Minulý týden jsem upgadoval vytěžování, takže teď už můžu mařit do bojleru až 4x1kW na DC sběrnici. To už mě dává slušnou možnost to trochu krotit.
No dnes se mě ale podařila nemilá věc. Jak dnes bylo hezky tak teplota v bojleru vyletěla až někde k 90°C. Předtím jsem kdysi na podzim z důvodu úspory připojil pračku místo studené na teplou vodu, aby nemuselo nahřívat těleso v pračce, protože si ohřívám vodu tepelným čerpadlem a je to tak potom výhodnější. Potom pračka jenom dohřívá na teplotu co potřebuje.
Samozřejmě jsem ještě nestihnul doplnit směšovací ventil za bojler. No a teď se to pračce samozřejmě asi nějak nelíbilo, ta teplota vody, tak to vypouštěla do kanálu až se jí ta teplota začala pozdávat. Prostě 300l 85°C vody šlo do kanálu.
Nemám svářečku na PPR a instalatéry jsem dostat je problém. Alespoň už vím jak se to chová. Měl jsem zrovna telekonferenci do práce a dělali si ze mě srandu co tam brousím nebo co. Mě se to taky zdálo, že do dost dlouho napouští.
Prostě dokud nebylo v pračce 60°C, tak to nebrala.
Bojler fail.jpg
IMG_0165.JPG
IMG_0180.JPG
Včera se mě z panelů (6,4kWp) podařilo na DC straně vysosat přes 41kWh a ještě jsem malinko nechal na střeše (odhaduju tak 1kWh). Bylo nádherně slunečno a do toho foukal studený vítr. Předvčera nad ránem -9,3°C, včera -6,2°C a dnes na ránem -6°C. K tomu celý den hezké slunce, co si může solárník víc přát.
Pokračuju teď i na další baterii 15kWh Li-ion. jak půjde dám report, tam mám více fotek. Možná večer, když rodina dovolí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.