Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned led 17, 2021 4:39 pm
kodl69 píše:do země patří nerez a nebo pozink!!! almgsi je použitelnej na vzduchu, a nebo v izolační trubce pod omítkou, ale do země nikdy!
bol-St píše:A co mu tedy navrhuješ , když už má 3x Studer XTM 4000-48 a na střeše 30x mono 310Wp gwl/sunny ?
huron píše:bol-St píše:A co mu tedy navrhuješ , když už má 3x Studer XTM 4000-48 a na střeše 30x mono 310Wp gwl/sunny ?
Jsem na tom podobně. Na cestě mám 3 XTMka, ačkoliv se to od začátku snažím budovat dost nízkonákladově (nebýt toho Secondosolu, tak vemu dva Kingy). Nicméně taky řeším regulátor a v plánu jsem měl Makeskyho. Dívám se, že marsal64 už jeden provozuje na poustevně. Má nějaké zjevné nevýhody, proč do něho znovu nejít - kromě toho, že není dělaný na HV string?
Pepin píše:Mam dum z roku 1960 "splacany" ze vseho mozneho. Staci ve stavebninach vzit plastove hmozdinky do dutych cihel a k nim delsi srouby. Tak aby pri dotazeni sroub prosel skrz konec hmozdinky. Ta se ve stene rozmackne nebo stoci a tim tam drzi. Vyzkouseno, a to je u me vrtani vzdy peklo!
Pokud vrtas aku vrtackou s priklepem maleho vykonu tak neni problem. Ale na velke vrtacce bych priklep nedaval.
P.
marsal64 píše:Máte nějaké oblíbené hmoždinky, kterými upevňujete do duté cihly (Porotherm 38 v mém případě) třeba Studera? Vrtá se bez příklepu, že?
mati píše:marsal64 píše:Máte nějaké oblíbené hmoždinky, kterými upevňujete do duté cihly (Porotherm 38 v mém případě) třeba Studera? Vrtá se bez příklepu, že?
o takhle punčošky a chemickou kotvu + závitovku - pokud na tom bude Studer - neváhal bych
marsal64 píše:Měřil jsem si teď průměrnou denní spotřebu baráku, je to hrozných 15 kWh. Podle Studeru bych tedy měl začít s baterkou aspoň 75 kWh, hmm...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků