Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 18, 2021 1:36 pm
Libor45 píše:Dobrý den,jsem zde nový a proto si nechám poradit(Co nevíš na to se zeptej).
Mám v plánu výstavbu hybridní FVE (žádné přetoky) na rodiném domě. Ve finálním stádiu 3f x 3kW. Budu stavět po fázích, nejprve 1.fázi a potom budu pokračovat v budováním dalších fází.
Má představa s složení FVE je taková.
Hybridní měnič InfiniSolar 48V 3kW plus. (dá se dát do sestavy na 3f)
Solární panely: výkon max. 4500Wp tady řeším max.výkon a napětí Voc. Napětí Voc pro InfiniSolar 48V 3kW plus je max. 500Voc nemůžu najít řešení maximální využití Wp a Voc okolo 400Voc při použití co nejmenšího množství panelů.
Baterie: pro začátek SinLion-SL4850 Can 48V 2,5kW nebo PylonTech US 2000 Plus 48V 2,4kW. Baterie se budou postupně přidávat dle fin.možností.
V první etapě nechci utratit příliš mnoho peněz rozpočet je do cca 150tis Kč a potom budu přemýšlet o dalším rozšiřování a komponenty by měly další rozšíření umožnit.
Za každou připomínku a radu jsem rád.
Libor45
Libor45 píše:Ahoj, to není problém, ale při 10 panelech 330Wp nedosáhnu max.4500Wp InfiniSolar 48V 3kW plus kterého bych chtěl dosáhnot. Potřebuji nějak vymyslet kombinaci panelů aby se daly dát do sestavy max.4500Wp a Vop400V.
Dík za odpoveď Libor
xmasin píše:Já bych začal analýzou spotřeby v domě. Na co všechno se používá elektřina? Topí se s ní, ohřívá teplá voda? Jaká je roční spotřeba a jaký tarif?
3F systém se obvykle nevyplatí, spíš bych šel cestou 1F systému a na tuto fázi popřepojovat maximum spotřebičů.
Kromě toho Infini nezaručuje bez přetokovost a tudíž musí byt souhlas provozovatele DS. Spíš bych použil Axpert King / MPP Solar PIP MK.
Libor45 píše:Dobrý den,jsem zde nový a proto si nechám poradit(Co nevíš na to se zeptej).
Mám v plánu výstavbu hybridní FVE (žádné přetoky) na rodiném domě. Ve finálním stádiu 3f x 3kW. Budu stavět po fázích, nejprve 1.fázi a potom budu pokračovat v budováním dalších fází.
Má představa s složení FVE je taková.
Hybridní měnič InfiniSolar 48V 3kW plus. (dá se dát do sestavy na 3f)
Solární panely: výkon max. 4500Wp tady řeším max.výkon a napětí Voc. Napětí Voc pro InfiniSolar 48V 3kW plus je max. 500Voc nemůžu najít řešení maximální využití Wp a Voc okolo 400Voc při použití co nejmenšího množství panelů.
Baterie: pro začátek SinLion-SL4850 Can 48V 2,5kW nebo PylonTech US 2000 Plus 48V 2,4kW. Baterie se budou postupně přidávat dle fin.možností.
V první etapě nechci utratit příliš mnoho peněz rozpočet je do cca 150tis Kč a potom budu přemýšlet o dalším rozšiřování a komponenty by měly další rozšíření umožnit.
Za každou připomínku a radu jsem rád.
Libor45
Brbla píše:Jen taková "málá finanční" - GoodWe GW10K-ET se dá sehnat v bundlu s pylonama (4 až 7), bms a kabelama, ten čtyřcihlovej se dá +/- pod 200 kKč.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků