Regulátor větrníku nespolupracuje s mým Linuxovým notebookem, někdy si půjčím notebook s Windowsem a pokusím se z regulátoru dostat nějaká data o výrobě, pokud je zaznamenává.
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 27, 2023 4:40 am
tomas píše:Když tam jsem, tak zrovna moc nefouká. Zatím co jsem viděl tak z toho lezlo kolem 800W. Musím tam někdy přijet jak bude bouřka nebo nějaký orkán.
Asi to není moc dobré místo na větrník. Není tam na větrníku žádný monitoring, ale jak to tak sleduji když tam zrovna jsem, tak mám pocit že panely vyrobili daleko více energie než větrník.
Regulátor větrníku nespolupracuje s mým Linuxovým notebookem, někdy si půjčím notebook s Windowsem a pokusím se z regulátoru dostat nějaká data o výrobě, pokud je zaznamenává.
honzasl píše:Mám také doma podobné zapojení (tovární zapojení Atmos č.32) a jsem maximálně spokojen - nevidím důvod, proč nějak odpojovat/zapojovat akunádobu. Teď na podzim topí kotel na peletky 2 hodiny denně, zbytek vykrývá aku.
luky píše:Z mého pohledu je to absolutně blbě nakreslený.
1) Ten kotlový okruh nebude fungovat. Buď bez trojcesťáku a nebo s čerpadlem. A nebo armatura od Vernera. Přesně tohle zapojení jsme se pokoušeli provozovat a fakt se to tam nebude točit.
luky píše:2) Proč je to topení zapojené v půlce nádrže? Takhle kromě toho, že je potřeba nahřát půlku nádrže než to začne topit, tak ještě je půlka nádrže nevyužitelná na topení.
luky píše:částečně offtopic: Jaký sw je použitý k nakreslení těch dvou schémat?
Už se známí stěma schématama od Atmose spálili, nevím kdo to unich kreslí, ale minimálně ve dvou případech co mohu nějak popsat a doložit nefungují!
Jinak na schématu 32 nevidím aku, takže nerozumím té spokojenosti že něco vykrývá aku.
honzasl píše:Mám také doma podobné zapojení (tovární zapojení Atmos č.32) a jsem maximálně spokojen - nevidím důvod, proč nějak odpojovat/zapojovat akunádobu.
gupa píše:Zapojení jedině AC, jak slyším nerez a DC, myslím, že to víc jak 6 let kvůli bludným proudům a bodové korozi nevydrží.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků