Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob pro 07, 2019 12:15 pm
Konkrétně tuhle vrtuli jsem z legrace koupil, tedy třílistou.Za ty peníze to mohu někam na chatu na udržování baterek vřele doporučit.Bez ohledu na to, jak moc nekorektně to vypadá, to zcela korektně dává při 5m/s kolem 30W.S dodávaným regulátorem.Při 8m/s je to kolem 100W.Deklarovaných 400W to nedá, ale za ty peníze ať se to tam klidně točí.vlkazajac píše:Ad 3. kybosovho príspevku treba brať vážne.
"...ak nevím, jestli se mám odvážit risknout https://www.aliexpress.com/item/600W-ma ... 62323.html, nebo máte případně něco jiného vyzkoušeno...."
To je cesta zlým smerom. Ak sa pozriem na odvrátený list päťlistej vrtule, tak tam vidím podivné tvary už od koreňa listu. Výrobne lacný plast, ktorý ustupuje požiadavke aerodynamickej kvality dosť výrazne. Treba hľadať vrtuľu s korektným profilom.
Z hľadiska rýchlobežnosti aj vyvažovania by bola výhodná dvojlistová vrtuľa. Má ťažší rozbeh, ale je účinnejšia a dosahuje lepšiu rýchlobežnosť. Lenže tu je zásadný a overený problém - je hlučnejšia vďaka vplyvu harmonických frekvencií. Takže trojlistová je optimum, ktoré nič neprekoná.
Tiež tupé konce listov sú jasný prejav neznalostí, leteckí modelári z Hornej Dolnej vedia, ako to má byť.
KUTIL píše:Pre marsal-tie otáčky sú za sekundu?
fugas píše:Konkrétně tuhle vrtuli jsem z legrace koupil, tedy třílistou.Za ty peníze to mohu někam na chatu na udržování baterek vřele doporučit.
fugas píše:Jasně.Nečekej zázraky.Zpracování velice dobré.Tiše nebude žádná vrtule bez ohledu na všechny teorie o účinnosti.Když nic jiného, postará se o to indukovaný odpor.
EDIT.Ta vrtule je opravdu z plastu.Konce kmitají a tím se to samozřejmě zhoršuje.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: SpiderLing [Bot] a 0 návštevníků