Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv zář 24, 2020 5:38 am


PLC Tecomat Foxtrot - dotaz ohledně vstupu na CP1006

Diskuze k Tecomat Foxtrot, nastavení, návody, zkuěnosti, praxe

PLC Tecomat Foxtrot - dotaz ohledně vstupu na CP1006

Příspěvekod Benyhof » úte úno 11, 2020 11:16 am

Zdravím ,
měl bych dotaz ohledně vstupu na CP1006 kdy analog vstup umí číst jen odpor nebo proud.
Nechci kupovat nějaké další analog. vstupy. Nemá někdo zapojení s jednoduším převodníkem U/I tak abych to neodpálil? :D Zkouším totiž senzory od Ardulina které jsou napěťové nacpat na odporové analogy :roll: ...
Neboli low cost ... prosím neházejte kameny ... děkuji za každé naťuknutí
Benyhof
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte úno 11, 2020 10:19 am

Re: PLC Tecomat Foxtrot - dotaz ohledně vstupu na CP1006

Příspěvekod marsal64 » úte úno 11, 2020 1:36 pm

Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 523
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot - dotaz ohledně vstupu na CP1006

Příspěvekod Benyhof » stř úno 12, 2020 9:49 am

Ano přesně nějak takhle ;)
Jenže v počítání odporů jsem lopata. Nenašel by se konkrétnější zapojení pro 5V vstup se společnou zemí? Napájení beru přímo z výstupu analogu který přerušuji kvůli doporučení na delší životnost senzoru ...
marsal64 děkuji za naťuknutí ,ale asi potřebuji nakopnout :D
Benyhof
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte úno 11, 2020 10:19 am

Re: PLC Tecomat Foxtrot - dotaz ohledně vstupu na CP1006

Příspěvekod marsal64 » stř úno 12, 2020 11:54 am

Benyhof píše:Ano přesně nějak takhle ;)
Jenže v počítání odporů jsem lopata. Nenašel by se konkrétnější zapojení pro 5V vstup se společnou zemí? Napájení beru přímo z výstupu analogu který přerušuji kvůli doporučení na delší životnost senzoru ...
marsal64 děkuji za naťuknutí ,ale asi potřebuji nakopnout :D

Já bych i poradil, ale v elektronice se zase necítím až tak pevně, jsem rád, že si nastuduji a jakžtakž zbastlím, co potřebuji. Takže nejjistější je to nastudovat sám... V tomto fóru by určitě uměli poradit kodl69, kybos a další, ale záleží vždy na míře času a ochoty v daném případě.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 523
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot - dotaz ohledně vstupu na CP1006

Příspěvekod Benyhof » čtv úno 13, 2020 3:17 pm

Tak jsem konečně něco našel... nevím jestli tu můžu dávat odkazy na stránky ...
https://www.aliexpress.com/item/32887535300.html
Myslím si, že za cenu 40Kč bych to ani nezbastlil, když za tu cenu není ani poštovný...
Každopádně díky za pozornost ... snad to neodpálím :lol:
Benyhof
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte úno 11, 2020 10:19 am

Re: PLC Tecomat Foxtrot - dotaz ohledně vstupu na CP1006

Příspěvekod DanoP » čtv úno 13, 2020 3:23 pm

Pozor v poznamke tam pisu ze nie je galvanicky izolovany, tak treba s tym pocitat. Chcelo by to schemu.
1770Wp monokryštál + PIP4048MS + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 637
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko


Zpět na PLC Tecomat Foxtrot

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'