Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned dub 11, 2021 10:16 am
vynalezl Frenky, zrovna včera se stačilo dívat na jakoukoli předpověď počasí. Po konzultaci s Aladinem nešlo nevědět jak dnes bude kula prat.Frenky píše: Nevynalezl někdo systém jak předpovědět sluníčko![]()
![]()
Frenky píše:Ahooj
Asi jsem špatně pohladil aladinovu lampu. Měl jsem nějak včera jiné starosti a na předpověď, ani aladina se nestačil podívat. Já jsem myslel něco automatického. podívá se to za mě na stránky (třeba Norské), změří to tlak, teplotu vody v přehradě
no a pak to naprogramuje všechny spotřebiče v domě
. Dělám si samozřejmně srandu, aby bylo tady na fóru trochu veselo. Protože poslední dobou je tady trochu cítit síra a oheň.
Frenky píše:Mozna ze Vata prekvapi, jeji metodisticke metody jsou povestne. Kouka totiz na problemy jinym okem a vse zkouma do podrobna.
PavelR píše:jenze to je porad predikce. Proc vnaset do systemu dalsi nepresnost, kdyz to neni nutne a jsou snimky aktualni oblacnosti stovky km komel ciloveho mista.
GET z adresy http://aladinonline.androworks.org/get_data.php?latitude=50.0230753&longitude=14.5086036
camel1cz píše:PavelR píše:jenze to je porad predikce. Proc vnaset do systemu dalsi nepresnost, kdyz to neni nutne a jsou snimky aktualni oblacnosti stovky km komel ciloveho mista.
No ono je to tak, že aktuální hodnotu (např. oblačnost) nemusíme nikde zjišťovat - stačí např. senzor osvětlení (ve finále měřit výkon panelů)... jenže to je na prd... a všechno ostatní je předpověď. A snažit se z nějakých snímků z družice udělat předpověď (i když tomu tak nechcete říkat) je naivní... udělali to před náma mnohem chytřejší pánové a dámy a u nás se tomu říká ALADIN.
PavelR píše:Z mych zkusenosti aladin funguje v ustalenem pocasi to zadnou predikci nepotrebuju. Pokud je to takovy jako v poslednich tydnech, tak je to jak kristalova koule.
Mozna je to naivni. Jenze kdyz vidim mrak pres pul evropy, tak je jasny ze vyrobim prd. Tak jsem to myslel.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků