Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 23, 2023 3:44 am
Trosecnik píše:Když jsem se ptal co udělá s mým střídačem pouštění jen půlvlny střídavého proudu, dostal jsem odpověď že v zásadě nic. Nicméně myslím, že to neni pravda.
Když bych použil diody tak například na jedné fázi, při použití dvou topných (AC) spirál. Na každou spirálu jedna dioda, opačně zapojené, aby byl střídač namáhán rovnoměrně.
Pokud je to blbost, tak mne klidně opravte.
Trosecnik píše:Když bych použil diody tak například na jedné fázi, při použití dvou topných (AC) spirál. Na každou spirálu jedna dioda, opačně zapojené, aby byl střídač namáhán rovnoměrně.
luky píše:Pokud místo jedné spirály zapojíš dvě přes diodu, získáš 2x polovinu výkonu. Kolik je 2x0,5? Aha, 2x0,5=1. Takže je to jako kdybys zapojil jen jednu spirálu, viď? Ano, je to blbost.
kodl69 píše:opět chyba, CB je fm, to se taky jenom tak "vymazat" nedá, ale radioamatéři používají ssb, a i ti co se snaží přijímat rozhlasové stanice na KV , tj am, tak by při dlouhodobým používání toho triakovýho regulátoru mohli žádat tvůj skalp...
Jediná výmluva může být jenom to, že KV ožije až po setmění.
Strídačum by to nemelo vadit, zvlášte, když to nedávají najevo. To by pak mohly protestovat i na semtam nesymetrii horkovzdušné pistole. Tohle delám strídačum bežne, když chci snížit otáčky napr. karbobrusky apod, ať tolik nežene, když práve nemusí.Trosecnik píše:Když jsem se ptal co udělá s mým střídačem pouštění jen půlvlny střídavého proudu, dostal jsem odpověď že v zásadě nic. Nicméně myslím, že to neni pravda.
Když bych použil diody tak například na jedné fázi, při použití dvou topných (AC) spirál. Na každou spirálu jedna dioda, opačně zapojené, aby byl střídač namáhán rovnoměrně.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník