Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte srp 16, 2022 7:13 am
Vitek píše:JonasPP píše:Ja teda neviem. Nejdeme taketo veci riešiť videohovorom cez skype,masanger,že niekto presne pozera na to,ako sa čo sprava. Ono minutovy rozhovor takymto spôsobom porieši zopar dni pisania. No a ohladne kapacity,tak sa da merať hocijak,napriklad aj tebou navrhnutym priamotopom,ale tak odmeraš použitelnu kapacitu za meničom,teda budeš mať iba odhad,ak rataš,že menič ma učinnosť pri 2kW asi 92-93%.
Tak se toho ujmi předejte si telefon a zavolej mu... taky sem volal kdekomu když potřeboval pomoct.... napiš mu SZ a uělej s ním všechno nutné tak aby jeho baterky byly spolehlivé.
Jinak autorovi dávám plusbod za desulfátor.
JonasPP píše:Vitek píše:JonasPP píše:Ja teda neviem. Nejdeme taketo veci riešiť videohovorom cez skype,masanger,že niekto presne pozera na to,ako sa čo sprava. Ono minutovy rozhovor takymto spôsobom porieši zopar dni pisania. No a ohladne kapacity,tak sa da merať hocijak,napriklad aj tebou navrhnutym priamotopom,ale tak odmeraš použitelnu kapacitu za meničom,teda budeš mať iba odhad,ak rataš,že menič ma učinnosť pri 2kW asi 92-93%.
Tak se toho ujmi předejte si telefon a zavolej mu... taky sem volal kdekomu když potřeboval pomoct.... napiš mu SZ a uělej s ním všechno nutné tak aby jeho baterky byly spolehlivé.
Jinak autorovi dávám plusbod za desulfátor.
No tak moment. Desulfator????
Pajavk,odpoj ten desulfator,možno ma rušivu frekvenciu. U mňa požičany Matejov desulfator jak spusti,tak uplne odrovna meranie,ktore je cele čierne.
Pajavk píše:rozpadla se nasračku ta rozdvojka co spojuje stringy, muselo se to stát dva dny zpátky.
Takže Axpert by tlačil do baterky ale neměl z čeho.
chatař píše:Panely vůbec nezapojovat paralelně.
Pajavk píše:HV string sem z principu nechtěl
Pajavk píše:kamarád má 800V na vstupu měniče a riskovat život se mi nechce
chatař píše:Tak 800V už je extrém, ale nevím, proč bych "měl mít koule" na 400V, když je mám doma na DS v každé krabici. A střídavých. Já se víc bojím proudu, než napětí.
kodl69 píše:...
Ještě bych si dovolil varovat před vedením solarkabelů ze stringů nad 100V hned vedle sebe, nedejbože někde v půdním prostoru po dřevě. Kuna, myš a jiný zvířátka rády tyhle izolace žerou, a když už oblouk naskočí, tak do večera nezhasne, pokud to teda mezitím neuhasí hasiči.
This fact must be
considered when choosing the right enclosure size.
Combiner boxes should preferably be placed at locations
where direct sun exposure is prohibited. Low environmental
temperature usually increases the lifetime of components and
the reliability of the application. A box directly put in the sun,
can easily have an inside air temperature increase of 30 K.
For the erection of panel boards these standards usually refer
to IEC 61439-1 and IEC 61439-2 (low-voltage switchgear
and control gear assemblies – part 1: general rules / – part 2:
power switchgear and control gear assemblies)
In these standards the requirements for cable dimensions,
environmental conditions like max. allowed temperature, etc.
is specified.
The applicant must make sure that the installation is compliant with these relevant standards e.g. IEC 61439-1 and IEC
61439-2.
kodl69 píše:Protože střídavých... Už jsem tu historku psal několikrát, ale napíšu znovu. U kámoše jsem montoval 9s nějaký 225Wp panely, pro Siton. Když jsem to měli spojený a stažený na půdu, tak jsem zahlásil, že si uvaříme solární kafe. Přímo solarkabel jsme napojili na zásuvku a do zásuvky zapojili rychlovarnou konvici. Nějak se mi zdálo, že to dlouho trvá, neměl jsem u sebe žádnej měřák, a tak jsem zkusil zvednout konvici ze základny, abych viděl nějaký projevy protékajícího proudu. Vytáhl jsem dva asi 10cm dlouhý oblouky a v tom leknutí jsem konvici hned vrazil zpátky. Po ohřátí vody při sundávání konvice ze základny se vytrhly kontakty ze základny, protože se tím obloukem přivařily ke konvici. Stačí to jako zábavná historka, pro poučení ostatních co dokáže DC při vyšších napětích? Ostatně klasická svářečka MIG/MMA má zapalovací napětí obvykle okolo 30V...
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků