Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 29, 2023 7:53 am

Jak řídit SSR relé pro řízení výkonu spirály bojleru

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Předchozí

Re: Jak řídit SSR relé pro řízení výkonu spirály bojleru

Příspěvekod Diablo1st » stř říj 12, 2022 2:00 pm

beethowen píše:4-32V znamená, že to relé můžeš sepnout takovým napětím. Napětím pod 4V se asi nesepne, přes 32V se může vstup relé poškodit. Že používají 12V znamená, že jsou v pohodě v tomto rozpětí a to napětí asi mají k dispozici.
To řízení u Wattrouteru pracuje tak, že vždy nějaké půlvlny v sinusovce vynechá, dle potřebné zátěže. A to je zdroj toho flickeringu.

Ja mám wattrouter a SSR Carlo Gavazzi pre bojler a žiadny flickering nepozorujem. Ale asi je to tým, že to mám pre on-grid, čiže sieť je stále k dispozícii.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp 280/85 + MP2 5kVA + 15x280Ah + JK BMS
?
Diablo1st
podporuje fórum

Příspěvekod beethowen » stř říj 12, 2022 2:42 pm

Diablo1st píše:
beethowen píše:4-32V znamená, že to relé můžeš sepnout takovým napětím. Napětím pod 4V se asi nesepne, přes 32V se může vstup relé poškodit. Že používají 12V znamená, že jsou v pohodě v tomto rozpětí a to napětí asi mají k dispozici.
To řízení u Wattrouteru pracuje tak, že vždy nějaké půlvlny v sinusovce vynechá, dle potřebné zátěže. A to je zdroj toho flickeringu.

Ja mám wattrouter a SSR Carlo Gavazzi pre bojler a žiadny flickering nepozorujem. Ale asi je to tým, že to mám pre on-grid, čiže sieť je stále k dispozícii.

Ono zálaží na více faktorech (Příkon zátěže, impedance sítě, % vytěžování, typ svítidla, atd.) Ne vždy to musí být pozorovatelné.
beethowen

Příspěvekod Jurka » pon úno 27, 2023 11:04 am

Diablo1st píše:

Můžeš pls uvést přesný typ těch relé?
?
Jurka

Předchozí

Zpět na Automatizace, měření, statistiky