Nehci si z FV dělat bussines, je to pro mne koníček (jsem „kabílek“, znalci vědí co tím míněno) a vzpoura proti ČEZákovi, kterej stejně málo přikládá v Temelíně a má neustálý výpadky, a tak si moji přízeň nezaslouží. Hodlám si vše spatlat sám, revizáka mám. Léčebnu hodlám legalizovat (nemám rád úředníky) a v první fázi se chci vejít do 10kWp a když se to osvědčí, hodlám se trhnout na vlastní ostrov.
V současné době „krmim“ tři rodinné bytové jednotky (140m2, 60m2, 39m2) z jističe 3x20, topím klimatizacema – každý byt má jednu 12kW klimatizaci (max 3kW příkon), jeden 1+1kW bojler, sporák s troubou a takový ty běžný kravinky, co se strkaj do tý kulatý díry ve zdi (NAS, routery, Wifiny, switche, IP kamery a telefony, krmítka pro IT mazlíčky, mrazáky, lednice atd.). Jo a chlaďák s pípou, ale protože už moc nechlastám, tak ten se nepočítá. Abych furt neběhal k jističům, je na každé fázi odlehčovací relé (kupodivu se skoro pořád flákaj). Spotřebu každé fáze každého bytu a I celkově monitoruju pomocí SDS Micro-E.
Takový ty chlapský věci, jako je 3F soustruh, 3F cirkulárka, svářečka, elektrický nářadí a vysavač zanedbám, to smrdí prací a stejně to nikdo nepoužívá.
Co šlo, je zateplené .
Každá místnost má samostatné okruhy na světla, zásuvky a “noční proud”.
Roční spotřeba je nějakejch 50MWhod/rok.
Stálá běžná denní spotřeba je cca 30 kWhod/den.
Stálý odběr k zálohování je cca 300W, (100w/fázi).
1.Etapa – Mikrozdroj do 10kWp 3F připojený k DS, legalizovaný, baterie, rozpočet 300tis.bez DPH
Požadavky – žádný samodomo a noname, tichý, moderní konstrukce, vysoká účinnost, bez přetoků, komunikace s bateriemi, osvědčené panely ve 2 řadách po 10-11 na jih 35-45° (plochá střecha 20 x 7m)
1x GoodWe GW10K-ET
20x Jinko Solar Eagle 325Wp (6,5kW) na jednom VN stringu (Ujm=640V, Umax-25=911V )
7x Pylon H48050 (16,8kW hod.), počítám s max.40% vybíjením
1x SC0500A-100S (řídící modul baterek)
1x sledování a vytěžování samostatným modulem SDS Micro-E (prostě s nim umim a mohl by na to stačit)
2.Etapa – druhý string, rozpočet 50 tis.bez DPH (ano, vím, stringy celkem do 10kW - však ono přece 2x6,5=9,9)

3.Etapa – se uvidí, ale měl by to být léčebný ostrov s výhledem na nezadrátovanou slunečnou krajinu
Časový horizont – realizace první etapy letos v zimě, až obchodníci trochu znejistí a ceny se ochladí.