Ahoj všem, dotaz ohledně střechy asi zapadl, ale to nějak vyřeším časem.
Po kompletní rozborce elektrárny k prodeji jsem se po týdnu pustil do montáže. Jelikož stavím s Victronem, tak to tu alespoň nebude taková nuda a bude tu vidět také něco nově postaveného na Victronu. Zatím jsem pokročil ze stavu beznaděje do stavu nevím co dřív. Ale začíná se to rýsovat a já pokračuji cestou malých úspěchů do zase lepšího cíle. První foto zde Victron a ano není dle manuálu 10x10x10cm od všeho, ale jak již je známo, místa máme poskromnu a zázraky od něj nechci je to upgrade z multiplus 800.
IMG_20210211_100950.jpg
IMG_20210211_101002.jpg
IMG_20210211_185706.jpg
Měl jsem velké ambice mít z sběrnice do mulťáku 120mm2 co je max na sběrnici, ale po tom co jsem se dělal s 50tkou si myslím, že víc jak 75tka se tam bez redukčního oka nemůže vejit. Už takhle je to na můj vkus blízko té rozdělovací dps, která je nešikovně pájená na této straně a ne zezadu, ale věřím že je to nepropojeno a je to tedy odděleno tím sklolaminátem v dps. Zatím to není žádný zázrak, ale postupně řeším další kousky. Rozvaděč pro panely zatím nedorazil, ale místečko je již "připraveno", kabeláž natažená.
Teď aktuálně během čekání, bych se chtěl vrhnout do rozvaděče na aku, tak jsem sehnal stavový šroub nerez 6x18, matky m6 pojistné, cupal m6 a tak s tím blbnu. Jen já nevím je to asi deformace, ale nějak se mi nepozdává ta cupal podložka. Od Michala jsem si nechal k článkům dodat rovnou propojky, co jsem měřil rozměr, tak je to třeba odhadem 25mm2, to bych ještě bral. Ale když tam dám podložku cupal m6, tak je z té plochy zase míň a nějak si říkám, aby to nebylo slabé místo, kde bude docházet k ohřevu a následně ohřívat aku. Přikládám foto a zajímalo by mě jestli už má někdo od Michala ty 120tky poskládané a jak. Já z toho teda zrovna moudrý nejsem a krom sehnat velkoplošnou cupal m6(což asi neseženu) mě nic moc nenapadá, max mosaz. Tak co vy na to jakožto lidi v aku kovaní.
IMG_20210212_171150.jpg
Závěrem bych chtěl podekovat adminovi, protože to vkládání obrázků je nebe

.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.