ?


Děkuji
2,7kwp JVV + 2,7kwp JJZ. Studer XTM4000-48, 2x VT-80, RCC. LiFePO 120Ah 16ks.
?
trezvii
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte lis 10, 2020 1:50 pm

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod Pawel » pát lis 05, 2021 1:05 pm

Jakého máte Axperta že máte přetoky?
?
Pawel
 
Příspěvky: 615
Registrován: stř říj 02, 2013 7:57 am

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod trezvii » pát lis 05, 2021 2:27 pm

Zatím nemám žádný Axpert, ale pokud dobře chápu tak model 5048MK neumožnuje přetoky (ale musí mít baterku), ale uživatel pavlioso píše že má model 5048GK (bez nutnosti mít baterku) - proto zajimá jakým způsobem braní přetokům.

Děkuji
2,7kwp JVV + 2,7kwp JJZ. Studer XTM4000-48, 2x VT-80, RCC. LiFePO 120Ah 16ks.
?
trezvii
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte lis 10, 2020 1:50 pm

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » pát lis 05, 2021 7:01 pm

a) já jsem vřadil PIPa pred rozvaděč.mám elektroměrový rozvadač v přízemí -> z něj jde 3f přívod do podružného rozvaděče ve 2 patře. takže jsem vytáhl přívod z jističe-> ten jsem poslal do PIPa -> z něj kabelem zpět na přívod jističe( několika jističů).
b) Přetoky nijak neřešímzatím jsem pořád spotřebou nad tím, co dodává PIP, takže by mělo být OK. Na léto chci koupit baterku
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod Pawel » pát lis 05, 2021 8:43 pm

Ty přetoky bude řešit možná dodavatel EE. https://www.fve-mp.cz/aktuality/5048mg- ... ulatoru-13
?
Pawel
 
Příspěvky: 615
Registrován: stř říj 02, 2013 7:57 am

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » pát lis 05, 2021 8:53 pm

No pokud to chápu dobře, tak pokud nedojde k odpojení tak velké zátěže, že by dodavala FVE víc než je potřeba, tak neni problém.
A já, jelikož neustále krmím 3 mořská akvaria, 1PC a notebook ... mám min. spotřebu furt stejnou a v tomto počasí by se neměla dostat pod dodávaný výkon FVE.
Nebo to chápu špatně?:-(
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » pon lis 08, 2021 1:23 pm

Tak, a mam dalsi problem. Aby to bylo 100%, tak jsem se placl pres kapsu a koupil Pylontect US2000C. A jak jinak - nefunguje. Procetl jsem snad cele forum nasel ze jsou ruzne kabely, otestoval 3 kombinace kabelů a stále stejný výsledek.
Baterka pipne 3x chvilku po startu, a PIP zacne pipat taky, ale pozdej a vyhlasi chybu 61. A nejsem schopnej s tim pohnout.
prepinac mam prvni v poloze ON, uzeměnni propojeny, silove kabely taky.Nastaveno typ baterie Pylontech. A prd. Už si s tim hraju druhy den:-(
Je tohle vsechno nastavení, nic jin=ho se v PIP přenastavovat nemusí, že?
Máte někdo tuhle kombunaci v provozu?
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod camel1cz » pon lis 08, 2021 1:37 pm

Komunikace mezi axpertem a pylony není úplně dotažená a doporučuje se ji nepoužívat.

Zkus manuální nastavení popsané zde. Od toho se dá odrazit.
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 733
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » pon lis 08, 2021 2:55 pm

No ja se zblaznim, tak na tphle vlakno jsem nenarazil:(.
Nastavil jsem teda podle popisu USE a hodnoty
Screenshot_2021-11-08-14-49-58-022_bleapp.volfw.watchpower.jpg

Zase se ně ale nezdá ten výkon 0W:-(
Screenshot_2021-11-08-14-49-19-906_bleapp.volfw.watchpower.jpg

A má být, pokud mám nastavenu vlastní beterku, vubec datově propojená baterka s PIP, nebo je to uplně jedno protoze se to steně nepoužívá a jede podle nastavených hodnot.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod camel1cz » pon lis 08, 2021 8:49 pm

Těch 120,2V na vstupu je hraničních. GK má rozsah vstupu 120-450V

Dost málo na 9 panelů v sérii - to je nějaký divný.
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 733
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod sindyk » pon lis 08, 2021 9:02 pm

No dneska bylo fakt silně na ***** počasí. Mám teď nově Axpert MAX a když je venku tak, jako bylo dneska na severu, tak se mi to taky koulí na těch 120V a nic to nedělá, dál už je jen upozornění "PV lost", ale to až po 4. hodině. Jak se udělá trochu světlo, tak tam je lehce pod 300 a už to něco dělá. Mám panely 8s.
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Axpert MAX 3600 | 7,2 kWh olovo-uhlík (3p2s JPC12-100)
Uživatelský avatar
sindyk
podporuje fórum
 
Příspěvky: 309
Registrován: pát kvě 21, 2021 11:53 am
Bydliště: Semily

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » úte lis 09, 2021 9:24 pm

camel1cz píše:Těch 120,2V na vstupu je hraničních. GK má rozsah vstupu 120-450V

Dost málo na 9 panelů v sérii - to je nějaký divný.


- no to ale dela vsechno az po doplneni te pos... baterky.ruzne to odpojuje panely, bere stavu z baterky, dobiji ze site...
laboruju s tim uz nekolik dni a asi me praskne hlava.dneska zase sel az do chyba A4. Jak je to mozny ze to vymrska az do nuly.Pekne me stve ze nefunguje to datove propojeni a hodnoty jsou natvrdo.myslel jsem jak to bude chytry stroj a bude si rozumět s podporovanejma baterkama a prd._(
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod bol-St » čtv lis 11, 2021 9:52 am

A co myslíš, že by stalo kdybys měl komunikaci. Jen by se napřed vypnul měnič a pak baterka s kapacitou kterou máš nastavenou. Raději takové situaci předcházet a to buď přiměřenou spotřebou, nebo dostatečným počtem panelu a baterek.
?
bol-St
podporuje fórum
 
Příspěvky: 253
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Bydliště: Hlučínsko

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » čtv lis 11, 2021 3:17 pm

No,ale přece můžu mít spotřebu jakou chci a automaticky ma přestat brát z baterie,která je vybitá a přepnout na sit.Chápu že když budu met málo panelu,bude se dobíjet dlouho...
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané

Re: FVE bez výkonu

Příspěvekod pavlioso » čtv lis 11, 2021 4:51 pm

Myslel jsem to tak, ze kdyby byla datova komunikace, tak by ty napeti davaly smysl. ted WatchPower pise napěti baterky 48,7V, a pritom PIP rve, chybu A4. A nevim proc. kde ja nastavena hodnota, ktera je mezní pro upozornění A4.
A taky nechapu kde bere PIPudaj "Battery capacity". Protoze pise vzdy pri vybiti hodnotu 0. Ale napětí je pořád 48,5+/-
9 x LONGI 375Wp + MPP Solar PIP 5048GK + US2000C
?
pavlioso
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř říj 20, 2021 11:49 am
Bydliště: Kralice na Hané


Zpět na Elektroporadna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Ubermetrics [Bot] a 2 návštevníků

Reputation System ©'