Opakované otázky na fóru

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
dumi
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 8:38 pm

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od dumi »

aha, takze aby pak dotycny z toho neco mel, tak to musi stejne za ty eura vymenit a ty poplatky zaplati on. Dobre vymyslene :D

nehlede na to, ze SEPA platby v bance a dokonce i prevod z banky do banky je u normalncih bank zdarma.

prevod v ramci banky je okamzite, narozdil od bitcoinu, kde za to platis pokazdy a kdyz zaplatis malo jeste to trva buhvi jak dlouho.
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od mypower.cz »

antoni_sk píše:2. Keby Admin, alebo rozumní a poverení členovia mohli užitočné príspevky, prípadne aj celé témy označiť ako napr. WIKI a skopírovať ich automaticky týmto do príslušného vlakna na "WIKI" tohto fóra...
Dobrý napad, ale mam lepsi. Kdyby to udelali primo ti, co jsou zdrojem kvalitnich textu a texty psali primo na wiki bez hnojicich se diskuzi, usetrilo by se mnoho prace a paleni mozku nad pochopenim, pretridenim, editaci, kopirovanim, a hlavne nasranosti samotnych autoru na to ze jejich pracne komponovane texty za kratky cas nejsou videt a dotazy na stejna temata se mnozi znovu. Je to primy dusledek metody podani textu takovymi autory.

Vymyslet a prehodit napad aby ho fyzicky realizoval nekdo jiny umime vsichni, ale udelat sam umi malokdo. Povereni clenove fora nebo admin musi mit cas. To ma v danou chvili predevsim autor textu, ktery kdyz vidi, ze to je obecne info pouzitelne dobudoucna, tak pokud ho napise do fora, kde zapadne odpadem, tak nevim jestli je to dobra metoda. Asi by chtelo prehodnotit a zkusit kvalitni autory pozadat aby neplytvali svou praci na neco co zapadne bordelem, ale na neco co bude stale videt a bude stale pouzitelne.Je to fakt spise na tech autorech. Nemaji li cas nebo naladu, tak to je smula. Muzou se neustalym psanim dokola a dokola vysilit k vycerpani ale nikdo s tim nehne jiny nez oni sami.

Pokud by se naslo z ceho autory financovat, rad je zafinancuju, ale sam musim delat na jinych projektech, eshopech a ruznych jinych vecech pro jine lidi co jsou schopni zaplatit, abych vyzil. Forum ziskove neni. Na to aby to zde fungovalo jako na dratkach a byla motivace delat veci, ktere jini chteji je zdejsi komunita bohuzel ochotna prilis malo investovat do fora, ale jinam investovat castokrat nema problem, coz je zvlastni, ale je to tak, tedy co se tyce investice do napadu na vylepseni, tak tam je to dobry. Co se tyce investice financni, je to katastrofa. Kdo z nas bude chodit delat pro jineho neco co on chce zadara? Nikdo. Možná nachvíli to jde, ale člověk potřebuje v tomto systému přežít a z modrých oči uživatelských, nebo z "Díky" člověk rohlík v obchodě nekoupí a nájem nezaplatí.

Takže buď se do práce zapojí zapálení autoři, nebo zaplacení autoři a komunita začne pravidelně financovat, nebo ti co mají zájem o informace a předkládají nápady jak by se to dalo vylepšit začnou tyto své nápady realizovat, nebo si za to zaplati a nekdo to zrealizuje za ne. Nebo vidí někdo jinou cestu? Stěžováním si na opakující se dotazy se to nevyřeší, to jako asi nepůjde.
Uživatelský avatar
Kobra23
Příspěvky: 449
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od Kobra23 »

Nechci do toho moc kecat, ale jsem zvyklý z jiného fóra, že admin pro fórum udělá Patreon a tam se pravidelně měsíčně přispívá.
Na konci roku napíše co kolik vše kolem fóra stálo a když něco chybí, tak se udělá vánoční sbírka a každý kdo chce pošle jednorázový dar.
Vždy se najde dostatek lidí co příspějí a fórum je v plusu. Jedině tak může přežít.
rokytna
Příspěvky: 177
Registrován: pát úno 14, 2020 8:35 am

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od rokytna »

Asi by chtelo prehodnotit a zkusit kvalitni autory pozadat aby neplytvali svou praci na neco co zapadne bordelem, ale na neco co bude stale videt a bude stale pouzitelne.
No jo, ale z toho bude mít někdo zisk (např. zobrazováním reklamy, více příchozích co si přes affiliate něco koupí atd.), takže by bylo minimálně fér takové autory zaplatit. Řekl bych že to není nejlepší to v tomto specifickém případě chtít zadarmo.

[rant]
Nebo obecně chtít na tom vydělat, to by už bylo jako např. na jiném, méně známém CZ blogu/fóru (jo třeba ten s ojetým bmw, plotem z betonu a bazénem z mountfieldu co se tak rád chlubí až je to trapné, ale takových na Netu bude)... ale je fakt že i třeba tomu někdo ty peníze pošle, tak proč to nezkusit pro MyP hmm... kdo nic nezkusí, nic nemá[/rant]
Kdo z nas bude chodit delat pro jineho neco co on chce zadara? Nikdo.
Celé open source je na tom založeno. Třeba Linux. Bez nároku na odměnu a otevřené a zadarmo pro všechny.
Ale s tou podstatnou podmínkou, že se na tom nikdo nesnaží vydělat, např. přidáváním reklamy atd.

Je to obtížně balancovatelné. Co je správné a co ne ?

Ale myslím že původní myšlenka (platný povzdech) Youdy v šumu a balastu zapadla.

Ideálně mít tady moderátora, který by byl dostatečně aktivní a včas zasáhnul.
To že něco bude na wiki... není samospásné, stejně tam ty lidi bude muset někdo odkázat.

A lidé jsou především leniví a místo aby si to tady nastudovali a prohledali fórum, tak raději znovu a znovu napíší stejné dotazy. To bude to jádro problému, jestli ten originál dobře čtu. Ne to, že by někdo někoho plísnil za nějakou skutečnou snahu něco vyzkoušet.
ostrovní FVE
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od youda »

Přátelé,
vyrojilo se nám tu několik pupínků, tak se na ně pojďme podívat. Osobně jsem identifikoval bolestivé oblasti dvě a pro přehlednost je rozdělím do dvou samostatných postů:

Financování fóra

Předně musím říct, že mne trochu zamrzela Adminova slova. Hlavně sdělení, že zdejší komunita by chtěla inovace, ale není ochotna Admina v péči o fórum finančně podpořit. Sám se totiž také považuji za člena komunity a pokud se dobře pamatuji, tak jsem pár vylepšení navrhoval a u několika jsem sám nabídnul, že jejich realizaci finančně podpořím. Většina z toho se Adminovi implementovat povedla a já slovo dodržel také: Krámy, které jsem rozdal v sekci "bazar / daruji", s tím že místo poštovného mají příjemci poslat pár korun Adminovi, už ani nepočítám. Poslední dva roky jsem stejně kašlal na to, abych tam ten dovětek o poštovném psal. Bazarová sekce "daruji" se mezitím naplnila nabídkami mnoha dalších uživatelů a pokud by každý z příjemců Adminovi tu stovku poslal, hned by roční účetnictví fóra vypadalo lépe: https://forum.mypower.cz/viewforum.php?f=50

Dále pak, pokud si pamatuji správně, tak například Marsal64 věnoval poměrně velkou částku, aby pečínku na posledním srazu měli všichni zdarma. Já na jednom starším srazu, také objednal část grilovačky. Tyto dva případy sice nejsou sponzorováním Adminovy péče o fórum, nicméně snad dokazují, že pokud něco dává smysl, lidé nemají problém pustit chlup.

Že affiliate program a bannery asi moc nevynáší, to si dovedu představit. Jsme totiž v ČR a navíc na poměrně úzce zaměřeném serveru. MyPower prostě nikdy nebude mít návštěvnost jako Seznam.cz. V této souvislosti by možná dávalo smysl, vykašlat se na nuzné příjmy z prokliků a návštěvnosti, vykašlat se na honbu za počtem přihlášených uživatelů a místo toho zavést přístup placený. Ano, návštěvnost spadne na zlomek, ale bude to mít hned několik pozitivních efektů:
  • Zlomek návštěvnosti bude vyžadovat jen zlomek HW, myšleno výpočetní síly, paměti a datového přenosu.
  • Uživatelé, kteří uhradí roční poplatek, si budou fóra více vážit. Protože pokud je něco zadarmo, je lidská vlastnost si toho moc nevážit.
  • Pokud se výše ročního příspěvku nastaví správně, dostane se forum do pěkného zisku.
Samozřejmě, je otázkou jaké technické řešení zvolit, aby obsah fóra byl stále indexovatelný vyhledávači, ale zároveň, aby nově příchozí měli výraznou motivaci se registrovat pro placený přístup.

Věřím, že na všechny technické, účetní i další problémy, spojené s přechodem na placený přístup, již na světě existuje řešení.

Admine,
zakládal jsi již v minulosti anketu, zda-li by uživatelé byli ochotni přejít na placený přístup a jaká částka by pro ně byla akceptovatelná? Pokud ano, můžeš prosím uvést odkaz?

Já s placeným přístupem nemám problém. Dokonce, pokud to bude znamenat, že rozumné návrhy na inovace budou implementovány mnohem častěji než nyní, tak bych klidně platil třeba 1000 Kč ročně. Jediný problém asi je, že pro ostatní by 1000 Kč ročně byla částka již příliš vysoká. To se ale nedozvíme, pokud se všech uživatelů nezeptáme.

Co třeba pop-up okno s odkazem na anketu, které se bude měsíc nebo dva objevovat při každém otevření fóra?
Jsem ochoten tvorbu pop-up okna, vytvoření ankety a zpracování výsledků, financovat částkou 1000 Kč.

Ty peníze leží na zemi, stačí je zvednout.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od youda »

Wiki, aneb znalostní databáze

Před sepsáním této odpovědi, jsem si pečlivě přečetl můj "povzdech" a také obě Adminovy reakce: Zde jsem se musel usmát od ucha k uchu, neboť já i Admin děláme tutéž chybu:
  • Já dokola vzdychám nad tím, že tu s nováčky neustále řešíme slepé cesty.
  • Admin se nás všechny dokola snaží přesvědčit, abychom tvořili Wiki.
Jak vidno, ani jedno nikam nevede. Svým povzdechem jsem tentokrát nežádal vyřešení situace. Naopak. Sepsal jsem v "povzdechu" pár nejčastějších slepých uliček a pokud od nynějška na fóru opět narazím na někoho, kdo si radostně vykračuje směrem do jedné z těch uliček, předám mu odkaz právě na tento "povzdech":
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?p=131831#p131831

Pokud jde o Wiki, mám trochu problém s tím, aby právě ti, kdo jsou ochotni ostatním poradit (a nejsem to zdaleka jen já), byli "trestáni" tím, že jim bude vštěpována morální povinnost svoje moudra sumarizovat do Wiki. Jak vidno, do Wiki se nechce psát skutečně nikomu a to přes opakovaný apel jak Adminův, tak i mnoha uživatelů.

Důvody odporu ostatních k Wiki neznám, ale má osobní nechuť je dána tím, že se mi prostě nelíbí design, forma, vzhled a celý ten systém, říkejme tomu jak chceme. Tak jako každý uživatel výpočetní techniky jsem pohodlný a moje maximum je sesmolit standardní příspěvek v tomto phpBB rozhraní, na které jsem si tak nějak zvykl z tohoto i z jiných fór. Naopak z Wiki se mi dělá nevolno.

Druhým důvodem mého odporu k Wiki je, že jsem zvyklý komunikovat, interagovat, naslouchat, dělat si poznámky a pak čmárat na whiteboard a společně s ostatními se dobrat řešení. Wiki ale není o komunikaci. Je to mlčící prostor bez identity, bez výzvy a bez pocitu uspokojení:
http://wiki.mypower.cz/

Princip Wiki pro mne prostě není dostatečně sexy. A evidentně není dostatečně sexy ani pro ostatní tvůrce. Pokud bych měl zájem o tuto formu projevu, asi bych spíše sepsal brožuru typu "FVE for Dummies", nebo někomu zaplatil, ať mi vyrobí vlastní webovou stránku v líbivém a moderním designu, kterou bych poté naplnil informacemi.

Pokud někdo chce do zdejší Wiki přepisovat některé z mých příspěvků, nemám s tím vůbec problém. Dokonce si myslím, že by nebylo od věci zrealizovat konečně přechod na placený přístup k fóru a poté najmout CopyWriterku na rodičovské dovolené, která by aktivně (např. za pomoci chytrých filtrů) vyhledávala přínosné příspěvky VŠECH uživatelů a do Wiki je konvertovala.

I tak bych se ale přimlouval za podstatnou změnu designu Wiku, ať to trochu vypadá.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od diablo007 »

Asi bych tuto debatu oddělil od youdova domovského témata a přesunul jinak skoda to zde plevelit.
Jinak pokud jde o pomoc adminovi tak teď jsi vyhlásil workshop wood . To že již jeden proběhl z mého napadu a ty místo práce se dřevem jsi mohl pracovat na počítači beru jako přínos pro fórum i když ne přímo hotovosti na účte věřím tomu že co jsme stihli udělat dřeva by jsi sám dělal mnoho dní možná týdnů ono to precijen ve více lidech jde lépe než v jednom plus sem něco dovezl už suchého aby jsi nepálil mokré. Já osobně raději přispějí něčím co má pro tebe hmotný přínos a to drahocenný ušetřený čas který jak ty říkáš jsou peníze.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od diablo007 »

Jinak jedná z možností jak finančně přilepšit fóru je zpoplatnit konzultace těm lidem co přišli vyřešit instalaci od firmy co jí nedotáhli jak měli a pak už je tu nikdo neuvidí. Když by si pozvali firmu co by jim ty měniče nastavila jak má být nechají tam tisíce tady to mají zadarmo a vrátí se jedině az budou něco potřebovat. Pro fórum byl přínos nula polep ne několik tisíc ne li více.
Uživatelský avatar
Kobra23
Příspěvky: 449
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od Kobra23 »

youda píše:Já s placeným přístupem nemám problém. Dokonce, pokud to bude znamenat, že rozumné návrhy na inovace budou implementovány mnohem častěji než nyní, tak bych klidně platil třeba 1000 Kč ročně.
Navrhuji 100 Kč/měsíc = 1.200,- ročně. Jsem zvyklý za kvalitní informace platit a zde je spousta kvalitních informací. Bohužel je zde taky spousta balastu, kterou by ten placený vstup značně odfiltroval a tím mi ušetřil čas a čas = peníze.
Vždyť se to může přece na zkoušku zapnout jen na 1 měsíc za 100 Kč a pak se uvidí, ne? Když o tom budeme jen teoreticky "hudrovat", tak se nikam neposunem.
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2555
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od NOPARasito »

Platim 365,25 rocne, bez toho, aby me kdokoli navadel.
Pri podminkach neni svobodna volba.
Kopete si hrob. Tot muj nazor.
Priznejte se krome Youdy kdo to sam od sebe udelal???!!!
Jukni te se na svoje registrace, kdy byly, a popremyslejte s jakym ucelem jste sem sli???
Jj kazdej musi zacit u sebe.
NIKOHO nehanim, jen si to priznat.
Nejlip to vi Filip.
Jen pro predstavu kdyby 1000lidi dalo 1korunu denne, coz je tech 365,25x1000.
Jednoduchy pocty.
A tusim podpora fora nebude ani 2desitky rocne, nebo se mylim.
Naposledy upravil(a) NOPARasito dne stř zář 02, 2020 8:19 pm, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
hurvayz
Příspěvky: 951
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od hurvayz »

Vidím to uplně stejně jako NP.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
camel1cz
Příspěvky: 765
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3780
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: Placený přístup/obsah

Příspěvek od camel1cz »

Je fakt, že jsem nic hmotného do zdejší komunity nevložil, ale přesto se vyjádřím.

0) důvodem je, že prostě necítím potřebu akcelerovat změny fóra (jako aplikace), které by mě štvaly - vizte Joudovy thumbnaily,
0,1) jsem ochoten přispívat, nejsem držgrešle, ale chci za své peníze nějaký výsledek. Vážím si Filipa, ale nějak mi nejde přes pysky platit tantiemy za nápad (promiň Filipe, fakt nic osobního!)

S výše zmíněným slouvisí to nejdůležitější k placenému přístupu a to je forma.
Nikomu nic nepřinese, pokud zaveneme placený přístup a bude si tu povídat několik málo desítek "Joudů" (no offense). Navíc - a to je myslím nejdůležitější - to zničí projekt "MyPower" jako "značku" se vším co Filip chtěl a na čem tvrdě pracoval.

Teď trochu pozitivně/asertivně. Jako dobré varianty vidím (kombinaci) následujícího:
1) nějakou formu "barevných" členství - prostě za X peněz budeš mít zelenou medaili, za 2X bude žlutá a za 5X červená. Skutečný dopad do fóra nula, ale řeší to financování,
2) něco jako místní crowdfunding - prostě projekty, které by jsme jako komunita vyvíjeli, financovali a vlastnili. Je jich tu řada a kdyby existovalo financování, tak by jistě vzniklo výrazně více dobrých projektů. Myslím, že celá řada projektů skomírá, protože to nemá podporu ani lidí co něco umí a ani lidí co mohou zaplatit.
3) eshop s vyvinutými věcmi/řešeními s provizí do komunity (adminovi kapsy)
4) dotazovací téma jako má elektrika.cz - s nějakou formou zpoplatnění

Osobně bych neměl problém dát peníze za všechny 3 výše zmíněné nápady.

EDIT: přidán bod 4)
Naposledy upravil(a) camel1cz dne stř zář 02, 2020 8:39 pm, celkem upraveno 1 x.
5 kVA Axpert King @ 3,78 kWp [12x AUO 315Wp mono]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
Rozpracováno:
Fangpusun MPPT 150/70 Tr @ 1,89 kWp [6x AUO 315Wp mono]
5 kVA Axpert King II @ 5,52 kWp [12 x AS 460Wp mono]
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od rottenkiwi »

Php BB3 má podporu platby cez Paypal.
Imagine if each member would pay you $10 or $20 per month.
I bet that would be waaaaaay more cash in your pocket than your ads.
But of course, the content has to be worth it.
Ale koľko z vás by dalo 5, 10, 15, 20 € mesačne ?
Aký obsah by tu musel byt ?

Ak má fórum 10000 userov denne, tak to je iné kafé.

Ale ak tu je 15 reg., 15 guestov a 15 botov,
myslíte, že by to niečo by vynieslo ?

Fórum musí mať nie len kvalitný obsah, ale ten obsah by mal byť
v "Solved" alebo "Sticky" vláknach na začiatku každej sekcie.

A potom keď návštevník nenájde riešenie tam, potom tu musí byť niekto,
kto bude permanentne a správne/zodpovedne radiť. No ale na to treba kopu nových
vedomostí, lebo o pol roka už neplatí to, čo bolo predtým, sú nové firmvéry,
nové panely, nové BMS, nové baterky .... etc.

Koľko ĺudí si najprv pozrie wiki v slovenskom, českom či anglickom jazyku ?
Koĺko ludí si najprv dopodrobna naštuduje manuál ?
Koĺko ľudí si pozrie aspoň 20 videí k damému problému ?

A koľko ľudí, príde dá otázku a čaká ihneď odpoveď.
A keď ju dostane, hoci je správna, tak ju neakceptuje,
lebo to chce od niekoho, kto má daný menič doma.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od Joskob »

Verím že riešiť dookola tie isté hlúposti je pre členov fóra ktorý sú tu už od (bez urážky) čias stavania cheopsovej pyramídy je otravné. Preto by som im odporúčal brať čítanie takých hlúposti ako návštevu stand-up show. - popkorn , pivečko a smejem sa ako blázon. A nechať trápenie s vysvetľovaním nám bažantom. A keď už aj my pôjdeme zlým smerom tak zakročiť. Sám sa snažím poradiť a vysvetliť ak viem a som rád ak má kto poradiť mne.

Čo sa týka plateného webu,aj keď musím obracať každé € ako sa hovorí, som za v nejakej rozumnej hodnote. Už som opustil niekoľko webov, kde sa z hodnotnej diskusie prešlo na úroveň debaty v 2. ročníku ZŠ. Priznám sa ,to my pripomína, že som sa sľúbil už začiatkom roka fin. prispieť fóru a doteraz som to odkladal z nedbanlivosti.

Mal by som jeden taký návrh. A to časové obmedzenie neprítomnosti. Tj ak sa niekto neprihlási napr. 30 dní, dostane upozornenie a následne po 7 dňoch sa mu zmaže účet.
Tým by sa dali eliminovať sviatočný návštevníci, ktorí si chodia len pre rady bez vlastného prínosu.


Čo sa týka prispievania do Wiki, tak nad tým som premýšľal ,ale terminus technikus nieje moja silná stránka a neviem či by boli všetci spokojný s mojím svojským vyjadrovaním.
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
FRSO
Příspěvky: 2279
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od FRSO »

Taky už to jen čtu a bavím se u toho. Ale pokud má někdo věcný požadavek a zájem poradit, tak se rád připojím do diskuze.
Já bych upravil trochu pravidla fóra. Pro nové členy bych hlavně povolil bazar jen prodej až třeba za 5-10 bodů. Někteří se zaevidují jen k tomuto účelu a pak už sem nejdou. Taky by se dal symbolicky spoplatnit prodej v bazaru, něco by bylo na provoz serveru pro admina. To je jen můj názor, oddělil bych ale tyto náměty od youdové ostrovní laboratoře.
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od diablo007 »

Joskob píše:Verím že riešiť dookola tie isté hlúposti je pre členov fóra ktorý sú tu už od (bez urážky) čias stavania cheopsovej pyramídy je otravné. Preto by som im odporúčal brať čítanie takých hlúposti ako návštevu stand-up show. - popkorn , pivečko a smejem sa ako blázon. A nechať trápenie s vysvetľovaním nám bažantom. A keď už aj my pôjdeme zlým smerom tak zakročiť. Sám sa snažím poradiť a vysvetliť ak viem a som rád ak má kto poradiť mne.

Čo sa týka plateného webu,aj keď musím obracať každé € ako sa hovorí, som za v nejakej rozumnej hodnote. Už som opustil niekoľko webov, kde sa z hodnotnej diskusie prešlo na úroveň debaty v 2. ročníku ZŠ. Priznám sa ,to my pripomína, že som sa sľúbil už začiatkom roka fin. prispieť fóru a doteraz som to odkladal z nedbanlivosti.

Mal by som jeden taký návrh. A to časové obmedzenie neprítomnosti. Tj ak sa niekto neprihlási napr. 30 dní, dostane upozornenie a následne po 7 dňoch sa mu zmaže účet.
Tým by sa dali eliminovať sviatočný návštevníci, ktorí si chodia len pre rady bez vlastného prínosu.


Čo sa týka prispievania do Wiki, tak nad tým som premýšľal ,ale terminus technikus nieje moja silná stránka a neviem či by boli všetci spokojný s mojím svojským vyjadrovaním.
Smazání účtu neřeší to že za
1 dostal pro co přišel a stejně už ho tu neuvidíme
2 když bude opět potřebovat udělá novou registraci
Uživatelský avatar
Kobra23
Příspěvky: 449
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od Kobra23 »

camel1cz píše: Nikomu nic nepřinese, pokud zaveneme placený přístup a bude si tu povídat několik málo desítek "Joudů" (no offense). Navíc - a to je myslím nejdůležitější - to zničí projekt "MyPower" jako "značku" se vším co Filip chtěl a na čem tvrdě pracoval.
Tak to si musí Admin rozhodnout, zda dělá charitu a bude to dalších 50 let dotovat, nebo tu nechá tlachat pár "Joudů" a vydělá si to na sebe samo jako diskuzní portál o určité úrovni.
Doby kdy vše na webu bylo zdarma už je pryč.
Samozřejmě chápu, že všichni, kteří tu několik let konzumují obsah zadarmo nebo za pár kaček se budou bouřit.
Nikde jsem tady zatím na to nenarazil, ale ví se kolik stojí roční provoz Mypower.cz? Nebo to je utajená informace?
Naposledy upravil(a) Kobra23 dne stř zář 02, 2020 9:48 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Kobra23
Příspěvky: 449
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od Kobra23 »

FRSO píše: Já bych upravil trochu pravidla fóra. Pro nové členy bych hlavně povolil bazar jen prodej až třeba za 5-10 bodů. Někteří se zaevidují jen k tomuto účelu a pak už sem nejdou.
Takoví se tu, ale neptají na stále to samé a to je to co Youdu frustruje.
FRSO
Příspěvky: 2279
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od FRSO »

Kobra23 píše:
FRSO píše: Já bych upravil trochu pravidla fóra. Pro nové členy bych hlavně povolil bazar jen prodej až třeba za 5-10 bodů. Někteří se zaevidují jen k tomuto účelu a pak už sem nejdou.
Takoví se tu, ale neptají na stále to samé a to je to co Youdu frustruje.
Neptají, ale využijí jen ten bazar a po prodeji už se neukáží. Mě takoví taky trochu vadí, zaevidují se a za hodinu už mají seznam zboží na bazaru. :)
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Youdova ostrovní laboratoř

Příspěvek od youda »

Kobra23 píše:Takoví se tu, ale neptají na stále to samé a to je to co Youdu frustruje.
I ten bazar, o kterém píše FRSO, by asi měl nějaký význam. Co si budeme povídat, pár lidí si v bazaru rozjelo slušný business, zatímco v ostatních sekcích toho od nich moc není. Je otázkou, jestli se Adminovi toto povedlo nějak zpeněžit, nebo už na to rezignoval.

Drobné zpoplatnění bazaru by mohlo být jedním ze zdrojů příjmů, kterým by si Admin interně dokázal ospravedlnit, proč se o toto forum ještě stará. Taková osobní motivace.

Ještě bych zmínil, že jsem sice starý bručoun, ale nejsem jediný, koho určité věci v naší komunitě trochu iritují. Někteří další kolegové, protože jsou už zkušenější, se přepnuli do jiných režimů:

A) Zcela se z fóra vytratili
B) Jen čtou, ale odpovídají pouze přes SZ a pouze lidem, od kterých si předtím přečetli zajímavé příspěvky.
C) Píšou veřejně, ale reagují jen na příspěvky od zkušených členů. Zbytek ignorují.
D) Píšou všem, radí co můžou, vadí jim to stejně jako mě, ale jen to prostě nevytahují, protože ví, že řešení se stejně nenajde.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek