Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 17, 2021 3:13 am
dumi píše:Tak s diodou a bms se pocta, proto jsem se ptal na nakej konkretni typ. Bez bms byvh si to dovolil provozovat ja, protoze si to ohlidam, ale nekomu kdo tomu nerozumi/nechce rozumnet to musi byt samoobsluzny
dumi píše:Mate nejake doporuceni na spolehlivy a cenove rozumne dostupny mppt pro tohle pouziti? tzn MPPT voltage od cca 15V? Nektere mppt maji batteryVoltage + 2V coz by se asi pouzit dalo ne? Puziti primarne v lete, zima ale vyloucena neni.
Panel bude jeden 30 clanku 175w nic jinyho se nevejde. To pwmko mi prijde skoda zahodit tech cca 20 W.kodl69 píše:A co tam budeš mít za panel? není jednodušší dát třeba dva 30čl. panely a PWM ? Ve výsledku když sečteš cenu 60čl. panelu + MPPT a cenu 30čl panelů stejnýho výkonu +PWM tak ti vyjde +- to stejný... Na jedné chatě jsem "na prase" zapojil neljevnější PWM z ali na12V a 60čl. panel, cice to není z pohledu účinnosti nijak krásný, ale bylo to hned a jede to už druhej rok...
marko250 píše:Nazdar >matej,tys tu nebyl sto let,hele jakou máš nejstarší instalaci life a víš jak je s odstupem času na tom?A jak je zatěžována?Děláš pořád jen žluťásky,nebo i jiného výrobce,máš data i jiných?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků