matobabetak píše:Čokoľvek co ma väčšiu spotrebu ako moja lacná Dacia 1.5dci je podľa mňa hlúposť kupovať ak sa bavíme o nákladoch. 4,2-5l/100km. Paci sa mi ze EÚ ide proti SUV, aký má význam voziť dieťa do školy či na nakúpi do auparku na Q7, ML, Hilux...? Zere to jak nákladiak, ťažké, veľké, drahé.... Čistá pohroma pre prírodu.
Ja ti nevim, me jde primarne o bezpecnost, Coz se s dacii spojit rozhodne neda, z nekolika duvodu:
1] naprosto tragicka konstrukce
2] spatne materialy
ad 1 a 2 auto se krouti i kdyz zaparkujes jednou stranou na obrubnik tak, ze zacnou drhnout dvere....
3] aby jsi mohl bezpecne predjet potrebujes nakej rozumnej vykon, 85Koni na nakejch 1200Kg neni zrovna slagr.
Casto vydim na silnicich podobna auta jak zbesile predjizdi z kopece, protoze kdyz pred nima nekdo jede 80 tak po rovine na to potrebjou 2 klometry a tak ho radsi vemou z kopce pres plnou caru, protoze na rovine to proste nedaj.
Pritom napriklad petivalec 2,5L od Volva co ma 106kW tedy cca 140koni vazici 1400Kg zere pri moji velmi svizny jizde 8,5l/100Km. do prahy sem s tim po dalnici jel za 6l/100km. ale vis, ze kdyz slapnes tak to proste aspon trosku jede a ten vykon tam pro pridad potreby je. Navic je to benzin a ne nafta, takze z toho lita tech sracek posdstatne min...