Victron blackout
Diskuze o regulátorech Victron
-
- Lokalita: Čestice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 16700
- Kapacita baterie [kWh]: 77
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Victron blackout
Měl jsem 498,před týdnem jsem si ho nechal aktualizovat,byl to docela masakr to rozjet znova,teď mi nefungují přebytky správně.Sám Victron nedoporučuje,pokud vše funguje,aktualizovat měniče.
Jestli se problém s blackautem vyřešil, ještě nevím.Na grid to od aktualizace šlo jen chvíli a bez problému.
Na grid se to připojuje automaticky,ani si toho nevšimneme.Když spadne baterka na 20% nebo klesne napětí na 49V po nějakou dobu.
16,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-77 kWh LiFePo4
-
Super...
je dobre mit vsechny periferie kolem ridici jednotky aktualizovane ze stejneho obdobi.
Pak po letech provozu nenastavaji problemy typu .. jakmile se zakoupi novy prvek (regulator jiny menic atp..) ktery ma novejsi FW tak vas vesmes donuti provest aktualizaci plosne u vsech soucasti FVE Jsou to obecne zasady u tohto systemu.
Nevim odkud pochazi tato informace ze se nemaji aktualizovat vyrobky od Victronu (Victron nedoporucuje aktualizaci.). Jestli je to poznamka ze stranek profesional. Zde je jen poznamka ze to nema delat neproskolena osoba.
Nicmene : Jakmile zahajite zadost o podporu na vyrobky u Victronu tak prvni pozdavek je provest aktualizaci na posledni FW.
Kazdopadne take neaktualizuji (sw a jine aplikace ) v aute kdyz chci ven vyjet. A nedelam top kdyz tomu nerozumim.
Uplne nesouvisi s FW pro ridici jednotku v aute ale asi mesic zpet me navigace v jednom vetsim meste privedela na vlakove nadrazi kde byl asi drive podjez. a cca 700m pred vlakovym nadjezdem byl dostaven velky most nad kolejistem. Tak ono mit treba jednou za rok aktualizaci map neni uplne od veci
( Aktualizace map v aute VW je na samostatne tema. Predpokladam ze na tuto opraci je potreba take vyhrazeneho cloveka v autosevisu . )
je dobre mit vsechny periferie kolem ridici jednotky aktualizovane ze stejneho obdobi.
Pak po letech provozu nenastavaji problemy typu .. jakmile se zakoupi novy prvek (regulator jiny menic atp..) ktery ma novejsi FW tak vas vesmes donuti provest aktualizaci plosne u vsech soucasti FVE Jsou to obecne zasady u tohto systemu.
Nevim odkud pochazi tato informace ze se nemaji aktualizovat vyrobky od Victronu (Victron nedoporucuje aktualizaci.). Jestli je to poznamka ze stranek profesional. Zde je jen poznamka ze to nema delat neproskolena osoba.
Nicmene : Jakmile zahajite zadost o podporu na vyrobky u Victronu tak prvni pozdavek je provest aktualizaci na posledni FW.
Kazdopadne take neaktualizuji (sw a jine aplikace ) v aute kdyz chci ven vyjet. A nedelam top kdyz tomu nerozumim.
Uplne nesouvisi s FW pro ridici jednotku v aute ale asi mesic zpet me navigace v jednom vetsim meste privedela na vlakove nadrazi kde byl asi drive podjez. a cca 700m pred vlakovym nadjezdem byl dostaven velky most nad kolejistem. Tak ono mit treba jednou za rok aktualizaci map neni uplne od veci
( Aktualizace map v aute VW je na samostatne tema. Predpokladam ze na tuto opraci je potreba take vyhrazeneho cloveka v autosevisu . )
8,08kWp (V - 1,680kWp, J - 3,04kWp, Z - 3,36kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS
-
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
Čo ja viem, robil som to na e-golfe, nahral som súbory na SD kartu, strčil do slotu, na displeji ponúklo aktualizáciu a za hádam 20 minút bolo hotovo. Ale aj tak používam radšej Waze cez Android Auto.
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp 3x 2S3P, V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 11/2024 = 8.7 MWh AC
-
Ano,je to ze školení od Victronu.Tam aktualizace střídačů nedoporučují,pokud vše funguje dobře.Toto info je vztaženo jen na střídače.Na ostatní výrobky od Victrona ne.U ostatních produktů aktualizaci naopak doporučují.Ostatní aktualizace u mne proběhly v pohodě.U MPPT od té doby jedou sice při zátěži větráky naplno,ale protože to nemám v baráku, tak je mi to jedno a alespoň se neusmaží.Takže spokojenost.
-
Musím to tu oživit..problém blackout pokračuje i přes aktualizaci.8.až 13.listopadu jsme jeli na DS,jelikož jsme 10 dní slunce neviděli v kuse.Mlha.A už v noci z 8. na 9.11. to vypadlo hned 3x.Bez zátěže,přepětí na AC out.Tak jsem to přepnul natvrdo na DS a ok.Po šesti dnech zase z5.Mezitím jsem udělal údržbu,kdy jsem mj.prošel nastavení všeho.Taky k něčemu dobré.Furt to člověk odkládá,až bude hnusně...znáte to.
Poznatky:
Aktualizací se snížila spotřeba naprázdno.
Dokud byly měniče v konfiguraci 3xMPII třífázově,tak bylo vše v pohodě.Od doby,kdy je na každé fázi 2xMPII paralelně,tak to takhle náhodně blbne.
Má s tím někdo zkušenost?Vzhledem k velikosti systému jsem to letos řešil jen dvakrát.Jenže vžijte se do manželek.Sliboval jsem,že to bude mít vše bez starosti a ona měla najednou tmu a musela si to jít přepnout ručně na DS.Není na to zvyklá.
Jen dodávám,drtivou většinu roku,kdy jede elektrárna bez DS,není problém.Problém je jen když DS prochází skrz měniče.
Poznatky:
Dokud byly měniče v konfiguraci 3xMPII třífázově,tak bylo vše v pohodě.Od doby,kdy je na každé fázi 2xMPII paralelně,tak to takhle náhodně blbne.
Má s tím někdo zkušenost?Vzhledem k velikosti systému jsem to letos řešil jen dvakrát.Jenže vžijte se do manželek.Sliboval jsem,že to bude mít vše bez starosti a ona měla najednou tmu a musela si to jít přepnout ručně na DS.Není na to zvyklá.
Jen dodávám,drtivou většinu roku,kdy jede elektrárna bez DS,není problém.Problém je jen když DS prochází skrz měniče.
-
Asi to bude tim ze to je spatne nastavene nebo spatne zapojene .
Klasicke zapojeni 6 boxu v ESS funguje bez popisovnych problemu .
Osobne jsi myslim ze bez nahledu na FVE (konfigurace + fotodokumentace atp.. ) z toho bude popsany roman ale je zima tak proc se nebavit .
I Victron dovede pekne peklit.
Osobne jsi myslim ze bez nahledu na FVE (konfigurace + fotodokumentace atp.. ) z toho bude popsany roman ale je zima tak proc se nebavit .
8,08kWp (V - 1,680kWp, J - 3,04kWp, Z - 3,36kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS
-
- Lokalita: Liberec
- Výkon panelů [Wp]: 7820
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Jde ta snížená spotřeba někde exaktně měřit, nebo jen pocit z čísel v VRM?Pavel111 píše: ↑čtv lis 21, 2024 7:10 pmMusím to tu oživit..problém blackout pokračuje i přes aktualizaci.8.až 13.listopadu jsme jeli na DS,jelikož jsme 10 dní slunce neviděli v kuse.Mlha.A už v noci z 8. na 9.11. to vypadlo hned 3x.Bez zátěže,přepětí na AC out.Tak jsem to přepnul natvrdo na DS a ok.Po šesti dnech zase z5.Mezitím jsem udělal údržbu,kdy jsem mj.prošel nastavení všeho.Taky k něčemu dobré.Furt to člověk odkládá,až bude hnusně...znáte to.
Poznatky:
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
-
Pro MartinF:Nepoužívám ESS.Přesto dík za reakci.
Naposledy upravil(a) Pavel111 dne čtv lis 21, 2024 7:59 pm, celkem upraveno 1 x.
-
Pro Dagus:Neměřil jsem.Jsou to hodnoty z VRM.
-
Podivej se sem co jsem ti psal zde ...
----------------------------------------------------------------
Reputace: 6
Kontaktovat uživatele: Kontaktovat uživatele MartinF
Příspěvek od MartinF » ned říj 20, 2024 1:17 pm
Ahoj,
"
Victron elektrárna funguje dobře bez gridu.V momentě,kdy se na grid připojím,se náhodně ukáže chyba"přepětí na výstupu AC" a shodí to úplně vše,takže je tma.S tím jsem nepočítal...
"
Jak se pripojis na grid ? Muzes tuto sekvneci popsat ?
Tam je hlavne rozdil mezi tim kdyz vstup MP2 sleuje napeti na vstupu a pripoji rele a nebo tam pripojist vstup na tvrdo a pres stakac atp..
Jak je FVE nakonfigurovana ESS nebo je zde UPS mod ?
Prepdokladam ze mas v MP .-. FW 5xx ne starsi..
M.
-----------------------------------------------------------
Zde jsem se jiz dotazoval v jakem modu jedes a druha otazka popsat tu sekvnecni kdy k ni dochazi.
Je zde jen informace ze dochazi automaticky. Sleduji menice vstupni napeti ACin (nebo je nejak pripinas externe) ?
Dale v textu ktery popisujes je zde veta " teď mi nefungují přebytky správně." toto jsem uplne nepochopil.
Jestli jsou menice na siti (jen predem pisi ze neni podminkou aby bylo rele na ACin pripojeno ! ) dovedes vytorit takovyto graf ve VRM s napetim?
----------------------------------------------------------------
Reputace: 6
Kontaktovat uživatele: Kontaktovat uživatele MartinF
Příspěvek od MartinF » ned říj 20, 2024 1:17 pm
Ahoj,
"
Victron elektrárna funguje dobře bez gridu.V momentě,kdy se na grid připojím,se náhodně ukáže chyba"přepětí na výstupu AC" a shodí to úplně vše,takže je tma.S tím jsem nepočítal...
"
Jak se pripojis na grid ? Muzes tuto sekvneci popsat ?
Tam je hlavne rozdil mezi tim kdyz vstup MP2 sleuje napeti na vstupu a pripoji rele a nebo tam pripojist vstup na tvrdo a pres stakac atp..
Jak je FVE nakonfigurovana ESS nebo je zde UPS mod ?
Prepdokladam ze mas v MP .-. FW 5xx ne starsi..
M.
Zde jsem se jiz dotazoval v jakem modu jedes a druha otazka popsat tu sekvnecni kdy k ni dochazi.
Je zde jen informace ze dochazi automaticky. Sleduji menice vstupni napeti ACin (nebo je nejak pripinas externe) ?
Dale v textu ktery popisujes je zde veta " teď mi nefungují přebytky správně." toto jsem uplne nepochopil.
Jestli jsou menice na siti (jen predem pisi ze neni podminkou aby bylo rele na ACin pripojeno ! ) dovedes vytorit takovyto graf ve VRM s napetim?
-
I Victron dokáže peklit. Ano.Systém jsem si vytvářel sám na základě školení v německu a ani tam mi nikdo nedokáže říct,kde je problém.Jestli se na to cítíš,budu rád.Potřebuji nějaký konkrétní podnět.To,že je někde něco špatně zapojeno ať na mne nikdo nezkouší.Fotodokumentaci moc nevkládám.(ale mám)Myslím,že nemá užitnou hodnotu o tom,jak je to zapojeno.A nechci se chlubit.Pokud by byl zájem,mohu vytvořit vlastní vlákno...ale předem upozorňuji,že nemám moc času."6 boxu v ESS " je mi ůplně jedno.To já nemám.MartinF píše: ↑čtv lis 21, 2024 7:43 pmAsi to bude tim ze to je spatne nastavene nebo spatne zapojene .
-
Pro Martin F-dnes zase blackout.Ale z z jiného důvodu.Nízké napětí na bateriích v době,kdy už to bylo dobu od baterií odpojeno.Nesmysl.Dal jsem ti tam přístup,tak se vyjádři.Opět je to zhruba po dvou hodinách,co to přeplo na síť.(spíše náhoda)Ale chyba jiná.
Zajímavé je,že blackout byl na vteřinu v 21:00.Ale HDO signál máme 21:30 momentálně.
Zajímavé je,že blackout byl na vteřinu v 21:00.Ale HDO signál máme 21:30 momentálně.
-
- Lokalita: MY, SR
- Výkon panelů [Wp]: 10200
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Daj sem prosím ťa nejakú schému zapojenia a konfigurák z nastavení, lebo niečo tam máš zle, resp. nie úplne dotiahnuté do konca. Nemáš tam asistenta Ignore ACout alebo niečo podobné, aby sa si prepol na sieť v prípade potreby?
To prepetie na výstupe už máš odstránené?
To prepetie na výstupe už máš odstránené?
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp a 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah + JK BMS
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Nějaký chybový kód podle led diod? Typuji to na zarušený VeBus který je souběžně se silovými kabely. Firmware jsou předpokládám u všech stejný, taktéž i nastavení krom relé, tam by mohla být také chyba u nastavení relé. Jak se dvoupár ve třífázi konfiguruje pro relé?Pavel111 píše: ↑stř pro 11, 2024 10:18 pmPro Martin F-dnes zase blackout.Ale z z jiného důvodu.Nízké napětí na bateriích v době,kdy už to bylo dobu od baterií odpojeno.Nesmysl.Dal jsem ti tam přístup,tak se vyjádři.Opět je to zhruba po dvou hodinách,co to přeplo na síť.(spíše náhoda)Ale chyba jiná.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
Popravdě,LEDky jsem nezkoumal.V momentě,kdy byla v baráku tma, jsem ručně přepnul na DS.Bylo už po deváté večer a už nebyla chuť to zkoumat a systém se pak srovnal sám.FV nemám v baráku ale přepínač sítí ano.Jedu bez asistentů mně to stačí.Přístroje jsou nastaveny stejně a mají všechny aktualizaci na xx552.Měl jsem problém,když jsem to zdvojil,s přebytky.Neustále to cyklovalo.Až když jsem to učil syna,tak jsem si všiml,že jeden měnič ze šesti má odfajfkovaný Powerassistant.Po zrušení je vše OK.Tím chci naznačit,že čím víc komponentů,tím větší je prostor pro chybu.
-
Pavel111 píše: ↑stř pro 11, 2024 10:18 pmPro Martin F-dnes zase blackout.Ale z z jiného důvodu.Nízké napětí na bateriích v době,kdy už to bylo dobu od baterií odpojeno.Nesmysl.Dal jsem ti tam přístup,tak se vyjádři.Opět je to zhruba po dvou hodinách,co to přeplo na síť.(spíše náhoda)Ale chyba jiná.
Ahoj ...
Sorry ja jsem nechodim a nectu kazde vlakno. Pripadne do me tukni do PM ..
Vazade v PM jsem ti psal ze jsem ochoten ti zavloat pripadne pres viber signal whatsapppp telegram nebo telefon napomoc rychleji.
Jiz v odpovedi v PM jsem ti psal ze potrebuji vice dat nebo konfiguraky k vycteni te tvoji ezoteriky.
Take jsem ti napsal ze to pouzivas ponekud nestandartne. Osobne bych to takto nastave nemohl nechat u zakaznika.
Ale muzes to pouzivat jak chces..
Chyba za 11.12.2024 je uplne stejna jak posledni ppopisovana a na tu jsem ti jiz opovedel.
Pises ze pouzivas ESS nevim jak jej mas nastavene.
Odpovidas ..
------------------------------------------
Nabíječka je zakázaná.Nechci nabíjet z DS.
VE.Bus System [276] VE.Bus Error: VE.Bus Error 5: Overvoltage on AC-out 2024-10-26 23:17:42 46s
to právě taky nechápu.
K datu 11.12.2024 jen kratce ale vlastne porad stejne.
1 - Tva baterie je udrzovana na male kapacite. (Ano nepouzivas nabijecku )
2 - V dany cas se asi menice odpojuji na zaklade nizkeho napeti na DC sbernici. (menice se snazi dodat na vystup AC nejakou energii ale na DC neni jiz energi a bateri pada pod nastaveny prah.. Jestli je to SOC nebo napeti v menicich je otazkou )
3 - podivej se proc tam mas tolik alarmu.
5 - Na mereni SOC pouzivas shunt. Nemas v systemu BMS. Je dobre shunt u vypnute FVE zakalibrovat viz navod.
Jednou za cas baterie nabit do plny aby se obnovalila hodota SOC. Coz ted v dane obdobi je problem kdyz to resis jen z regulatoru. (Takze nektery den az budes mit v bateriich dostatek energi ze slunce ) Tak ty baterie dobij naseledne z elektriky at ten shutn ukazuje spravne hodnoty.
6 - Mam tam jeste otaznik u regulatoru ... atd..
7 - Zkusit se zamyslet kdyz se nepouziva nabijecka na DC je zapojeno 6 ks MP2- 5kVA z ceho ty menice vlastne ziji kdyz nesviti
Jestli jejich spotreba neni vetsi nez vyroba ze v danem obdobi ..
Asi se to chce zamyslet jak ten system provozovat. Odhadnuta hodnota SOC z shutnu pri 20proc muze byt celkem daleko od pravdy skutecneho stavu v baterii. Kazdopadne na dalsi vyjadreni klidne do PM jsem ti psal ze je potreba hlubsi popis zarizeni nebo telefonat idelane s nahledme na konfoguraci.
S uctem read ve VRM toho vidim jen cast.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
S tím že se shunt rozejde oproti skuteční kapacitě v baterkách není žádná diskuze, to je fakt, stejně jako třeba pylontech se rozjede taky... Mám z loňska log, jak během 4 hodin prakticky bez odběru (cca 9-10W, cerbo, mppt, wifi přes DC/DC najednou došlo k poklesu SOC o 60% a za další 3 hodiny k úplnýmu výpadku systému. Pylontech 2xUS3000...Tady to vypadá, že to napětí jde dolů až hodně zprudka, jestli je to 16s lifepo4, tak 48V už může být pro některej článek smrtelný...
P.S. včera jsem taky musel aktivovat síťovou nabíječku, protože moje DC spotřeba (2.5-3kWh) byla každej den o dost vyšší než co přišlo ze slunka. Měnič odpočívá, čeká na jaro škoda každé kWh, kterou sežere zbůhdarma...
P.S. včera jsem taky musel aktivovat síťovou nabíječku, protože moje DC spotřeba (2.5-3kWh) byla každej den o dost vyšší než co přišlo ze slunka. Měnič odpočívá, čeká na jaro škoda každé kWh, kterou sežere zbůhdarma...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Moderátor
- Lokalita: blízko Brna
Přimlouvám se o řešení problému zde, ne přes PM.
Pokud to chcete řešit soukromě, budiž, ale pak sem nemá smysl psát jen části, jen kousky, bez dalších souvislostí.
A že je k problému málo vstupních dat, tak to je bohužel u většiny dotazů ...
Pokud to chcete řešit soukromě, budiž, ale pak sem nemá smysl psát jen části, jen kousky, bez dalších souvislostí.
A že je k problému málo vstupních dat, tak to je bohužel u většiny dotazů ...
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
Je to ezoterika. Pavel ma skoleni na Victrony v Nemecku . Tak asi se to tam skoli nejak jinak. V CR ESS bez nabijecky u nas neskoli Ani Victron jako vyrobce nerika ze se ma vypinat nabijecka v ESS system.
Ve VRM mam dve FVE kde se provadi rizeni nabijeciho proudu v ESS "Az k nulove hodnote ! " Coz neni vypnuta nabijecka ale pomoci externich prikazu z vyssiho ridiciho systemu (ktery sleduje komplet FVE) .... po datove lince se meni hodnota nabijeciho proudu. (Coz je informace uplne mimo toto vlakno. )
Odbocim ...
FVE s 6 boxy (3f + 2P na fazi) nejsou nestandart.. Videl jsem jich nekolik a take jich mam ve VRM v nahledu nekolik. Jen to vyzaduje specificke nastaveni, zkusenosti s konfiguraci a instalaci v miste. Vysoky duraz na spravne zapojeni. V nekolika paraelnich zapojeni jsem byl svedkem ze se museli prepojovat dle doporuceni vyrobce. Opravovalo se po elektro firmach co bohuzel necetli navody a doporuceni atp.. Netvrdim ze Pavla ma FVE zapojenou spatne.
Jdu provest paraleni zapojeni na fazi s 4 - 5 boxy (celkem 12-15boxu) a funguji.
V predchozi opovedi v PM jsem psal ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odesláno: sob lis 23, 2024 6:56 pm
od MartinF
Jen letecky k tomu 8.11. rano
1 - jsou baterky cca na 20% SOC
2 - prijde nejaka zatez na AC cca 2kW na vstupu a ten vstup se propadne o nekolik V z 242V na 233V
3 - v dany okamzik se tam muzes podivat ze ty menice startuji k dodavce do site ze zacnou dotovat energi do vystupu
a v ten okamzik padaji protze nemaji energii na DC z baterke ktere jsou v alaremech.
Je to tam i v grafech ....prepinaji se do inverting mode
-------------------------------------
Nevim proc tam mas graf generator kdyz vstup mas definovany jako grid..
Zde to nejak nechapu v grafech neni nic.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vypnuti z 11.12. je stejna jako u predesleho z 8.11.2024
( Vzasade to chapu ... take v dany cas mam porad prazdne baterky a do toho to peceni . Hlavne ze mam asi 5 druhu testa a asi 30 druhu zakusku. Skoda ze ty vanoce nejsou v cervnu )
Cele mne to zaujalo ze zde plave informace "Overvoltage on AC-out". Coz je takova hadanka. Ale spise to prameni z urciteho abstraktniho zapojeni nebo divne konfigurace. Nasledne se spousti do logu alarmy ktere se obvykle neobjevuji.
Pavla jsem jiz drive pozdal o vetsi sdilnost informaci klidne i soukrome (bez vypisovani) . Odpovedi moc neprislo. Casem jsem take omezen. Pro mne je telefonat rychlejsi nez tu plnit forum. Hlavne se zde spusti plno nazoru od lidi kteri se vyjadri ke kusym informacim a nasledne se ztrati pocatek.
Pavel neprovozuje malou FVE ale spise vetsi a takove zarizeni jiz ma sve specifika.
Nejaka predvanocni rozvaha nebo posouzeni stavu konfigurace a zapojeni jde provest na zakladne dodanych informaci . V ramci nejakeho predvanocniho casu a zde na foru pro kolegu. Jinak mam podobnych zazitku s FVE za letosek celkem hodne a nepotrebuji vedet vsechno.
Neprovozuji ezo poradnu a nemam vesteckou kouli .. To je take i duvod proc se moc nevyjadruji k tematum vyroby panelu v noci . Zda je vyroba pri uplnku vetsi nez pod mrakem
To jiz necham na dalsich.
Cim vic informaci je k dispozici tim presnejsi je odpoved a rychlejsi naprava.
Ve VRM mam dve FVE kde se provadi rizeni nabijeciho proudu v ESS "Az k nulove hodnote ! " Coz neni vypnuta nabijecka ale pomoci externich prikazu z vyssiho ridiciho systemu (ktery sleduje komplet FVE) .... po datove lince se meni hodnota nabijeciho proudu. (Coz je informace uplne mimo toto vlakno. )
Odbocim ...
FVE s 6 boxy (3f + 2P na fazi) nejsou nestandart.. Videl jsem jich nekolik a take jich mam ve VRM v nahledu nekolik. Jen to vyzaduje specificke nastaveni, zkusenosti s konfiguraci a instalaci v miste. Vysoky duraz na spravne zapojeni. V nekolika paraelnich zapojeni jsem byl svedkem ze se museli prepojovat dle doporuceni vyrobce. Opravovalo se po elektro firmach co bohuzel necetli navody a doporuceni atp.. Netvrdim ze Pavla ma FVE zapojenou spatne.
Jdu provest paraleni zapojeni na fazi s 4 - 5 boxy (celkem 12-15boxu) a funguji.
V predchozi opovedi v PM jsem psal ...
Odesláno: sob lis 23, 2024 6:56 pm
od MartinF
Jen letecky k tomu 8.11. rano
1 - jsou baterky cca na 20% SOC
2 - prijde nejaka zatez na AC cca 2kW na vstupu a ten vstup se propadne o nekolik V z 242V na 233V
3 - v dany okamzik se tam muzes podivat ze ty menice startuji k dodavce do site ze zacnou dotovat energi do vystupu
a v ten okamzik padaji protze nemaji energii na DC z baterke ktere jsou v alaremech.
Je to tam i v grafech ....prepinaji se do inverting mode
-------------------------------------
Nevim proc tam mas graf generator kdyz vstup mas definovany jako grid..
Zde to nejak nechapu v grafech neni nic.
Vypnuti z 11.12. je stejna jako u predesleho z 8.11.2024
( Vzasade to chapu ... take v dany cas mam porad prazdne baterky a do toho to peceni . Hlavne ze mam asi 5 druhu testa a asi 30 druhu zakusku. Skoda ze ty vanoce nejsou v cervnu )
Cele mne to zaujalo ze zde plave informace "Overvoltage on AC-out". Coz je takova hadanka. Ale spise to prameni z urciteho abstraktniho zapojeni nebo divne konfigurace. Nasledne se spousti do logu alarmy ktere se obvykle neobjevuji.
Pavla jsem jiz drive pozdal o vetsi sdilnost informaci klidne i soukrome (bez vypisovani) . Odpovedi moc neprislo. Casem jsem take omezen. Pro mne je telefonat rychlejsi nez tu plnit forum. Hlavne se zde spusti plno nazoru od lidi kteri se vyjadri ke kusym informacim a nasledne se ztrati pocatek.
Pavel neprovozuje malou FVE ale spise vetsi a takove zarizeni jiz ma sve specifika.
Nejaka predvanocni rozvaha nebo posouzeni stavu konfigurace a zapojeni jde provest na zakladne dodanych informaci . V ramci nejakeho predvanocniho casu a zde na foru pro kolegu. Jinak mam podobnych zazitku s FVE za letosek celkem hodne a nepotrebuji vedet vsechno.
Neprovozuji ezo poradnu a nemam vesteckou kouli .. To je take i duvod proc se moc nevyjadruji k tematum vyroby panelu v noci . Zda je vyroba pri uplnku vetsi nez pod mrakem
To jiz necham na dalsich.
Cim vic informaci je k dispozici tim presnejsi je odpoved a rychlejsi naprava.
-
- Lokalita: MY, SR
- Výkon panelů [Wp]: 10200
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Mám podobné skúsenosti, ak niečo u Victronu nefunguje tak ako má, buď je to špatne zapojené alebo nastavené.
Victron ESS AC Coupling:
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14 Odpovědi
- 1546 Zobrazení
-