Já se u toho tak bavím !!
A pak zjistíš že kwh stojí ze sítě 4 kč nebo 7 to už je u prdele, do baterek nacpete 5 až 20 kWh ( kromě youdy) a tak to nedáte za 3 balení poličanu ale za nabité baterky...
Je to taková prdel

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 06, 2021 1:06 am
lubomirz píše:ja ked budem velky, tak pre vas šeckých vymyslim ukladanie energie z leta na zimu.
9.2kWp dnes vyrobila 0.8kWh dohromady. Chce si volakto tipnut aka bude samospotreba aktivnych zariadeni ?
Cože? 100Wx24h + 1.9kWh jen do té tuny olova aby nezačalo se sulfátem? A měničů máš dnes kolik vypnutých a kolik zapnutých? Na jaké hodnotě SOC to je?Vitek píše:mám to podobně.. 1. za trafem. 251 není problém..... hnus
takže 20 kWp dnes 1,9 kWh. doba temnajedu režim s dobíjením ze sítě 100W cca. stačí na vlastní spotřebu baterií které tímto udržuju nabité pro případ výpadku DS na to ještě chvíli pojedu.
S vybitým LIFE nebo lionkami čvachtající se kolem SOC 20 to neni výhra
josse píše:Cože? 100Wx24h + 1.9kWh jen do té tuny olova aby nezačalo se sulfátem? A měničů máš dnes kolik vypnutých a kolik zapnutých? Na jaké hodnotě SOC to je?Vitek píše:mám to podobně.. 1. za trafem. 251 není problém..... hnus
takže 20 kWp dnes 1,9 kWh. doba temnajedu režim s dobíjením ze sítě 100W cca. stačí na vlastní spotřebu baterií které tímto udržuju nabité pro případ výpadku DS na to ještě chvíli pojedu.
Jen to pěkně napiš, jak je to s tím olovem, v některém starším příspěvku jsem od tebe pochopil, že to tak špatné není. A teď tohle...Vitek píše:josse píše:Cože? 100Wx24h + 1.9kWh jen do té tuny olova aby nezačalo se sulfátem? A měničů máš dnes kolik vypnutých a kolik zapnutých? Na jaké hodnotě SOC to je?Vitek píše:mám to podobně.. 1. za trafem. 251 není problém..... hnus
Ahoj. Hele je to asi takhle jak se mi chce. Posli mi tel zavolam Ti vysvetleni je easy
A na jakém soc je držíš touhle dobou těmi 2A? Soc spíš klesá nebo spíš stoupá? Myslím, že jsi nepsal, že bys nabíjel v NT a vybíjel v VT...Vitek píše:Myslím že to sem nepatří... tak ale přece.
blbě jsi to pochopil. respektive ještě blbějc sem to napsal. 1,9 kwh byla dnešní PV výroba a šla jak na baterky tak do spotřebičů tak na vlastní spotřebu měničů, a 100 W jsem myslel že dobíjím axpertem 2A a zároven SUB tzn přicucávám co je na loadu ze sítě tak aby baterie byly nabité. takže to je naprosto nic neříkající záležitost
aby to mělo vypovídající efekt je třeba baterky nabít na těch 56V a pak snížit na float a měřit proud který baterky budou brrát po nabití na udržení 54V. ten proud se bude a musí rovnat proudu samovybíjecímu.. ALE zatím jsem to neměřil protže nemám stabilizovaný zdroj 54V.
fakt sem to blbě formuloval...
josse píše:A na jakém soc je držíš touhle dobou těmi 2A? Soc spíš klesá nebo spíš stoupá? Myslím, že jsi nepsal, že bys nabíjel v NT a vybíjel v VT...Vitek píše:Myslím že to sem nepatří... tak ale přece.
blbě jsi to pochopil. respektive ještě blbějc sem to napsal. 1,9 kwh byla dnešní PV výroba a šla jak na baterky tak do spotřebičů tak na vlastní spotřebu měničů, a 100 W jsem myslel že dobíjím axpertem 2A a zároven SUB tzn přicucávám co je na loadu ze sítě tak aby baterie byly nabité. takže to je naprosto nic neříkající záležitost
aby to mělo vypovídající efekt je třeba baterky nabít na těch 56V a pak snížit na float a měřit proud který baterky budou brrát po nabití na udržení 54V. ten proud se bude a musí rovnat proudu samovybíjecímu.. ALE zatím jsem to neměřil protže nemám stabilizovaný zdroj 54V.
Do vlákna o počasí patří ... kolik kWh ze sítě tě stojí udržet olovo přes špatné období zimy.
tak ja to zkusim pro Tebe.... nabiju to ze site a ponecham float na 56. A uvidime kam to klesneVitek píše:josse píše:A na jakém soc je držíš touhle dobou těmi 2A? Soc spíš klesá nebo spíš stoupá? Myslím, že jsi nepsal, že bys nabíjel v NT a vybíjel v VT...Vitek píše:Myslím že to sem nepatří... tak ale přece.
Do vlákna o počasí patří ... kolik kWh ze sítě tě stojí udržet olovo přes špatné období zimy.
To nevim kdyz dobijim 2A tak sic vyleze az je 100 procentum a napeti se vysplha na tech 56V
tak ja to zkusim pro Tebe.... nabiju to ze site a ponecham float na 56. A uvidime kam to klesne[/quote]To nemusíš, docela by stačilo, jestli ten minimální axpertí proud 2A stačí pokrývat nebo nestačí. Zvedne se přes noc hustota/soc?Vitek píše:Vitek píše:A na jakém soc je držíš touhle dobou těmi 2A? Soc spíš klesá nebo spíš stoupá? Myslím, že jsi nepsal, že bys nabíjel v NT a vybíjel v VT...josse píše:[quote="Vitek"]Myslím že to sem nepatří... tak ale přece.
To nevim kdyz dobijim 2A tak sic vyleze az je 100 procentum a napeti se vysplha na tech 56V
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků