Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát srp 14, 2020 3:16 am


Studer informacie

Regulátory Studer
Předchozí

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » pon črc 06, 2020 8:36 pm

Ne. Bude to bráno jako ovlivnění měření spotřeby v odběrném místě+mechanické poškození stanoveného měřidla. S patřičným flastrem.
Pokud na protokolu o výměně elektroměru není žádný stav registru 2.8.0 (dodávka energie do elektrizační soustavy), pak si velmi dobře tento papír schovej. Hlídej jej jako oko v hlavě. A při případné kontrole zatloukat, zatloukat, zatloukat. ("Nerozumím tomu", "nepamatuji si", "nevím", "bez svého právního zástupce Vám neřeknu ani slovo")
Také si hlídej faktury zdali se na nich neobjeví nějaké cifra. Pokud by se objevily nuly, tak okamžitě reklamovat!
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod dumi » pon črc 06, 2020 8:44 pm

Cisla, muly, reklamovat? Co to?

Jinak ja bych nevrtal elektromer ale.plech rozvadece prednim. zitra vytofim.
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1739
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » pon črc 06, 2020 8:52 pm

Ano, nuly reklamovat. Trvat na tom, že tam nebude nic jako na protokolu, nebo tam budou pomlčky na znamení že se s tímto nepracuje. Nebo vyjádření distributora, že nuly nejsou stavem měřidla! Právě nuly v roce jednom v příštím roce mohou znamenat osolení za dodávku. Nuly nejsou na displeji ověřitelné, nemají na faktuře tedy co dělat. Ať se k tomu případně vyjádří povolanější právník. Díra v plechu rozvaděče je problém - neoprávněný odběr!
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod tomas » pon črc 06, 2020 9:44 pm

V nových elektroměrových skříních žádný plech ani sklo před elektroměrem není, takže tlačítka na elektroměru jsou přístupná. Teď už ani do takových skříní snad ani 4Q nenamontují. Ale v době kdy to ještě montovali i do takových skříní a data nebyly v OTE a výrobce je musel vykazovat (nalistovat ručně v registru elektroměru) tak jsme ty skříně museli upravit tak, aby byli tlačítka elektroměru přístupné. Vrtali se tedy dírky nebo se odstraňovalo to sklo, upravovali zakrývací plechy a pod... Ale vždy to muselo být tak, aby jiný zásah nebyl možný než jen na ty tlačítka.

A pokud v protokolu o výměně elektroměru není stav dodávky a ani na žádné faktuře, nebo to dokonce elektroměr nezobrazuje, tak nic za dodávku nemohou účtovat. Stačí říct že nevíte o co jde, nerozumíte tomu a že to tam už mohlo být, protože na protokolu o výměně elektroměru to není a nebo jste si správnost vyplnění protokolu nemohl nijak zkontrolovat když to elektroměr nezobrazuje.
Ovšem pokud budete s ČEZkým komandem NTZ stát u mechanického elektroměru který se zrovna točí opačně (jak se již tady stalo), tak to neukecáte pokud se nezjistí že je vadný elektroměr. V tomto mají výhodu ty digitální ;)
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1991
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » úte črc 07, 2020 7:24 pm

jak je na tom elektroměr ZE312? Dá se něčím přečíst registry?
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 566
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » stř črc 08, 2020 8:17 am

Je mozne studer nakonfigurovat tak aby pri zopnuti transfer rele (pokles SOC, pretazenie) sa automaticky zakazal invertor {1124} false? Dosiahol by sa tym stav, ze bud sa ide z menica, alebo len z DS, bez pricucavania a teda moznych pretokov.
1770Wp monokryštál + PIP4048MS + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 548
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod brumlaj » stř črc 08, 2020 9:29 pm

Parametr 1539 - ale musíš mít správně nastavenu logiku RE
edit: aha, asi RE používáš na vypínání TR, takže bys potřeboval invertovaný 1539. Asi jsem plácnul nesmysl. Škoda, že je pouze jeden RE.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod luge » pát črc 24, 2020 11:12 pm

luge píše:Kontrolni otazka.
Zaznamenal niekto z majitelov menica Studer XTM,XTH zapojeneho v hybridnom rezime - privedena DS do menica pretok do siete? Ja som za nieco cez 6 rokov v hybride bez pretoku.

Takze zatial nikdo konkretne nemal problem s pretokom do DS pri pouziti Studer,nikdo realne nebol pokutovany alebo upozorneny a nikomu nebuchalo komando na dvere?Nebo nikdo neuziva smarboost?
luge
 
Příspěvky: 674
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » ned srp 09, 2020 8:29 pm

luge píše:
luge píše:Kontrolni otazka.
Zaznamenal niekto z majitelov menica Studer XTM,XTH zapojeneho v hybridnom rezime - privedena DS do menica pretok do siete? Ja som za nieco cez 6 rokov v hybride bez pretoku.

Takze zatial nikdo konkretne nemal problem s pretokom do DS pri pouziti Studer,nikdo realne nebol pokutovany alebo upozorneny a nikomu nebuchalo komando na dvere?Nebo nikdo neuziva smarboost?


Od října 2016 do ledna 2019 na 4Qelměru nepřibyla ani 1kWh.
V lednu 2019 jsem si hrál s nastavením parapetrů 1522 GRID-FEEDING a natočil 1kWh dodávku do sítě-viz můj kentář z března 2019. To bylo testováním nastavení měniče.
Od toho ledna 2019 do dnes , srpen 2020 zase dodávka do sítě na 4Q je 0kWh.
(už jsem nedělal žádné blbinky -testy s 1522)
Přes zimu jedu pořád přes měnič společně se sítí. Od jara do podzimu pouze přes smartboost přisosávám. :))
Dle mé zkušenosti Studer XTM 4000 do sítě nepustí nic co dokáže 4Q elměr změřit. :yes:
milhaus
 
Příspěvky: 131
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » pon srp 10, 2020 8:48 am

Díky, milhaus, ani nevíš, jak se mi zrovna tato informace hodí. Pokud by to ještě někdo potvrdil, bude to super.

Zrovna jsem zavřel oči (nevím jestli i mozek - zdravím otu) a objednal díky tipu LukášeK (Lukáši, díky moc, dávám to sem opakovaně, protože si myslím, že je škoda, aby to zapadlo: http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=51&t=5722&p=129262&hilit=secondsol#p129262)

Takže nemusím dělat DC coupling, ale tři kousky XTM-4000 48V dám prostě paralelně do jedné fáze, do hybridního zapojení včetně AC DS a kraaaasně to pojede bez přetoků? Tak to už bude snad skoro ráj.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 487
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » pon srp 10, 2020 9:02 am

Pozeram ze nas je viac co prechadza/prejde z axperta na studer. Ja teraz riesim teoreticku dilemu ci zostat pri jednej faze kde momentalne max prikon moze byt 4,5kW s tym ze rura (2,5kW) je extra priamo na DS. Ak by som presiel na 2 fazy, rozhodil by som umyvacku a pracku na rozne fazy plus k jednej by som pridal aj ruru.
Rozmyslam aj nad tym ze na jednu fazu dat spotrebice ktore by ustali stand by mode menica (pracka, umyvacka) a na druhu dam zvysok domu a ruru. Rura ma LED hodiny a tie sa resetnu po vypadku napajania, inak by to bol super kandidat na stand by mode.
Z DS mam sice 3x25A, ale uz aj 4,5kW je skoro 20A, a najma v zime je bypass bezny.
1770Wp monokryštál + PIP4048MS + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 548
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Předchozí

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'