Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř dub 14, 2021 11:33 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » pát úno 05, 2021 2:13 pm

DanoP xcom can a BSP nemôže byť na jednej zbernici. Pise potom chybu.

Ťažko povedať prečo hlásil chybu, ale studer vie pekne prekvapiť.
Čo bolo bolo, bude len horšie...
mobilik
 
Příspěvky: 2559
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer - battery overvoltage

Příspěvekod marsal64 » pát úno 05, 2021 2:44 pm

marsal64 píše:
marsal64 píše:Po zapojení AC IN mi to začne házet Battery overvoltage

Studery jsem zapínal tak, že startovaly "do zátěže". Pokud Studery zapnu a až poté připojím zátěž, zdá se, že vše se chová mravně. Takže to je prima (a slavnostní okamžik, kdy barák jede poprvé na Studery), ale proč to předtím házelo právě takovou hlášku?

Slavnostní atmosféra netrvala dlouho, battery overvoltage znovu po cca 30 minutách. Tak pátrám.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1050
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » pát úno 05, 2021 2:49 pm

Robil si reset všetkých nastavení?
Čo bolo bolo, bude len horšie...
mobilik
 
Příspěvky: 2559
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » pát úno 05, 2021 3:12 pm

mobilik píše:Robil si reset všetkých nastavení?

Nedělal, upravoval jsem to ad hoc. Tak asi udělám... Bez AC IN to běželo OK.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1050
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod matej » pát úno 05, 2021 4:34 pm

Skusali sme s LUIom cez Xcom-232i spravit reset 1287 - to sa podarilo, ale stale ziadny parameter nevieme zmenit.
Tak som chcel kuknut ten 1550, ale nepusti ma ho ani precitat ani zmenit>

Kód: Vybrat vše
C:\scom>scom.exe --port=COM1 --verbose=3 read_property  src_addr=1  dst_addr=101
 object_type=2 object_id=1550 property_id=5 format=FLOAT

debug: verbose_level=3
debug: port=COM1

send property_request:
device_addr=101
object_type=0x2
object_id=1550
property_id=5
length=0
data=

debug: tx bytes:
000| AA 00 01 00 00 00 65 00 00 00
010| 0A 00 6F 71 00 01 02 00 0E 06
020| 00 00 05 00 1B 8B

debug: rx bytes:
000| AA F7 65 00 00 00 01 00 00 00
010| 0C 00 68 A2 03 01 02 00 0E 06
020| 00 00 05 00 2B 00 49 3B


error (43): ACCESS_DENIED


Kód: Vybrat vše
C:\scom>scom.exe --port=COM1 --verbose=3 write_property src_addr=1 dst_addr=101
object_type=2 object_id=1550 property_id=5 format=BOOL value=0

debug: verbose_level=3
debug: port=COM1

send property_request:
device_addr=101
object_type=0x2
object_id=1550
property_id=5
length=1
data=
000| 00


debug: tx bytes:
000| AA 00 01 00 00 00 65 00 00 00
010| 0B 00 70 73 00 02 02 00 0E 06
020| 00 00 05 00 00 1C B0

debug: rx bytes:
000| AA F7 65 00 00 00 01 00 00 00
010| 0C 00 68 A2 03 02 02 00 0E 06
020| 00 00 05 00 2B 00 4A 46


error (43): ACCESS_DENIED


Napadá ešte niekoho niečo?
Pravda a Láska zvítězí!.
SOLARSERVIS.EU - Slnko do každého domu - Montáže hybridných a ostrovných FVE.
matej
 
Příspěvky: 816
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » pát úno 05, 2021 4:45 pm

Ta 1550 nelze měnit ani přes RCC ?
milhaus
 
Příspěvky: 189
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » pát úno 05, 2021 5:17 pm

pre bool to vyzera takto nejak (iny register, ale princip), value je true alebo false
scom.exe --port=COM4 --verbose=3 write_property src_addr=1 dst_addr=101 object_type=2 object_id=1296 property_id=5 format=BOOL value=true

Ja by som radsej isiel cez flag unsaved_value_qsp, pretoze nastavenie 1550 by sa malo urobit na vsetkych invertoroch (teda ak som to spravne pochopil) a opakovat zapis s hodnotou false (v manuali je no -tak ako?)!!

Inak 1550 by ak je false mal umoznit menit parametre bez toho aby sa zapisali do flasky, cize to je rezim pre externe riadenie, napr. z PLC a pod. Po restarte sa ale natiahne to co je vo flash.
Inak si myslim ze hodnota falsev 1550 sa do flasky neuklada, preto aj zmienka o opakovanom nastavovani ak je ziaduce menit parametre bez zapisu do flash.
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 812
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » pát úno 05, 2021 5:40 pm

Marsal64: Zkus restore default settings v menu XcomCAN. Mě to z některých situací pomohlo. Podle mě to načte hodnoty z BMS do všech zařízení. Mě to na podpětí taky zlobilo u 2 že 4 měničů.
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » pát úno 05, 2021 8:16 pm

redcrown píše:Marsal64: Zkus restore default settings

Tak zkusil jsem a možná to bylo ono (díky, jinak bych se k resetu nedokopal ;-) ), nicméně:
Udělal jsem opravdu blbost a zapojil před měsícem napájení MOXY přímo na baterky. Měsíc to jelo, ale nyní to nakonec skončilo tak, že mi po jednom výše popsaném hlášeném přepětí vyhodilo 40A(!) DC jistič, který mám na DC spotřebu. MOXU jsem rozebral a zjistil zkratovanou přepěťovku M1.5KE56CA, kterou jsem na prasáka vycvakal a MOXU zapojil zpět funkční - tentokrát na 24V. Je to možná blbost, ale mám teorii, že ta přepěťovka před smrtí začala "oscilovat" a protože jde o součástku udatnou, která nezemřela bez boje, přítomné bránící se indukčnosti v reglu apod. způsobily to přepětí.
Takže teď jdu konečně zjišťovat, jak se řídí vypínání a zapínání transfer relé podle SOC ;-)
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1050
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

portál

Příspěvekod mopadzi » sob úno 06, 2021 10:22 am

Pánové portál jede? mě to nenajde ani moje instalace.....
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 667
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » sob úno 06, 2021 10:49 am

ide, akurat sa babrem s nahravanim dat z doby pocas "odstavky" .
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 111
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » sob úno 06, 2021 11:06 am

mgx píše:ide, akurat sa babrem s nahravanim dat z doby pocas "odstavky" .

Já se teď babrám se vším ;-), ale portál jede.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1050
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » sob úno 06, 2021 11:27 am

Portál jede a data se automaticky dohrála na všech instalacích co vidím a mám přístup.... :yes:
milhaus
 
Příspěvky: 189
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » sob úno 06, 2021 11:51 am

Mne ide tiež. Ale bol tam výpadok 3. až 4. 2. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
mobilik
 
Příspěvky: 2559
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 07, 2021 7:57 am

Ahoj, když se zemní minus pól baterie, je potřeba změnit nějaký parametr? O parametrů jsem nic nenašel. Raději se ptám. Díky
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » ned úno 07, 2021 10:32 am

Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 111
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 07, 2021 10:35 am

Ano, toto znám a nastavil jsem. Já jsem to pochopil tak, že tyto dva parametry nesouvisí se zemněním baterie, na které se ptám.
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » ned úno 07, 2021 10:45 am

Mas na mysli parametre 1485,1486? Ak ano, tie s tym nesuvisia. AK si pozries schemu, je to jasne.

Prizemnenie minus pola baterie - v scheme male pismeno c .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 111
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 07, 2021 10:56 am

Ano, přizemnění baterie "c". Otázka je, jestli je pro uzemněnou baterii potřeba nastavit nějaký parametr, nebo jen fyzicky uzemnit. Díky
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » ned úno 07, 2021 11:05 am

nic, len fyzicky
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 111
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'