Victron MultiPlus II se po zapnutí přepne na DS a nabíjí
Měniče Victron
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Victron MultiPlus II se po zapnutí přepne na DS a nabíjí
Ahoj,
asi po týdnu jsem včera zapnul měniče a zajímalo by mě, jak předejít tomu, že se defaultně přepnou na DS a začnou nabíjet baterku. Ta paradoxně byla na 100%.
Přepínání na DS i nabíjení mám řízené přes NR, funguje to super, ale to chování MP2 hned po zapnutí nevím jak ovlivnit. Přes NR se mají na DS přepnout jenom pod 30% SOC.
Teď je občas vypínám, protože vyžírají baterku a při té bídě venku se přes den nedobije ani režije.
asi po týdnu jsem včera zapnul měniče a zajímalo by mě, jak předejít tomu, že se defaultně přepnou na DS a začnou nabíjet baterku. Ta paradoxně byla na 100%.
Přepínání na DS i nabíjení mám řízené přes NR, funguje to super, ale to chování MP2 hned po zapnutí nevím jak ovlivnit. Přes NR se mají na DS přepnout jenom pod 30% SOC.
Teď je občas vypínám, protože vyžírají baterku a při té bídě venku se přes den nedobije ani režije.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Lokalita: Olomouc
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 3360
- Kapacita baterie [kWh]: 6,1
- Chci prodávat energii: NE
Re: Victron MultiPlus II se po zapnutí přepne na DS a nabíjí
Pokud nepoužíváš nabíjení přes MP2, jako já, tak bych přes ve.config nabíječku úplně vypnul, ne jen dát proud na 0, ale úplně vypnout.
1080Wp jih sklon 90°, 2280Wp jih sklon 5°, Victron Smartsolar 100/20 a SmartSolar 150/45, Multiplus II 3000/48, Cerbo-S GX, Smartshunt, LiFePO4 48V 120Ah, JK-BMS.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Proč nabíjí ze sítě při přetížení? +bypass (Axp MKS III)
od hub.martin » » v Axpert
Proč nabíjí ze sítě při přetížení? +bypass (Axp MKS III)
- 5 Odpovědi
- 733 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od lzahradil
-
-
-
Nadšenec nabíjí Teslu přenosnými solárními panely
od karelkilian » » v Magazín MyPower.CZ
Nadšenec nabíjí Teslu přenosnými solárními panely
- 6 Odpovědi
- 1874 Zobrazení