Hned po zverejneni temy s mojou elektrarnou a meranim sa mi ozval clen "dedo2" s prosbou o vytvorenie merania aj pre jeho rozmernejsiu elektraren vid. viewtopic.php?f=3&t=1774
Kedze dedo2 mava pravidelne navstevy ludi zaujimajucich sa o stavbu vlastnej FVE alebo ludi ktori uz nejaku tu malu FVE maju zacali sa ma vypytovat na vytvorenie merania pre ich systemy a kedze kazdy system je z hladiska struktury a velkosti iny neda sa vyrobit univerzalne meranie a rozhodol som sa preto vytvorit modularne riesenie, kde si kazdy moze zvolit co a kolko toho chce merat, ci uz U, I, T, alebo dig. vstupy, dig. vystupy, LCD, riadenie zataze pomocou PWM na zaklade stanovenych podmienok, ...
Na systeme pracujem viacmenej vo svojom volnom case a kedze ho vela nieje postup nasleduje z mojho pohladu dost pomaly, ale po par mesiacoch a po par zmenach HW uz su prve vysledky na ktore sa da zhliadnut.
Co sa tyka HW tak ten je tvoreny zakladnym PC modulom s Raspberry Pi B+ na kotorm bezi aplikacia pre komunikaciu s modulmi pripojenymi na zbernicu, taktiez databaza a web rozhranie pre konfiguraciu jednotlivych modulov a zobrazenie merania
Modularny system s modulmi na zbernici v DIN liste
WEB rozhranie
Cast web-rozhrania pre konfiguraciu jednotlivych modulov. Pracuje sa na celkovom zobrazeni meranych dat zo systemu a pripadnom posielani na externy server.
V systeme mam zatial jednoduche moduly pre nasadenie do FVE, samozrejme stale sa pracuje na novych moduloch pre datove rozhrania regulatorov a menicov a rozne "custom" verzie modulov.
Vsetkym prajem vela