Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř říj 21, 2020 5:07 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
Předchozí

Re: Studer informacie

Příspěvekod MareC3k » ned říj 04, 2020 9:14 pm

Ak by niekto potreboval ku studerom aj displej RCC-03, tak sudruhovia v cine ponukaju za par penazi, dokonca s dopravou cez dhl. Od objednania ho asi za tyzden priniesol kurier /bez akehokolvek preclievania/.
https://www.aliexpress.com/item/1005001302811402.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dpm03Bz
Po starte ukazuje logo fangpusun, ale vsetko funguje paradne...
dokonca dnes som mu nahral posledny fw od studeru a uz startuje so studer logom :D
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 471
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Studer informacie

Příspěvekod oscar » pon říj 05, 2020 8:09 pm

som trosku sklamany z BSP 500 {6059} Max battery charge current je mi sice fajn, ale to som ani nepotreboval, lebo mam akurat tolko panelov aby som baterku nevedel moc rychlo nabit.
Maximalny vybijaci prud nikde nie je a to je prave to, co mi dava vacsi zmysel a co treba regulovat, lebo nie je jedno ci svieti slnko a mam 6kw zataz (4kw z panelov+2kw z baterky), alebo bez slnka (4kw z baterky, 2kw z DS) :?
oscar
 
Příspěvky: 41
Registrován: ned říj 14, 2018 5:53 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » pon říj 05, 2020 8:54 pm

oscar píše:som trosku sklamany z BSP 500 {6059} Max battery charge current je mi sice fajn, ale to som ani nepotreboval, lebo mam akurat tolko panelov aby som baterku nevedel moc rychlo nabit.
Maximalny vybijaci prud nikde nie je a to je prave to, co mi dava vacsi zmysel a co treba regulovat, lebo nie je jedno ci svieti slnko a mam 6kw zataz (4kw z panelov+2kw z baterky), alebo bez slnka (4kw z baterky, 2kw z DS) :?

Jedině by musel proud z baterie umět ovládat AUX1 výstup.Což bohužel není možné.
Baterie by standardně měly být dimenzované tak, aby maximální odběr měniče pro ně nebyl závažný problém.
Potom jedině ovládat externě remote control přes nějaký proudový senzor. A v případě většího proudu z baterie zapnout transfer relé. Není to ideální, ale asi jiná možnost moc není.
Na druhou stranu pokud nebudeš mít z měniče žádný odběr a budeš v plném svitu dobíjet baterii 4kW, tak to taky nebude asi úplně fajn, když 4kW odběr z baterie je problém. Většinou bývá max. nabíjecí proud pro baterie menší než max. vybíjecí. Je to tak u většiny typů baterií.
Pokud max. nabíjení musíš kvůli malé kapacitě baterie omezovat, tak to taky není úplně fajn a něco pak necháváš na střeše, pokud to neřešíš nějakým vytěžovačem, který je řízen max. nabíjecím proudem.
Zkrátka k určitému množství panelů a určitému výkonu měniče je třeba mít dobře dimenzovanou baterii. Ale to je zase o penězích. To se tu vlastně řeší pořád.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 504
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » úte říj 06, 2020 5:23 am

Řeší to pořádná BMS. Já si v Batriu nastavím max nabíjecí a max vybíjecí proud a celý systém se podle toho řídí.
redcrown
 
Příspěvky: 805
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » ned říj 18, 2020 8:19 pm

Definitivne mozem potvrdit, ze cez XCom 232i je mozne nastavovat aj Installer parametre. Da sa na to napriklad pouzit command line utilita scom.exe (z popisu komunikacneho protokolu k XCom232).
Tu je priklad faktory resetu XTM/XTH (prveho) ak xCom je na porte COM4 (vsetko v jednom riadku):

scom.exe --port=COM4 --verbose=3 write_property src_addr=1 dst_addr=101 object_type=2 object_id=1287 property_id=5 format=INT32 value=1

POZOR prikaz sa vykona bez varovania!!! (niekedy ho treba spustit aj dva krat ak prvy krat nie je akceptovany)

Dalej som nameral zaujimavy ukaz, ak je zopnute transfer rele, aktivne batery priority a aktivny boost, zakazany charger, je nizky odber na vystupe, napatie baterie blizke napatiu pre zaciatok battery priority, tak tecie do baterie prud cca 0,4A (menic nabija bateriu z DS). Vyzera to, ze to suvisi s boost-om. Ze by to bola chyba kalibracie? Ak ano ako sa robi? Menic ukazuje prud baterie 0, ale BSP to eviduje, a potvrdzuje to aj kliestovy merak.
1770Wp monokryštál + PIP4048MS + XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 679
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Předchozí

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'