goodbie píše: a to je problém si to u diod ČKD dohledat???
ČKD vyrábělo pouze jednu diodu? Asi potřebuju poučit jak na to... Já se bez písmenek a čísel neobejdu

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř led 20, 2021 8:51 pm
goodbie píše: a to je problém si to u diod ČKD dohledat???
takto??josse píše:goodbie píše: a to je problém si to u diod ČKD dohledat???
ČKD vyrábělo pouze jednu diodu? Asi potřebuju poučit jak na to... Já se bez písmenek a čísel neobejdu
To já jsem taky lenošný, napřed tam dám diodu, pak zjistím, že toho tepla je prostě moc, pak dám ventilátor, vytáhnu ven z rozvaděče, chodím kolem toho i měsíce a štve mě to a pak to nakonec radši udělám s menším úbytkem.kodl69 píše:Našel jsem v datasheetu od LTC4359 https://www.analog.com/media/en/technic ... tc4359.pdf
i zapojení pro 200V "ideální diodu" na str. 13 nahoře, ale je to už podstatně složitější, navíc třeba irfp4668 má skoro 10 miliohm, tj při 50A 0.5V. takže dát dva paralelně. Celej den budu vytvářet tenhle aparátek, v materiálu za víc než 500Kč, abych zlepšil účinnost systému teoreticky o méně než 1%. Asi jsem lenošnej, nebo co. Samozřejmě modulek za 10USD pro oddělení baterek s různou chemií mi přijde jako celkem dobrý řešení, na tomhle místě je klasická dioda problém.
youda píše:To co máš není Axpert King, ale Axpert VMIII.
Oddělit stringy diodami potřebné není.
lumiror píše:Je to SMP 5KW.
JonasPP píše: Alebo ak by niekto mal kopec hydroxidu a kusok člankoveho oleja za primeranu cenu,tak cez vianoce by som skusil len tak skušobne zopar člankov prebrať do života.
Vitek píše:Doplním kolegu docenta, předpokládáme že máš 10 stejných panelů..... pro jiné napětí, počty článků atd to je mimo, a měl bys použít jak diody tak separé regulátory. Teda aspon mi to říká můj slePIČÍ mozeček.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], MareC3k, Yandex [Bot] a 0 návštevníků