Výpadky chrániče při odpojení elektřiny
Zabezpečení systémů proti přepětí, úderu bleskem, svodiče napětí, hromosvody, proudové ochrany, jištění, pojistky, bezpečnost elektrických zařízení, zkušenosti, rady, doporučení.
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: Výpadky chrániče při odpojení elektřiny
Me to dela jeden chranic, kde mam pracovnu a haldu IT techniky a tedy spoustu EMI filtru. Podle me to dela proste leak pres kondenzatory filtru.
-
- Lokalita: Usteckoorlicko
- Výkon panelů [Wp]: 12360
- Kapacita baterie [kWh]: 10?
Taky me dlouhodobe trapi vypadky dvou jednofazovych chranicu OEZ LFE 25A. Situace: provoz na ds, zapnu hlavni vypinac na privodu za kterym jsou chranice a cca kazde treti zapnuti vypadne chranic, nekdy oba.
Vcera jsem byl doma sam, tak jsem vyvody z jednoho chranice cely rozkopal a promeril megmetem pe-n, pe-l se zapojenymi spotrebici, vse ok. Zahada. Vzpomenul jsem si, ze mam doma starsi chranic NOAK, zapojil jsem ho, cvakam jak prdlej a nevypadnul. Dnes jsem si z prace pujcil funglovy jisticochranic SCHRACK a taky ok.
Nechci si myslet, ze je to vlastnost chranice OEZ, ale....
Vcera jsem byl doma sam, tak jsem vyvody z jednoho chranice cely rozkopal a promeril megmetem pe-n, pe-l se zapojenymi spotrebici, vse ok. Zahada. Vzpomenul jsem si, ze mam doma starsi chranic NOAK, zapojil jsem ho, cvakam jak prdlej a nevypadnul. Dnes jsem si z prace pujcil funglovy jisticochranic SCHRACK a taky ok.
Jinko 225 W / 6,075 kWp, GWL/Sunny Mono 310Wp / 2,79 kWp, Energetica 385 Wp / 3,495 kWp
PIP 5048 MG, Fangpusun MPPT150/60TR, Epever 4415
li ion 350 Ah@58V, ICC@rpi3+, celkem instalováno 12,36 kWp, 460 m.n.m.
-
- Lokalita: Praha
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Já nakonec problém vyřešil zapojením čerpadel mimo chránič. Od té doby je klid a i intenzivní přepínání na FVE ok. Na značce asi nezáleží. Grundfos mi úspěšně vyhazoval chránič od Schneider posledních 15 let a teď ho nedával ani Oez, takže ten frekvenční měnič je evidentně nemá rád.
Hlavní problém byl velké kalové čerpadlo v nádrži na ČOV, to už sestřeluje chránič hned. Jelikož je utopené v nádrži plné *****, tak ho nechám shořet a koupím jiné. V tom bordelu nic nevydrží.
Hlavní problém byl velké kalové čerpadlo v nádrži na ČOV, to už sestřeluje chránič hned. Jelikož je utopené v nádrži plné *****, tak ho nechám shořet a koupím jiné. V tom bordelu nic nevydrží.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Lokalita: Usteckoorlicko
- Výkon panelů [Wp]: 12360
- Kapacita baterie [kWh]: 10?
Dnes jsem s velkou zvedavosti vymenil zminovane cca 5 let pouzivane chranice OEZ za nove koupene NOARK. A, nepadaji. Namontoval jsem automaticky prepinac siti, kvuli kteremu jsem to vlastne vse delal a taky bez vypadku. Tak nevim, co si o tom mam myslet. Kdyby mi to nekdo vypravel, neveril bych mu.lemra79 píše: ↑pon pro 16, 2024 7:42 pmTaky me dlouhodobe trapi vypadky dvou jednofazovych chranicu OEZ LFE 25A. Situace: provoz na ds, zapnu hlavni vypinac na privodu za kterym jsou chranice a cca kazde treti zapnuti vypadne chranic, nekdy oba.
Jinko 225 W / 6,075 kWp, GWL/Sunny Mono 310Wp / 2,79 kWp, Energetica 385 Wp / 3,495 kWp
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Texasané si s výpadky elektřiny poradili po svém
od karelkilian » » v Magazín MyPower.CZ
Texasané si s výpadky elektřiny poradili po svém
- 28 Odpovědi
- 2944 Zobrazení