od kodl69 » čtv lis 05, 2020 8:12 pm
Poznáš sám. Těch 14 dní je celkem rozumný, ale mě se někdy do ekvalizace nedostanou baterky dva měsíce.
Pokud máš nový baterky, tak to napětí nežeň tak vysoko, není důvod. Pokud balancování začíná někde na 3.45V, tak stačí nastavit nabíjecí napětí těsně nad to, tj 13.9V, ale tady už bude hrát roli přesnost měření napětí jak balancerů, tak regulátoru. Prostě vyzkoušet, kolik je potřeba, aby právě začaly balancovat všechny balancery, každá desetina voltu navíc je na škodu. Ten "koncovej modul" ti nechtěli prodat? podle mě je to ta důležitější věc, než jenom balancování a monitorování v PC, protože to dokáže zabránit finančním ztrátám... Podle toho doporučení budeš balancovat každej den, je topodle mě zbytečný, a těch 5% SOC za to nestojí, ostatně držet baterky na vysokým SOC jim zkracuje životnost... Já mám absorb na 16s na 54.8V, eq na 55.2 a float 53.5V, tj pro tebe na 4s je to 13.7 absorb, 13.8V eq (nastaveno podle zapnutí všech balancerů )
a float 13.3V. Na článek je to 3.42V, 3.45V, 3.33V U toho float je důležitý, při jakým napětí proběhne rebulk, já mám nastavenej pokles o 0.2V (celkovýho napětí), protože jinak se mi stávalo, že šla elektrika z baterek, i když pražilo slunko z plna, u LiFePO4 prostě to napětí pod 3.3V moc neklesá, dokud v nich něco je... Mám jenom 1A balancery, takže mám pro eq ending amps 1.2A...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.